חנות הספרים ינשוף

Boone

New member
חנות הספרים ינשוף

נסעתי לבקר חבר ברעננה ותוך כדיי שאני מסתובב בין הרחובות הצדדיים, התגלתה לעיניי חנות ספרים משומשים מדהימה. כשעוברים ליד בנין מס' 2 ברח' חנקין קשה לפספס שולחן ספרים קטן שמזמין להתקרב אליו, מאחוריו ממתינה חנות קטנה וחמודה לספרים משומשים. כמובן שלא יכולתי להתאפק ועצרתי את האופנוע בצד. כשנכנסתי נתגלתה לעיניי חנות קטנה ( כ 15 מ' ) שמלאה במדפים צפופים שמכילים ספרי קריאה מכל הסוגים. אחרי טיול של כ 10 דקות במדפי החנות, חשבתי לעצמי "הנה עוד חנות ספרים", אבל להפתעתי ניגשה אליי מוכרת בחנות והזמינה אותי לרדת להמשך החנות במרתף, תוך שאנו צועדים, היא שואלת אם אני מתעניין בספרי מד"ב? עניתי שכן והתחלתי לרדת במדרגות, ואז, ממש לפני המדרגה האחרונה, לרגע אחד אני קופא במקום ומנסה לעקל את החדר שאליו אני נכנס ( זו תמונה שכחובב ספרים ובמיוחד את תחום הפנטסיה והמד"ב מאוד קשה לתיאור ). מדובר בחדר ענק ( כ 50 מ' ) עם רצפת פרקט ונברשת גדולה ( חסרים קורי עכביש ) במרכז, מתחתיה מפוזרים כמה כורסאות ומסביב לחדר במקום קירות יש מדפים, מהפרקט ועד התקרה, המדפים עמוסים בספרים ובחוברות באנגלית וכמובן גם בעברית, ישנה פינה עם סרטים וגם מתקן עם חולצות. כדיי להוסיף לאווירה, מהתקרה תלויים כליי טייס מהסרט "מלחמת הכוכבים", ועוד הרבה דמויות נוספות מפוזרות ברוב החדר, ולפי מה שנאמר לי, הכל עומד למכירה. בין הספרים הישנים ראיתי את ספרי אסימוב, פראצ'ט, הרברט וגם היינלין. בין ספרי הפנטסיה ניתן לראות ספרים מסדרת ממלכות נשכחות, טרילוגיית שר הטבעות במהדורה הישנה, הארי פוטר ( כמובן ). בסך הכל יש כ 1,000 ספרים בעברית ורוב הספרים לא ממש נדירים בחנויות יד שנייה, יש כמות לא קטנה של ספרים חדשים במחירים מוזלים. מי שאוהב לקרוא ספרים באנגלית יוכל למצוא שם אוצרות בין כ 2,500 הספרים. אז אחרי כשעה של טיול ברחבי המרתף ואיסוף של כמה פריטים מעניינים נתגלתה לעיניי האכזבה ( לא מהחנות כמו מהמחירים ). על רוב הפריטים אין מחיר וצריך כל הזמן לברר, התירוץ היה שהחנות חדשה וזה למרות שהיה כבר בת חודשיים, כשמבררים בעל החנות לוקח לעצמו רגע ואז הפצצה מתפוצצת, מחירי הספרים שהחזקתי נעו בין 100 ₪ ועד כ 200 ₪ לספר. אז כשסוף סוף מצאתי ספר עם מחיר זול מאוד של 15 ₪, קפצו עליי ואמרו לי שזה לא המחיר של החנות (ממש לא מעניין אותי) ושינו את המחיר ל 125 ₪. סרטי DVD נעים שם בין 30 ₪ ועד 250 ₪ למארז פח של הסרט "קינג קונג" משנת 1933, צר לי חברה, אבל חדש באמזון עולה כ 140 ₪. מאוד רציתי לקנות, אבל יש גבול למחירי יד שנייה שאני מוכן לשלם וגם אם זה נדיר. אז מאוד מאוכזב יצאתי מהחנות, אבל בטוח שאחזור לשם, אולי לא בשביל קניות אבל בטוח שבשביל האווירה של המרתף. אני מאחל לחנות הרבה מאוד הצלחה ומקווה שישכילו ויורידו את המחירים לסדר גודל של מחירים סבירים (למרות מיקום החנות). ====================================================== ינשוף ספרים חנקין 2 רעננה טל: 077-5600434

ג רפאל

New member
מתוך עקרון של שנים - לא קונה ספר בחנות שעלי

לשאול את הבעלים\המוכרים למחירו של כל פריט. מצטער.בעיני אמינות והגינות כרוכים בהצגת מחיר.אסע בכף להציץ בחנות ובדיקורציה. לא אמצא מחיר רשום על ספר - לא אשאל ולא אקנה.

Boone

New member
עד כמה שאני יודע, ישנו חוק שמחייב הצגת מחיר

אני מקווה שזו לא תהיה תופעה כרונית, אלה תופעה זמנית עקב פתיחה לא מסודרת של החנות. אבל בהחלט הייתי מצפה מהבעלים לעמוד מאחורי הטעויות שלו, אם כתוב מחיר מסויים הוא צריך לעמוד מאחוריו גם אם לא התכוון.

NY STEEL

New member
לא בדיוק כך

אין חוק שמחייב הצגת מחיר, אבל יש חוק שאומר שבמידה וקיים מחיר על פריט, המוכר מחוייב למכור ללקוח את הפריט במחיר הנקוב.

ג רפאל

New member
חוק הגנת הצרכן 1981

מחייב הצגת מחיר על טובין המוצעים למכירה. מחייב הצגת מחיר על מוצגים בחלונות ראווה,מחייב שהמחיר הרשום על המוצר הנמכר יהיה הקובע, אפילו אם עודכם\שונה ובקופה רשום שמחירו גבוה יותר. מה שרשום על המוצר קובע. ענייני אכיפת החוק? סליחה איפוא אתה חושב שאתה חי,איסלנד או ניוזילנד?

למעלה