חנות חדשה - הארות, הערות יתקבלו באהבה

Kasandra100

New member
חנות חדשה - הארות, הערות יתקבלו באהבה

http://www.etsy.com/shop/KasandrasCreations מעל 4 חודשים ועשיתי רק מכירה אחת - מעצבן .......... יש לי מבחר מגוון, ואין לי מושג מה אני לא עושה נכון כדי למשוך קונים. אשמח, כמו שכתבתי בנושא, להערות, הארות, ביקורת, הצעות - הכל יתקבלו באהבה ובברכה. שבת שלום אילנה

היי אילנה, ברוכה הבאה!

אתחיל מה"מובן מאליו" - צילומים צילומים ושוב צילומים! העין "אוכלת" כאן. אני מציעה לך להתחיל לעבוד על כך במרץ. ולפני, תעשי מחקר רציני בחנויות ETSY עם סגנון תכשיטים דומה שרמת המכירות שלהן טובה. תבדקי גם חנויות שאת אוהבת את הרעיון מאחורי המראה שלהן - לאו דווקא תכשיטים. את חייבת לבחור קו לצילומים, סגנון (עם הזמן ניתן להשתכלל ולהוסיף עוד סגנון שהולך טוב עם הסגנון העיקרי שתבחרי). חשוב להבין שחנות באטסי היא חנות אמיתית, עם סגנון וסטייל משלה - לצורך העיניין - מיתוג. כלומר, מה מייחד אותך ביחס לשאר - ואת זה חייבים להפיק מהצילומים. אני מתייחסת רק לזה, מכיון שזה הדבר הראשון שרואים בהצלחה

