חניה לא תקנית בדירה מקבלן
ברשותי חניה תת קרקעית בבניין מקבלן, תקופה לאחר אכלוס.
בדו"ח מהנדס נכתב שנגרמה ירידת ערך, שכן:
1. רוחב החניה 2.5 בעוד שהתקן מחייב 2.7 ליד קיר (מצד אחד).
2. הציבו ארון כיבוי אש ומונים בתוך שטח החניה הפרטית.
בקרוב תהיה לי פגישה עם הקבלן בנושא, ואני לא בטוח איך נכון לפעול.
ראשית מצאתי באינטרנט מידע שרוחב חניה מינימלי כשמצד אחד קיר הוא 2.55 (2.3 רוחב מינימלי + 25 ס"מ בשל הקיר), אז לא ברור לי מדוע נכתב בדו"ח 2.7. האם זו טעות של הבודק?
ובמידה שאכן יש חריגה של 5 ס"מ בלבד האם זה באמת משמעותי וגורם לירידת ערך או שעדיף לוותר?
לגבי ארון הכיבוי - הוא נמצא בתוך החניה (מול החלק הקדמי של הרכב), אז בהחלט נראה שרכב החונה שם חוסם את פתיחתו וזה לא תקין. השאלה היא כיצד בכלל ניתן אישור כיבוי אש במצב כזה?
אשמח להכוונה כיצד להתנהל לפני פגישה עם הקבלן...שמאי נתן לי הערכת מחיר של 1700 ש"ח לבדיקת חניה, והופתעתי מאד מהסכום הגבוה :/.
אני לא רוצה להוציא סכום כזה ולגלות בסוף שאין ירידת ערך...
אני תוהה מי בדיוק הגורם שעליי לברר מולו את התקניות של החניה אם לא שמאי.
מצד שני, החניה קרובה מאד לכניסה לבנין, מה שיכול לגלם עליית ערך.
מעבר לעניין הזה, בדירה היו ליקויים קלים שטופלו בהגינות, אז הרושם מהקבלן עד כה בסדר. אני גם מעדיף לפתור את הבעיה ברוח טובה, עד כמה שניתן...
אשמח לעצות או מידע...
ברשותי חניה תת קרקעית בבניין מקבלן, תקופה לאחר אכלוס.
בדו"ח מהנדס נכתב שנגרמה ירידת ערך, שכן:
1. רוחב החניה 2.5 בעוד שהתקן מחייב 2.7 ליד קיר (מצד אחד).
2. הציבו ארון כיבוי אש ומונים בתוך שטח החניה הפרטית.
בקרוב תהיה לי פגישה עם הקבלן בנושא, ואני לא בטוח איך נכון לפעול.
ראשית מצאתי באינטרנט מידע שרוחב חניה מינימלי כשמצד אחד קיר הוא 2.55 (2.3 רוחב מינימלי + 25 ס"מ בשל הקיר), אז לא ברור לי מדוע נכתב בדו"ח 2.7. האם זו טעות של הבודק?
ובמידה שאכן יש חריגה של 5 ס"מ בלבד האם זה באמת משמעותי וגורם לירידת ערך או שעדיף לוותר?
לגבי ארון הכיבוי - הוא נמצא בתוך החניה (מול החלק הקדמי של הרכב), אז בהחלט נראה שרכב החונה שם חוסם את פתיחתו וזה לא תקין. השאלה היא כיצד בכלל ניתן אישור כיבוי אש במצב כזה?
אשמח להכוונה כיצד להתנהל לפני פגישה עם הקבלן...שמאי נתן לי הערכת מחיר של 1700 ש"ח לבדיקת חניה, והופתעתי מאד מהסכום הגבוה :/.
אני לא רוצה להוציא סכום כזה ולגלות בסוף שאין ירידת ערך...
אני תוהה מי בדיוק הגורם שעליי לברר מולו את התקניות של החניה אם לא שמאי.
מצד שני, החניה קרובה מאד לכניסה לבנין, מה שיכול לגלם עליית ערך.
מעבר לעניין הזה, בדירה היו ליקויים קלים שטופלו בהגינות, אז הרושם מהקבלן עד כה בסדר. אני גם מעדיף לפתור את הבעיה ברוח טובה, עד כמה שניתן...
אשמח לעצות או מידע...