חנות אוריג(א)מי במודיעין

ittaih

New member
חנות אוריג(א)מי במודיעין

טוב, אחרי חודשיים של חשאיות מסויימת (למרות שכבר יש לא מעט שיודעים) הגיע הזמן לספר שבמודיעין נפתחה חנות בשם "חרוזיגמי" (אני יודע שבאופן עקרוני התקניות מחייבת לכתוב "גאמי" עם א', אבל בכל זאת החלטנו כך) שנושאיה, כפי שהשם מרמז, שניים: חרוזים ואוריגמי. החנות מוקמת במרכז חדש שנקרא "סולומון סנטר", באזור המערבי של מודיעין (ליתר דיוק, הכתובת היא רח' חטיבת גולני 9). מבחינת החרוזים אני מניח שמכירים את הרעיון: יש המון סוגים של חרוזים ואפשר לעבוד איתם, גם בחנות, ולקבל עזרה וכל זה. החלק של האוריגמי הוא היותר מעניין מבחינתנו, כי הקונספט עוד לא ממש ידוע. פשוט כי אין עדיין חנויות כאלה בישראל (חוץ מהמרכז ברמת-גן, שמשמש באופן מסויים גם כחנות, כמובן, אבל שם זה לא העיקר). אז בינתיים אנחנו מוכרים ניירות וקצת ספרים, ויש דוגמאות שבאופן עקרוני הן למכירה אבל הן בעיקר לתפוס את העין ואת העניין של אנשים. ויש סדנאות שאנחנו עושים פעם בחודש ברחבה של הקניון, ועוד קצת פעילויות שיוצאות מהחנות. אבל יש לי כמה שאלות ואני באמת אשמח לתגובות: א. באופן כללי, במה נראה לכם ששווה להשקיע, כחנות, כשקוראים לה "חנות אוריגמי"? ב. האם יש מי שרוצה להציג אצלנו עבודות, ב"תערוכת הקבע" שלנו, או באופן זמני? ג. האם יש מישהו שרוצה למכור דרכנו? (תכשיטים מאוריגמי, מוביילים, קישוטים, פסלים?) אני מבין שאני הולך כאן על חבל דק של עניין מסחרי בפורום שלא זה העניין שלו, ובכל זאת אני רוצה לחשוף את קיומה של החנות ולאפשר דיון ותגובות.

rosana

New member
שאלות

זאת חנות שלך ? איזה ספרים יש? מי קובע מחיר וכמה הוא יכול להיות בערך?

ittaih

New member
תשובות

1. כן. 2. מבחינת הספרים בינתיים אנחנו מוכרים את מה שיש גם במרכז ברמת-גן: חוברות של המרכז, ספרים של פיטר בודאי ושל אלברטינו והחוברת שיצאה בעקבות הכנס. בקרוב נתחיל לייבא גם ספרים אחרים, בשלב ראשון כנראה עם דגש על ספרים למתחילים. 3. כרגע, לגבי הספרים המחירים הם כמו במרכז ברמת-גן (אסור לנו למכור בפחות), ולגבי הספרים שיהיו המחיר יהיה כנראה לפי העלות שלנו ולפי השוק (כלומר, הביקוש).

rosana

New member
עוד

אני רציתי לשאול על מכירים של מובילים ופסלים או קוסודמות.

ittaih

New member
תשובה

לגבי קוסודמות ומוביילים, אני עושה הערכה של זמן העבודה, זה אחרי שיש לי מיומנות בדגם מסויים, כלומר לא אם אני עושה אותו בפעם הראשונה. היום למשל עשיתי חמש פירמידות משתלבות ("FIT") בשעה בערך, כך שלמרות שהוא דגם מאוד יפה ולא קל, בסך הכל אפשר למכור אותו לא ממש ביוקר. כמה שווה שעה שלי? אני עוד לא ממש יודע. התצוגה שלנו עדיין בהתהוות, וכשהיא תהיה יותר יפה אני מניח שנגיע מתישהו לאיזון בין הביקוש למחיר. אני רץ להוציא את כרמל מהאמבטיה. יותר מאוחר אחזור שוב. ביי.

ittaih

New member
המשך

כמובן שבמקרים מסויימים אפשר להתייחס ליצירות אוריגמי כמו ליצירות אמנות, ואז המחירים יכולים להיות מאוד גבוהים. האם בחנות שלנו יוצגו עבודות כאלה? למכירה? אולי כן... אבל עדיין אין לי מושג איך להעריך כאלה דברים. לפני כמה ימים סיימתי בפעם הראשונה לקפל ולתפור קוסודמה כמו ההיא שעליה עבדו 7 אנשים במשך שעתיים באותו ערב לפני סוכות, והוצגה בכמה גרסאות בסוכה ובתערוכה (זאת שהייתה בתערוכה היא שלך, נכון?). איך מעריכים עבודה כזאת? מישהו יקנה דבר כזה ב-300 ש"ח? (שזה, נניח, השווה-ערך לזמן שהשקעתי בזה)? אני בכלל לא יודע איך לחשוב על זה. משוגעים אולי יקנו. אבל לא נראה לי שאפשר או כדאי להקים "פס ייצור" של קוסודמות כאלה. כשמדברים על דגמים כאלה נראה לי שזה נדון להישאר תחביב של מטורפים ולהיתלות בחנות מקסימום כדוגמא,"לגרות את העין". לא יותר מזה. בכל אופן זה נושא מעניין.

rosana

New member
ברור

אני לא יכולה להעריך אפילו עבודה אחת שלי בגל שאני תמיד עושה 5-8 דגמים שונים בו זמנית.אני חושבת שהיתי קונה את הקיפוד ב50 שח לא יותר אבל למכור בחמישים לא מוכנה:) יותר טוב לתת כמתנה לחברים(זה מה שאני עושה) או לקשת בחנות.

mirigami

New member
אנו שמחים על פתיחת החנות שלך

ומאחלים לך בהצלחה! כשיפנו אלינו אנשים מהאזור שלך נשלח אותם אליך. בסך הכל כל דבר כזה מוסיף ומסייע לעוד ועד אנשים להכיר את עולם האוריגאמי! בהצלחה

ittaih

New member
תודה.

אתמול הייתה לנו סדנה לילדים אחרי הצהריים והיה מאוד מאוד מוצלח! אם מישהו מכיר ילדים באזור מודיעין, תמליצו להם על הסדנאות האלה. הן יהיו כנראה פעם בחודש ביום שלישי האחרון בכל חודש בשעה 5 ברחבה של הקניון שלנו בקומה התחתונה. בכל מקרה אפשר גם להתעדכן בחנות בטלפון 08-9717200. אני מזכיר שוב: מי שיש לו אובייקטים לתצוגה ורוצה להציג אותם, תהיו איתי בקשר (אפשר דרך הפורום או ב-e-mail הישיר: [email protected] ).

גאיליי

New member
איתי, אני בטוחה שיש הרבה מבוגרים

שמתביישים ומאוד רוצים ללמוד ולא כולם מצליחים ללמוד מתוך ספרים לבד.

למעלה