חניכיים ביחיד? בטח לא חניך, אבל מה כן?
ע עמית ו New member 5/7/04 #3 המילון טוען אחרת. הגדרתו לחך היא -"כיפת חלל הפה מעל ללשון" והגדרתו ל"חניכים" - "בשר השיניים, רקמה ליפית סמיכה שקבועות בה השיניים" צורת היחיד - אין לי מושג. אולי אין.
המילון טוען אחרת. הגדרתו לחך היא -"כיפת חלל הפה מעל ללשון" והגדרתו ל"חניכים" - "בשר השיניים, רקמה ליפית סמיכה שקבועות בה השיניים" צורת היחיד - אין לי מושג. אולי אין.
נ נֵץ New member 5/7/04 #4 ומספריים ביחיד? ומכנסיים? אין במילון צורת יחיד של אף אחת מהם. לדעתי, כולם צורת יחיד. צורת הרבים: זוגות ~ (זוגות מכנסיים, זוגות מספריים, וכך גם זוגות חניכיים). אגב, חך זה באמת דבר אחר.
ומספריים ביחיד? ומכנסיים? אין במילון צורת יחיד של אף אחת מהם. לדעתי, כולם צורת יחיד. צורת הרבים: זוגות ~ (זוגות מכנסיים, זוגות מספריים, וכך גם זוגות חניכיים). אגב, חך זה באמת דבר אחר.
A azaria New member 5/7/04 #6 כמו אופן ואופניים, אוזן ואזניים אכן זוג חניכיים נשמע לי כמו שני סטים של חניכיים. כלומר של שני אנשים שונים. אז מה? לא נמצא מילה מתאימה לחניכיים אחד של בן אדם אחד?
כמו אופן ואופניים, אוזן ואזניים אכן זוג חניכיים נשמע לי כמו שני סטים של חניכיים. כלומר של שני אנשים שונים. אז מה? לא נמצא מילה מתאימה לחניכיים אחד של בן אדם אחד?
ז זולל מישמישים New member 6/7/04 #11 שול נשמע לי בסדר. וגם חניך כיחיד לחניכיים. מי יכול לבדוק במילון?