חנייה בטוחה לרכב במסלול הדישון

XCrider

New member
חנייה בטוחה לרכב במסלול הדישון

אנחנו רוכבים מחר את הדישון במסלול הלא מעגלי. הכוונה לצאת מאיזור חניון עין זיתים לכיוון גוש חלב, ומשם לרדת לכיוון הדישון ולסיים באיילת השחר. לאור נסיונות כואבים של חלק מהרוכבים בנושא פריצות רכב, האם חניון עין זיתים בטוח יחסית? במידה ולא, האם אפשר לחנות באופן בטוח יותר באחד הישובים הסמוכים (למשל עלמה או ריחניה) ובאיזה עדיף? ולבסוף, האם לדעתכם שווה לרדת במיוחד למערת עלמה ולחזור למסלול המתוכנן או שזה לא שווה את הזמן?
 

shl17

New member
מערת עלמה לא תוסיף הרבה קמ

אם אתם חובבי מערות אז כדאי תשאירו הרכב בישוב (עלמה ריחניה היינו הך) סינגל טכני מריחניה בפניה לכביש שיורד לדישון במקום לעלות על הכביש נוסעים בדרך רחבה משמאל על שדה פתוח, נוסעים לכיוון העליה התלולה שעולה לכרם בן זימרא לפני העליהפונים ימינה נוסעים עד שער בקר עוברים השער וגולשים לנחל אדמון עם הנחל יורדים למטה בסינגל פרות עד שאי אפשר יותר ואז לשמאלכם מעבר לגדר דרך גיפים שיורדת לכביש שמחבר לנחל דישון אם תרדו מגיש דרך נחל גוש חלב נסו לרכב בתוך הנחל כמה שאפשר (לא בקטע הראשון)
 

XCrider

New member
לא מוצא את נחל אדמון - אבל מצאתי

אותו במדבר יהודה... אתה בטוח שזה השם? מצאתי שם נחל צבעון. אולי זה? ולמה לא בקטע הראשון של הנחל (ואיזה, נראה ששם דישון וצבעון מתחברים)? תודה!
 

shl17

New member
נחל אדמון סתכל במפה

בין ריחניה וכרם בן זימרא יורד לכוון הדישון פשוט זה קטע קצת אחר מהמסלולים המקובלים .אגב זה קטע מאוד טכני לא ככ מתאים לרוכבי xc טהור נחל צבעון רכיב בחלקו יש בו קטע הליכה די ארוך
 

Eyal Hershtik

New member
מערת עלמה .....

היא לפי דעתי חוויה מיוחדת במינה . נכנסים בשתי קבוצות (צריך לשמור על האופניים בחוץ) ואפשר לטייל בה משהו כמו עד 3 שעות . בקיצור חוויה שזכורה מאד לטובה רק אל תשכחו להביא פנסים ועדיף פנסי ראש למי שיש אייל
 

Eyal Hershtik

New member
חניה לרכב ...

אחרי חניון עין זיתים (משהו כמו 2 ק"מ) ישנה פנייה שמאלה אם אני לא טועה אחרי 1-2 ק"מ ישנו בסיס צה"ל לא גדול מימין לדרך לפי דעתי אפשר להשאיר שם את הרכבים - במידה ואין כל כך הרבה תהנו אייל
 

יורם חן

New member
אמנון, קבל המלצה לשידרוג המסלול ../images/Emo70.gif

ביום כיפור שלפני האחרון עשינו טיול בדישון והינה ההמלצה שלי: מכיוון שאתם רק יורדים את הדישון והמסלול אינו מעגלי אני ממליץ לא לוותר על החלק העליון של הדישון (ממילא הכל בירידה מהירה). להחנות בביטחה את הרכבים בקיבוץ יראון, לרדת בכביש התלול עד שהוא חוצה את הדישון ולפנות שמאלה לנחל. משם הכל ירידה פחות או יותר לאיילת השחר והרווחתם קטע נוסף ויפה של הנחל. אנחנו רכבנו מיראון עד לאיילת השחר ואח"כ טיפסנו חזרה בשביל השחור מערבה (הכניסה אליו דרומית לאיילת השחר ליד תל חצור),דרך הר איילת, שטח אש 100, כביש ריחניה עד לכביש העולה ליראון ויאללה למעלה בעליה התלולה. לדעתי אל תוותרו על הקטע העליון, זה קצר מדי וקל מדי.
 

shl17

New member
אם כבר מלמעלה

עדיף לרדת בנחל ברעם(לפחות לא כביש) וירידה בשטח על דרך גיפים תלולה למדי
 
למעלה