חניה בטאבו וארון כיבוי אש

amirbara

New member
חניה בטאבו וארון כיבוי אש

שלום,
קניתי דירה מקבלן שכרגע נמצאת בבניה.
החניה שלי הינה בצמוד לאורך קיר.
כרגע התקינו ארון כיבוי אש על הקיר הזה מה שאומר:
א. שטח החניה שלי הוקטן.
ב. אני צריך להתחרק יותר מהקיר על מנת לצאת מהרכב.
ג. הרכב שלי חוסם את ארון הכיבוי.
האם המצב הזה תקין?

zammy

New member
צריך לקרוא את החוזנה והמפרט

האם התשריט שצורף לחוזה מחייב מבחינת מידות והתקנות ארון כזה למשל?
אם ברור שהארון שהוא רכוש משותף מותקן בשטח חנייה שלך הפרטית זה אינו חוקי ועליך לדרוש הסרתו.
תתיעץ עם עורך דין לוודא שמעמדך כרוכש מרשה לך לתבוע כאלו דברים בשלב זה של הבנייה בטרם מסירה

amirbara

New member
תמונה שווה אלף מילים

כמו שניתן לראות החניה שלי נמצאת באמצע כך שהקיר הוא צלע אחת של החניה.
כתוצאה מכך אני צריך להתרחק מהקיר לפחות 40 סמ נוספים כדי לא לפגוע ברכב או לתת לאנשים לעבור.

מה דעתכם?
האם אפשר לפלוש לחניה פרטית בטאבו בטענה של בטיחות(כיבוי אש)?

עמדת כיבוי אש שהותקנה בשטח חניה צמודה לרכב - התייחסות.

שאלה : האם מדובר על עמדת גלגלון עם "מזנק" או יציאת צינור 2 "אינטש" לכבאית ?
אגב...למה מיועדים הפתחים מימין ומשמאל לעמדת הכיבוי.

ככלל התקנות מחייבות שטח פתוח שבו אסורה חניה, שיאפשר הגעת כבאית לסביבות העמדה והפעלת צינור כיבוי בנוחות מירבית.

על הסף נראה שעמדת ה"גלגלון"/או עמדת הכיבוי תוכננה כך, לאור המצאות צנרת מיים תואמת בתוך הקיר או בחדר השמאלי.
החניה במקום לא תוכננה בהתחשב בעמדת הכיבוי, לדעתי אינה עומדת בתקנות הבניה מבחינת בטיחות הקובעות נגישות ומרחב פעולה אל ארון הכיבוי וממנו.
מדובר על תקלה תכנונית שלא לקחה בחשבון שהיזם יקצה חנייה בצמוד לעמדת כיבוי אש , ללא יכול תמרון של גורמי כיבוי במידת הצורך.

amirbara

New member
התייחסות

מדובר על עמדת כיבוי אש כאשר יש צינור מים שמגיע מתוך הבניין אל ארון הכיבוי.
מצורפת תמונה של הצינור ונראה שהוא 2 אינטש.

החניה במקום תוכננה עוד לפני היתרי הבניה.
היום הייתי בכיבוי אש והם טוענים שזה לא תקני וביקשו ליצור בעצמם קשר עם הקבלן באותו הרגע אבל אני ביקשתי לא ״לעשות בלאגן״ כרגע כי אני לא רוצה להרוס מייד את היחסים מול הקבלן. אני לא רוצה להיות זה שגרם לעיכוב בקבלת טופס 4. ביקשתי מהם שיעלו על זה לבד בשטח.

מצד שמאל לחניה שלי זהו חדר אשפה. מול החניה שלי בנישה מתוכנן חדר גז עם בלונים וזאת מכיוון שלא היה מקום לצובר גז כמו בתוכנית המקורית.

עכשיו גם לגבי חדר הגז , אני חוסם אותו עם הרכב שלי כך שאין גישה להחלפת הבלונים.
מה עושים במצב כזה ? כל פעם להזיז את הרכב? האם זה בטיחותי להחנות מול בלוני הזג?