בהצלחה!!! כמה דברים יש לי בשביל

לטעמי החנות שלך נהדרת, הרבה מגוון וחלק מהדברים ממש יפייפיים!!! קשה לי להגיד למה אין מכירות אבל כמעט בטוח שזה קשור לצילומים... סך הכל יש לך מסה יפה של דברים, מחירים סבירים ואני גם רואה שאת מקפידה לחדש (אגב אולי כדאי לחדש יותר פריטים בכל פעם... אני יודעת שבסופו של דבר זה יוצא לפעמים יותר יקר מהרווח החודשי אבל אני שמתי לב חד משמעית שיש אצלי קורלציה בין חידוש המוצר למכירה, ברוב הפעמים קניית המוצר נעשתה בזמן הסמוך לחידוש הפריט). סך הכל הצילומים לא גרועים ולפחות לא צילמת בסלולרי שזה כבר טוב
אבל גם לא טובים ובטח שלא נותנים פלטפורמה מפתה ומתאימה להצגת את התכשיטים. צילום תכשיטים הוא לא דבר פשוט וצריך לקחת בחשבון שאטסי מוצפת בהמוני חנויות תכשיטים, יותר מכל סוג אחר של עבודות יד! המשמעות היא שיש תחרות ולפעמים המכירה נופלת על חודו של צילום :) אלא דברים שכדאי לך לחשוב עליהם:
צילום חרוזים ומתכות ללא תאורה מתאימה ייצור תחושה של תכשיטים כהים, חסרי צבע ולא בפוקוס. הצילומים שלך חשוכים יחסית ולא מחמיאים.
מכיוון שאני מניחה שאין לך ציוד צילום מקצועי מה שכדאי לך לעשות זה לצלם באור יום, אבל לא תחת שמש ישירה (כי אז התמונה עלולה להישרף והצללים ייצאו חזקים). צילום במקום מואר בתאורה טבעית ורכה (בחוץ) יחמיא לתכשיטים.
התכשיטים שלך מאד מאד עשירים וכבדים, כדי לתת להם את מלוא הבמה כדאי לצלם את התכשיטים על רקע בהיר ואחיד ללא קשקושים ברקע. צילומים על רקע חדר או מטבח או סלון, שיש לך לא מעט כאלה, הם ממש גרועים בעיני ואני לא הייתי קונה תכשיט כזה לא משנה כמה הוא יפה. סורי.
עוד בעיה בצילומים שלך הם צילום על כוסות שקופות כמו זה http://www.etsy.com/listing/63219055/evil-eye-protection-bracelet (תמונה שנייה) אפילו צלמים מקצוענים מתקשים בצילום אובייקטים שקופים, צריך לדעת איך! אני מציעה לצלם את הפריטים האלה מחדש ולוותר לחלוטין על ניסיון לעשות סטיילינג לתמונות עם אביזרים שקופים. החזרת האור לא טובה וזה לא תורם להצגת התכשיטים. הצילום על הרקע הורוד גם לא טוב, הוא גם חשוך וגם יש החזרת אור גרועה. תאורה זה המפתח לצילום מוצלח וזה כולל גם מחשבה על החזרי אור והבזקים.
יש לך דוגמנית צוואר מקסימה! הנה >http://www.etsy.com/listing/56902507/vintage-inspired-necklace וגם התכשיט שהדוגמנית מציגה משגע!! לו התמונה הזו היתה חדה, בפוקוס, מוארת, על רקע לבן אחיד וללא רקע של הסלון מאחורה, אני בטוחה שהתכשיט היה נמכר.
גם התכשיט הזה מקסים http://www.etsy.com/listing/52868430/vintage-style-romantic-choker?ref=v1_other_2 אבל בניגוד לדוגמנית הקודמת כאן הדוגמנית לא מקפיצה את המוצר, והרי זו מטרתה של הדוגמנית לא? אם את מצלמת תכשיט על צוואר אמיתי אני מניחה שזה לא רק כדי שהיא תשמש כסטנד אלא כדי שזה ישדרג את תצוגת התכשיט. צריך לקחת זאת בחשבון, אי אפשר לשים כל תכשיט על צוואר של כל אחת (וכמובן שתמיד אפשר לערוך בפוטושופ). בעיה נוספת היא שיש לך הרבה מוצרים עם צילום אחד למוצר, רצוי לשים לפחות שניים (ולשמור על אחידות ביניהם, כלומר אם זה תכשיט לא צריך לצלם את זה על 5 רקעים שונים אלא מזוויות שונות ובדגשים של קלוז-אפ. אין טעם לשים 5 תמונות לאותו מוצר אם הדבר היחיד שמשתנה זה הרקע, זו סתם ירייה לכל הכיוונים.
ישנה בעיה של חוסר אחידות. את בתוך מעצבת תכשיטים אמנם כל תכשיט שלך הוא ייחודי ושונה מקודמו, אך הצילומים צריכים להיות בקונספט אחיד. תחשבי על קונספט - למשל קונספט בהיר, קונספט טבעי, קונספט של דוגמנית, קונספט נוצץ, קונספט וינטג', קונספט צבעוני... לא משנה, אבל שיראו שיש מחשבה ושיש אחידות. אישה שנכנסת לחנות שלך רואה במבט כולל את כל המוצרים ולא בדיוק את התכשיט המהמם הזה שבדיוק העלת עכשיו. היא רואה אווירה, היא רואה סטיילינג. מכלול התמונות צריך להציג אסתטיקה. בקלות היית יכולה ליצור אווירה נוצצת ויוקרתית עם מגוון התכשיטים שלך, לו היה לך צילומים מתאימים.
לא אהבתי את הבאנר אבל זו רק דעה אישית
. מה שכן יש מצב שהוא קצת מפוקסל, תבדקי שלא הייתה ירידת איכות בתהליך העבודה על הבאנר.
לטעמי כדאי להוריד דברים פשוטים שלא מתאימים לאופי של החנות שלך, למשל זה http://www.etsy.com/listing/63058163/hamsa-pendant-evil-eye-protection
חשוב להקפיד על חדות של התמונות. היום יש מצלמות מעולות ולא יקרות שעושות את העבודה. רק צריך לקנות בריסטול (רצוי מפל) בהיר, לשים במרפסת / בחוץ/ או ליד חלון גדול, לשים לב לכיווני הצללים והתאורה ולצלם. כל ההערות שלי הן על סמך דעתי האישית בתור צלמת מתחילה ועדיין לא כ"כ מנוסה
אבל בעיקר על סמך היותי חובבת קניות מושבעת באטסי
מקווה שכל ההערות יתקבלו ברוח טובה ושזה באמת יעזור במשהו ושיהיה הרבה בהצלחה! שכחתי להוסיף שהכי חשוב זה סבלנות

