חנית כידון ורומח.

עמית ו

New member
חנית כידון ורומח.

מה ההבדל בין השלושה? ידוע לי שהאבירים הרכובים השתמשו ברמחים ולא בחניתות ובכידונים, המילונים לא סייעו לי ממש בהבחנה בין חנית כידון ורומח (ההגדרות, בקיצור - חנית - מקל שחובר לקצהו להב, כידון - מקל מחודד. רמח - חנית, כידון). כיוון שכשלו המילונים מלסייע לי - התוכלו אתם לסייע בידי?

עמית ו

New member
מישהו?

פתרונים לאלוהים. אבל היי - מגלומניה זו מחלה בריאה.

L 1

New member
יש לי דברים חשובים יותר לעשות.

ואני לא רואה הבדלים גדולים בין כלי הזין הללו. כמו ההבדל בין אקדח ברטה למקדחה רוטטת. נסיונות פתטיים להרגיש גברים.

בלאגן

באולימפיאדה כידון הוא מוט להטלה למרחק בסיפורי מלחמת העולם הראשונה זה להב המחובר לקצהו של רובה (באיונט) בהקשרים קדומים יותר זה מוט מושחז למלחמת רגלים יתכן ופעם לפני שנולדתי הכל היה ברור אבל היום שלושת המושגים הללו מתערבבים ביניהם בנסיון לתאר כלי לחימה ארוך המוחזק ביד ואם מילון או אקדמיה כלשהם ינסו לעשות סדר זה יהיה סדר הנכפה מלמעלה, סדר הנשען על כידונים (וטליארן כבר אמר שעל כידונים ניתן לעשות הכל מלבד לשבת).

sailor

New member
אם כבר כידון ספורטיבי

רומח הוא סוג ה"חרב" הגדול והקשיח ביותר בספורט הסיוף. כנראה אין קשר ישיר בינו לבין רומח של ימי הבינים.

גרי רשף

New member
אני חושב ש..

לדעתי כידון מוחזק בידי החייל ואיתו הוא מסתער על אויביו - רגלי או רכוב, בעוד שהחנית נועדה להוטל מרחוק על האוייב. זה קצת לא מסתדר עם המקצוע האולימפי "הטלת כידון" אבל יכול להיות שמי שקבע את המונח העברי הבין בנושא בערך כמו שאני מבין בתרגילי רשות על המקבילים המדורגים. אינני יודע מה זה רומח, וגם אינני יודע מה זה צילצל (שלא הוזכר ברשימה).

עמית ו

New member
צלצל

צלצל לא הוזכר ברשימה כי אני יודע מה הוא - מדובר בחנית מיוחדת לציד דגים. הצלצלים המודרניים נורים מרובה או תותח, לעיתים מחובר אליהם חבל, לעיתים לא. שימוש בצלצלים גדולים נעשה כדי לצוד לוייתנים.

ססילי

New member
אני מכירה חנית

במקום אסור, רכבך נגרר. ניתן לקבלו תמורת לא יותר מ 300 400 ש"ח בשעות הקבלה שנגמרו לפני כ 6 דקות.

אטיוד5

Active member
חנית היא הנרצחת המפורסמת מב"ש

ולעניינינו, לא יודע. רומח נשמע לי כחרב קצרה שלא מוטלת. חנית נשמע לי כמו מוט שבסופו מחובר להב. כידון נשמע לי כמשהו שהוא יותר אחיד בהרכבו. למשל, כידון ברזל או עץ - כולו עשוי ברזל עץ.

אטיוד5

Active member
ותוסיף פגיון ודקר לרשימה.

שהם הפיקולו והפיקולינו של כלי הסיף. או שלא.

לי נראה ככה

כידון/חנית - ארוך. מעל מטר. חרב - באורך בינוני, לקרב פנים אל פנים. פגיון - קצר מאד. ניתן להסתרה תחת הבגדים ("הסיקריים היו קבוצה קנאית שתבעה ללחום מלחמת חורמה ברומאים, ונקראו כך על שם פגיון (סיקה) שנשאו על גופם") רומח - אין לי מושג.

למעלה