חניה בטאבו

jessie7

New member
חניה בטאבו

אחד השכנים חונה בחניה שלי, החניה רשומה בטאבו. הוא מסרב לפנות את החניה, צורח, מקלל וגם מאיים עלי. גם המשטרה לא הייתה יעילה בנושא, התשובות של השוטרת היו:" אז תחי במקום אחר, לאכדאי לך להתעסק איתו, אדון טוען שאת חיה שלו ואת תפסת אותה וכו". הבנתי שניתן לתבוע או לכתוב מכתב הזהרה. לאיזה גוף ניתן לפנות, הבתי שזו הפרה משפטית במידה והחניה רשומה בטאבו. בוסף לכך השכן משקר, לטענתו אני חניתי בחייה שלו ולכן לא הייתה לו ברירה והוא חנה בחנייתי וגם מפיץ לשון הרע נגדי בשכונה. רעיונות לטיפול בבעיה.

קודם כל, את משוכנעת שבטאבו רשום שהחנייה הזו היא על שמך ?

במידה וכן, ויש לך את המסמכים המוכיחים זאת, אז בפעם הבאה שיחנה בחנייה שלך קראי למשטרה והראי להם את המסמכים.
אפשר לפני כן לשלוח לשכן את העתק המסמכים למען יראה כי טעות בידיו. אולי הוא טועה לחשוב שהחנייה שלך היא שלו בעצם.
ובכל מקרה - וודאי שאכן לא נפלה שגגה אצלך. כבר ראיתי מקרים בהם אנשים חשבו שהחנייה הרשומה בטאבו היא חנייה X בעוד בעצם חנייה Y היא שלהם.
&nbsp

zammy

New member
תשריט בית משותף

גשו לטאבו ושלמו 40 ש"ח עבור דיסק הבית המשותף.
תקבלו תשריט וצו בית משותף, לפיהם תוכלו לראות איזו חנייה שייכת למי.
&nbsp

jessie7

New member
יש לי

החניה שייכת לי ויש מסמכים רשומיים, הענין הוא לא שהשכן לא יודע שזו חניה שלי, הוא יודע בוודאות, אבל נוח לו לחנות בחניה שלי.

jessie7

New member
תגובה

אכן החניה רשומהבטאבו, כך מופיע בנוסח טאבו. השכן בריון יושע שזו חניה שלי, בוודאות, אבל נוח לו לחנות במקום שלי, הדבר לא קורה בגלל אי הבנה או טעות. הוא גם שקרן פתלוגי וטוען שמכיוון שאני חונהבחניה שלו, הוא יחנה בשלי.

zammy

New member
לגבי לשון הרע

אם ניתן להוכיח- לא להסס. לתבוע, זה תשלום אוטומטי של 50 אלף ש"ח.
למה שלא לנצל רגע שהוא לא חונה בחנייה שלך ופשוט לחנות שם?
בנוסף יש פתרונות יעילים וזולים לחסימת חנייה פרטית, ואם ישבור זו גרימת נזק בזדון ותביעת נזיקין ואז המשטרה תוכל לפעול.
&nbsp

zammy

New member
ידע כללי

תיקון מספר 6 לחוק לשון הרע שהוסיף לחוק את סעיף 7א לפיו רשאי בית משפט לפסוק לנפגע לפי החוק פיצוי ללא הוכחת נזק עד לסך של 50,000 ש"ח,

dani666

New member
אבל היכן כתוב שזה "תשלום אוטומטי" ? ...

.. לדבריך - "זה תשלום אוטומטי". לא זוכר שראיתי כל אוטומציה בחוק בנושא. ובטח לא בפסקי דין.

פיצוי ללא הוכחת נזק על לשון הרע

שאלתי אותך שאלה רטורית כדי להפנות את תשומת לבך לכך שלא דייקת, לא בסכום שציינת ולא בטענה, שזה סכום פיצוי אוטומטי לנפגע.
הנכון הוא (כפי שכתבתי לא אחת בפורום זה, למשל כאן בסעיף 2), שבית המשפט רשאי (משמע: אינו חייב) לפסוק לתובע בגין לשון הרע סכום של עד 50,000 ש"ח, בהתאמה למדד ספטמבר 98, או עד כפל הסכום (המותאם), אם הלשון הרע פורסמה בכוונה לפגוע.
התובע רשאי לתבוע גם סכומים גבוהים בהרבה, אך כדי לזכות בהם יצטרך להוכיח נזק (ראה סעיף 7א לחוק איסור לשון הרע, ועדיף שתסתמך תמיד על החוק ועל הפסיקה, ולא על "ידע כללי", שמקורותיו מפוקפקים).

למעלה