חנן מרגילן

prizman

New member
חנן מרגילן

יום לפני עזיבתי לא הייתה בי הרבה התלבטות היכן ארצה לסעוד. מצאתי את השותף האידיאלי, חבר ארה"בי הנשוי לבוכרית
ושמנו פעמינו לאזור לא מאוד מוכר אך מרתק של העיר.
פתחנו במרק דושפרה המוכר לי ומרק לגמן(?) שלא הכרתי, שניהם טעימים מאוד. לא הבטיחו לי חמוציות במרק הדושפרה ואכן לא היו.
הדושפרה הוא מרק עם מין וון-טונים ממולאים בשר והלגמן מרק בשר עם בשר כבש, ירקות ואיטריות תוצרת בית.
בבצקים הממולאים בבשר כבש ובצל היו מנטו מאודה, משהו מטוגן ומשהו אפוי. לא ניסיתי לזכור את השמות.
מהמנטו המצויינים לקחנו רביעיה ומהשאר צמד מכל אחד. גם המטוגנים היו מצויינים ואם להודות על האמת
לא נרשמו תלונות גם על האפויים אלא אם המון בשר נחשב לתלונה.
למרבה תמיהתי גולת הכותרת היו צמד שיפודי כבד עגל. אני בכלל לא אוהב כבד בקר אך הזמנו כי הומלצו לי
וזה היה ממש בצדק.
לכל נתח כבד הוצמדה פיסת שומן כך שלוורידים זה לא ממש מועיל אבל זו בעיה שלהם. פשוט נפלא.
יחד עם סלט ירקות, בקבוק קולה משפחתי וקנקן תה ירוק גרדה הארוחה את 200 הש"ח מלמעלה.













 

מיתר44

New member
תודה. המסעדה על הכוונת זה זמן

האם נכון שיש דמיון לאוכל התאי? (השפעה סינית) ?
 

prizman

New member
לא ע"פ היכרותי המועטה.

בשני המטבחים נעשה שימוש רב בכוסברה אבל זה לא ייחודי להם.
המנטו המאודים עשויים להזכיר דים סאם עד שמגיעים למילוי, כנ"ל לגבי הדושפרים המזכירים וונטון.
הייתי מתייחס יותר לדברים כמאכלים וטכניקות שעברו ב"דרך המשי" ולמקום כמו תאילנד זלגו בחלקם מסין
בתקופה מאוחרת בהרבה.
 

passioneta

New member
הלכת רחוק

אבל כן מזכיר אוכל סיני מצפון מערב סין - גם הלגמן וגם הכיסונים
 

החתולית

New member
אוהבת מאד את חנן מרגילן

השיפודים שלהם מצויינים, הכיסונים נהדרים, ונכון, הוא לא מאד טוב לעורקים הנסתמים
 
למעלה