Kasandra100

New member
תודה לבנות שענו להודעה שלי

המון תודה על התשובות - קראתי בעיון - הפנמתי.... לגבי ה"סטייל" של החנות שלי, מאחר ואני יוצרת מאד מגוונת, קשה לי למצוא משהו שיגדיר את החנות שלי יתכן וכאן נגמרת היצירתיות שלי :( לגבי הצילומים - אני אבדוק מוצר מוצר ואראה איך לשפר את הצילומים אשמח לשכור משהוא/משהיא שתצלם עבורי - רק חוששת שזה יגדיל את ההוצאות שלי (חומרים, עבודה וכו') וזה יגרום ליקור המוצר - האם זה יהיה לטובתי? המממממממממ שבת שלום ושוב תודה

RolyzCreations

New member
סטייל לחנות

סטייל יכול להיות גם משהו מאוד פשוט, כמו תמונה ראשונה תהיה תמיד על רקע לבן נקי. זה יקנה אחידות לחנות שלך. לגבי הכדאיות של שכירת צלם אין לי מושג. אבל אם יש לך מצלמה די טובה ההמלצה שלי היא פשוט להתאמן הרבה, ולהיעזר בתוכנה לעריכת תמונות (אחרי שהתאמנת על הצילום)

לימיצ

New member
אני אחדד את ענין הצילומים..

תסתכלי כאן יש לך תמונה ראשונה בה המוצר מטושטש ותמונה אחת בלבד נוספת שבה נראה התכשיט..אחר לגמרי, מן זהב צהוב בוהק שהוא לאנראה בראשון. נגיד שהייתי רוה לקנות את התכשיט- השאלה הראשונה שהיתה עולה לי בראש זה איך נראה התכשיט באמת? זהב צתהוב כזה או לא??? ומיד הייתי מדלגת הלאה, לחנות אחרת. היתרון באטסי שמסתובבים הו הרבה קונים אבל גם הרבה מוכירם. אם את רוצה לכמור משהו הוא צריך להיות בתמונה חדה, ברורה, והכי קרובה למציאות. בנוסף, יש לך 5 תמונות שלמות עבורה, השתמשי בהן! כקונה אני תוהה איך נראה הסוגר למשל...ואולי אפילו איך נראה התליון מאחרור ואיך נראה הקנה מידה שלו ליד סרגל אינצ'ים? לדעתי יש לך הרבה עבודה, ובגלל האקלקטיות של מהוצרים את חייבת לבחור רקע/אופי/זוית צילום אופיינית לך שלא משנה מה תצלמי נדע שזה שלך. האם זה יקרה בשניה? כרנא השלא, אבל עם אימונים, ונסיונות נוספים אני מקווה שתגיעי לדרך המלך
בהצלחה!

Kasandra100

New member
ושוב תודה

לימיצ! הצעות נפלאות המון תודה. נו, אז ככה, מחר יום עבודה על הצילומים.... :) נראה איך ילך לי דרך אגב, הדבר שאני הכי שונאת זה לצלם - אני יכולה לשבת שעות וליצור, לעצב, לתכנן ועוד דבר במסגרת דרך אגב, תכשיטים זה התחביב שלי המקצוע האמיתי והראשי שלי הוא פאראפסיכולוגיה. אני מדיום ומתקשרת, גם עוסקת בתרפיה (מוסמכת בתרפיה בצבע, פאלם תרפי, הילינג, ועוד ועוד. אני עובדת במסגרת של אתר יועצים שנקרא liveperson. העבודה על תכשיטים הוא "הריפוי בעיסוק" שלי... והטענת אנרגיה לעבודה שאני עושה, שהיא ממש לא קלה. שיהיה שבוע טוב לכולם עם המון אור ואהבה!

למעלה