חשבתי על החלפת חניה מול הקבלן (החניה מאחוריי פנויה) אבל הקבלן טוען שזו פרוצדורה מורכבת , האם זה נכון?

aeonf

New member
מצד אחד הוא צודק

זו באמת פרוצדורה ביוקרטית מורכבת וגם אורכת זמן רב, מצד שני הוא די ביזה אותך והחניה שלך אינה תקנית. אני אישית הייתי מתעקש על כך.

הקבלן שלך הוא פשוט עבריין בניה.

הוא פועל בניגוד לתקנות הבניה והוא גם לא יקבל טופס גמר ללא חתימת כיבוי אש.

יותר מכך...גם ללא מיקומה הלא חוקי של עמדת כיבוי האש, לא יתכן שיתכננו חניית רכב לרוחב שחוסמת חדר גז ואשפה.

עוד דבר...הקבלן היה חייב להתקין צובר גז מרכזי [תת קרקעי/אחר באמצעות הגשת בקשה לקבלת היתר בניה ופנייה לרשויות התכנון].
בדר"כ הקבלן פונה לאחת מחברות הגז ע"מ להתקין מערכת ע"י אדם שהוסמך לכך, במקרה שלכם כמוצג בטיעונך, הקבלן מחזיר אתכם שנים אחרונית ומעביר את האחריות להתקנת הבלון על הדייר מול חברת הגז.

אני משוכנע שעבודות הסיום של קבלן מהסוג הזה מחייבת בדיקה מקדימה על איכות העבודה והחומרים.[אני צופה צרות]

amirbara

New member
תגובה

אכן כיבוי אש טוענים שעמדת ארון הכיבוי לא תקינה והם מטפלים בזה.
לגבי הגז, היה תכנון לצובר גז בכניסה לבניין אך חברת חשמל החליטה שהיא רוצה שהיה חדר חשמל מרכזי תת קרקעי באותו מקום לכן לא ניתן כבר להתקין שם צובר ולא מצאו מקום אחר(כנראה לא חיפשו מספיק טוב). לכן הקבלן הלך על פיתרון של מרכזיית גז.
דיברתי עם חברת הגז והם טוענים שזה חוקי לחסום חדר גז ופשוט יצרו איתי קשר כל פעם שצריך להחליף את הבלונים במידה ואני חוסם עם הרכב.

אכן לא אידיאלי אבל גיליתי שלקנות דירה מקבלן זה הסיוט הכי גדול שקיים.
זו הפעם הראשונה והאחרונה שאני קונה מקבלן.
לפעמים לומדים על הבשר.
כרגע אני ממתין לכיבוי אש לראות מה יעשו עם ארון הכיבוי.

otherwise

New member
מזדהה איתך

ראשית, יש לי כרגע בעיה מאד דומה למה שציינת שנמצאת בטיפול.
מסיבות כמו כאלה אני ממליץ לכל אחד להזמין בודק לדירה.
ואני מסכים איתך, יש כאלה שמדמיינים קניה מקבלן כקניה בראש שקט (כמו שקונים רכב מהניילונים והכל תקין), ובפועל זה רחוק מלהיות נכון. יש הרבה ליקויים עם קבלת הדירה וזה מאבק מתמשך ומתיש על זכויותיך. גם אצל קבלנים שהם יחסית בסדר, ומשתדלים לקחת אחריות.

אני לא מסכים עם נציג חברת הגז.

בגלל התחרות העזה בין חברות הגז על ליבוי של הקבלן, הם מוכנים לעוות את תקנות הבטיחות [ואני איש של מערך הבטיחות הצהל"י בעברי] , אני בטוח שאסור לחסום מוצא של חדר בלוני גז ע"י חניית רכב.

לדעתי...אתה חייב לקחת עו"ד "טורף" ולתבוע את הקבלן בגין מצב שפוגע באיכות חייך ושהחנייה שקיבלת בתנאים הקיימים אינו חוקי.
בנוסף עליך לתבוע את הקבלן יחד עם עוד דיירים [או בשמם] בגין אי התקנת צובר גז כנדרש, ובכך נפגע ערך הבנין ולדרוש פיצוי בגין ירידת ערך.

חשוב שתאתר את התוכניות המקוריות המצויות בידי הקבלן או בועדה המקומית שבה אושרו התכניות הראשוניות.

אסור לוותר לקבלן שלדעתי הוא נוכל.

למעלה