חנק קנייתי Eryx loveridge מס' שאלות

Itamar Levy12

New member
חנק קנייתי Eryx loveridge מס' שאלות

למי שגידל את הנחש הזה שלוש שאלות: מה האורך הממוצע לנקבות שיש/היו אצלכם? בנוגע לטמפ':מה אתה ממליצים? קראתי הרבה דפי טיפול בימים האחרונים בקשר לתת מין הזה והיו שם הרבה דעות שונות ומשונות. ולבסוף: איך הדף טיפול הזה נראה לכם? המידע בו מדויק? וניתן ללת לפניו בנושא הקניה?

naja

New member
חנק קנייתי.

לי יש 4 צעירים בני כשנה וחצי. הנקבות באורך 45 ס"מ בערך. אני מגדל אותם בטמפרטורות של 24-28 כשלפעמים הן עולות ל30-32. דף הטיפול נראה לי בסדר, אני הייתי קורא גם כאן.

Itamar Levy12

New member
תודה על התשובות. ועוד שאלות

האם הם עושים לך בעיות עם מזון מופשר? על איזה מצע אתה מחזיק אותם כרגע?

naja

New member
עוד תשובות.

שניים אוכלים מזון מופשר ושניים לא מוכנים בשום אופן. כרגע מחזיק אותם על שבבי עץ. בעבר החזקתי אותם על חול דיונה. אין הבדל משמעותי בין המצעים השונים, מלבד משקל עודף של החול.

Itamar Levy12

New member
תודה.

אם תיהיה השרצה השנה בכפר הנגיד אני יסנה לקחת אחד בגיל מוקדם וישר מההתחלה להאכיל במופשר.. אם אני זוכר נכון לא מזמן רק עברת למופשר נכון? כלומר הם אכלו הרבה זמן חי? מגיל של בקיעה על שבבי עץ? יש לך תמונה של הסוג? סליחה על השיגועים אסף.

רן333

New member
אני לא מגדל כאלה, אבל

יש לי שתי הערות: 1. שם המין אינו כפי שרשמת, אלא Eryx colubrinus. השם loverdigei מתייחס לתת-מין שנהוג היה לזהות בתוך המין Eryx colubrinus: מקובל היה לדבר על E.c.colubrinus (החנקים ה"מצריים"), ועל E.c.loveridgei (החנקים ה"קנייתיים"). כיום, לפי חלק מהחוקרים, הפרדת E. colubrinus לשני תתי-המינים האלה אינה מוצדקת. אתה יכול לקרוא על כך באתר שאליו קישר naja. 2. יצא לך לקרוא את דף המידע **הזה**? (לדעתי הוא מצויין).

Itamar Levy12

New member
תודה על התיקון

ותודה על הדף מידע! תמיד טוב לשמוע את הדעה של הברקרים. קיבלתי מושג על תנאי מחיה של הנוח,נשמע נוח ולא מאוד מסובח-רק צריך לגרום לבייבי לאכול מופשר והכל יהיה טוב.

naja

New member
אם אתה מעוניין באחד....

יש לי אחד עם בעיה שמצריכה בדיקה וטיפול של וטרינר. כנראה שלא יהיה לי את הזמן לעשות את זה בקרוב. אם אתה רוצה אותו ללא תשלום(תמורת התחיבות לטפל בו אצל הוטרינר), תרים טלפון(הוא אוכל מופשר...).

Itamar Levy12

New member
תודה רבה אסף

תצפה לטלפון ממני מחר בסביבות 16:00,בנתיים נברר עם הנהלת הבית.

gaichuk

New member
חנק מצרי...את זה לא שמעתי הרבה זמן.

בזמנו ,עוד לפני הופעתם של הקנייתים כאן בארץ (לפחות בחוגים שאני הסתובבתי בהם),היו מבדילים בין החנקים "שלנו" (המשריצים) למצריים בדבר אחד. שלנו היו עם רק ורוד/כתמתם בזמן שהמצריים היו עם רקע צהוב שנטה לפעמים לכיוון הירקרק. הדוגמה,הגדלים,הביישנות,הרגלי האכילה וכל השאר היו זהים לחלוטין.

naja

New member
חנק מיצרי.

זכורה לי התקופה שמאות כאלה היו מיובאים לארץ כל שנה ממצרים ואפילו גידלתי זוג כזה תקופה די ארוכה. לא מדובר באותו נחש אלה בתת מין של Eryx jaculus. אכן זהים לחלוטין לחנק שיש בארץ, וזה בניגוד לקנייתי\מיצרי ששונה בפרמטרים רבים.

gaichuk

New member
אני חושב שההבדל הכי בולט בין...

הקנייתי והמשריץ זה לא הצבעים והדוגמא אלא העובי...

רן333

New member
למיטב זכרוני, יש הבדלים משמעותיים

בהרכב המגינים/קשקשים על הראש. וגם צורת הראש שונה.

naja

New member
גם בהתנהגות.

החנק שלנו סימפטי בהרבה מאחיו הקנייתי.

רן333

New member
זה כשמגבילים את מדידת הסימפטיות

לקצה של הראש. כשבודקים סימפטיות בקצה השני - החנקים "שלנו" יוצאים קצת פחות סימפטיים... (חלקם נוהגים להפיץ ריח נוראי מפתח הביב שלהם כשהם מרגישים מאויימים. לא נתקלתי בהתנהגות דומה מצד החברים הקנייתיים.)

למעלה