חניה במדרכה אפורה שהיא "לבנה"

חניה במדרכה אפורה שהיא "לבנה"

החניתי את הרכב במפרץ חניה עם מדרכה אפורה, שכידוע לי היא חניה חופשית ללא הגבלות כשחזרתי ראיתי דוח של 100 שח על כך שהחניה שם מותרת לדיירי הרחוב בלבד. לי ידוע שחניה לדיירי הרחוב בלבד תסומן במדרכות ע"י סימון לבן!! מדרכה אפורה אינה מגבילה אבללל יש להם שלט בתחילת אזור החניה על ההגבלה לדיירי הרחוב בלבד. אבל איפה הסימון הלבן??? האם הסימון הלבן חייב להיות?? למיטב ידיעתי כן כי בכל מקום ואני אומר לכם והסתובבתי בהמון ערים ופריפריות ובכל מקום לדיירי הרחוב יש מדרכה לבנה. מה דעתכם האם יש עילה לביטול הדוח על בסיס אי סימון המדרכה בלבן?

oradom

New member
אם יש שלט בתחילת אזור החניה

לפי מה שידוע לי, אין לך עילה לביטול הדו"ח. לא ידוע לי על חובה לצבוע בלבן על מנת לסמן חניה לתושבי הרחוב. השלט הוא שקובע.

be_roo

New member
לא ציינת באיזה רשות מדובר

הסימון המגדיר חניה לדיירים מוגדר בחוקי עזר עירוניים ואינו תמרור רשמי של מדינת ישראל, לכן כל עיריה רשאית לבחור את הסימון הנראה לה. עירית ת"א בטלה כבר לפני כמה שנים את הסימון הלבן ועושה כעת שימוש בשלטים בלבד. על פי התקנות השלט לבדו מספיק.

ברחובות ושם נהוג

מדובר בעיר רחובות, שכל מקום אחר שבו יש חניה לדייירי הרחוב צבוע בלבן רק באזור הספציפי שאני חניתי אין סימון לבן על המדרכה רק איזה שלט אי שם בהתחלה. באמת שכל תחום שמתחיל בשלט הגבלה לדיירים צבוע במדרכה לבנה ברחובות ורק איפה שחניתי לא, ואני תושב רחובות הרבה זמן ורואה איפה ומה. האם יש עילה לבטל את הדוח בגלל הטעייה? אם רחובות מסמנת בלבן את רוב המקומות לדיירים בלבן ורק שם לא אז האם מותר לה לנפנף בזה שהיה שם שלט וזהו, לא חייבים לך לבן בכל מקום??

be_roo

New member
על פי החוק היבש התמרור מספיק

אולם כבר נתקלתי בפסק דין בו שופט זיכה נהג במקרה דומה היות והוא קיבל את טענת ההטעיה. אני הייתי מנסה קודם כל לכתוב מכתב בצירוף תמונות של המקום ולבקש את ביטול הדו"ח עקב ההטעיה שנובעת מכך שאם הנוהג הוא לסמן, העדר סימון הוא הטעיה שנהג סביר יפול בה בקלות.

עזרת לי

תודה רבה, כתבתי מכתב בקשה לביטול הדוח בהתבסס על עיקרון ההטעיה תוך שאני מציין שבכל מקום בעיר בחניה לדיירי הרחוב המדרכה צבועה בלבן, כי זה פשוט ככה בכל רחוב בעיר ורק בקטע מסויים לא צבעו. לשלוח תמונות? זה עולה כסף לפיתוח וכמה כסף וזמן כבר אפשר להקדיש לסה"כ דוח של 100 שח, כי סה"כ בעירייה יודעים טוב מאוד איזה מקומות צבועים ואיזה לא כי הכל ממופה אצלם ורשום, אבל רשמתי להם בכמתב שאשמח לשלוח להם באימייל את התמונות כדי שיראו בעצמם. מקוה שלא יעשו בעיות, כי אם כן אני הולך למשפט, אין שום סיבה שכל המדרכות ברחובות יהיו לבנות במקרה שכזה ורק בקטע בודד שהם לא רצו לצבוע הם יתנו דוחות, זו פשוט מלכודת שאינה מוסרית ומהווה הטעייה כפי שהשתכנע שופט אחד בעבר.

be_roo

New member
אם לא תצלם את המקום, מחר יצבעו אותו

וידחו את בקשתך במשיכת כתפיים. אתה לא רוצה להדפיס עכשיו, לפחות תשמור את האופציה. אם חצי שקל להדפסת תמונה דיגיטלית לא שווה לך, יכולת גם לחסוך את מחיר הדף, המעטפה והבול.

הכל נעשה בשכל

המקום מצולם, צולם מיד לאחר העבירה במצלמה דיגיטלית במכתב הבקשה לביטול הובהר כי המקום מצולם על ידי כך שבצביעת המקום הם יודעים שברשותי תצלום קודם. כל בנאדם בגישה שלו לתפיסה של דברים בחיים והגישה שלי היא שיש צורך להתייחס אבל בפרופורציה וללכת לפתח תמונות ולשרוף עליהם יותר זמן בנוסף להקלדת המכתב ושליחתו לא התאים לי.

למעלה