חנניה רייכמן, זוכרים?

חנניה רייכמן, זוכרים?

בן חולם על נצחונו; אב חולם על זה של בנו; ונפשו של סב נמשכת אל חלום נצחון הנכד. *** זקן שמח בן תשעים ראה ברחוב בת-חן. "הוי, לו הייתי בן-שבעים!" - גנח אותו זקן...

בת אל 7

New member
חוה אכלה מעץ הדעת חמש דקות

לפני אדם ועד היום אשה יודעת הכל יותר מוקדם.

maxima

New member
איזה אימרות נחמדות...../images/Emo13.gif

ומשהו חמוד מהמייל

bimbo.

New member
לחנניה רייכמן היה מדור קבוע באחד

העיתונים, דומני שבידיעות אחרונות, שנקרא "מן הים הכללי וטיפה משלי". אם איני טועה, הוא גם פרסם ספר בשם זה.

נֵנָה

New member
היי, גם לי יש משהו מתרגומיו של

חנניה רייכמן
נאמנות של "מין רפה" כשל תרגום משיר פייטן אם נאמן אז לא יפה ואם יפה - לא נאמן. ומשל של קרילוב בתרגומו של חנניה רייכמן ברבור, סרטן וזאב המים / קרילוב ברבור, סרטן וזאב המים חברו למשוך עגלת-מטען. מושכים, מושכים הם כל הזמן, כבר הריתמה כמעט פוקעת - ומשאם לא זז אף צעד. אין המשא כל-כך מכביד - אך הברבור מושך שמיימה, זאב המים אץ המיימה, והסרטן - אחורנית. לא לי לדון, במי אשמה זאת - אך המטען משם לא זז עוד.

אל נא תשכח כי "מה שלומך?"

איננה שאלה, זו ברכה! *** אם יש לשון בפיך, אך בראשך אין כלום, אין צורך שתוכיחה את הדבר בנאום... *** כאשר שתק הכסיל, לא ידעו שהוא אויל... *** פטפטן נואם נאום - ואינו אומר מאום... *** גם הטיפש יודע חוק: עת לדבר ועת לשתוק. אך לא ברור לו בהחלט, היכן הגבול בין עת לעת...

בין אדם לחברו

לא צרה אם האורח, לפעמים לבוא שוכח; אך צרה היא בהחלט, אם שוכח הוא לצאת... *** הנימוס עולה בזול - ומביא שכר גדול... *** להוסיף "בבקשה!" - לא טירחה כל כך קשה... *** ה"תודה!" וה"סליחה!" לא יכוו את לשונך...

מהיומיום

סרב רק פעם לידיד, אשר עזרת לו תמיד - והוא ישכח את כל הטוּב ורק יזכור את הסרוּב... *** הצלחת - גיבור! נכשלת - חמור!

דיברו פה אתמול על דיאטות, נכון?

הבראה היא חג-שבועיים, בו ישישו בני מעיים... *** אין הפה מסרֵב לשום אוכל ערֵב... *** לא מצום וסיגוף בא השוֹמֶן אל הגוף... *** בבת אחת אינך יכול עוגה לשמור - ולאכול...

למעלה