חסה - השפעה על הזיכרון...

אלנבי52

New member
חסה - השפעה על הזיכרון...

מישהו כבר חווה את זה או שרק אני לא זוכר הרבה דברים מאז אני מעשן?

יאיר5

New member
לכל מי שמעשן לאורך זמן נפגע הזיכרון

ככה שאתה בחברה טובה. הגראס והחשיש פוגעים בזיכרון לטווח קצר אבל ברגע שמפסיקים לעשן הכל מסתדר בחזרה והזיכרון חוזר לעבוד כמו שצריך ככה שאל תדאג יותר מידי... יאיר

זיכרון סלקטיבי

זה לא ממש שהזיכרון נפגע, הוא פשוט הופך להיות סלקטיבי יותר. אני יודעת על מספר לא מבוטל של אנשים שהתחילו לזכור דברים מסויימים (מספרי טלפון, תאריכי לידה, שמות, ציטוטים, וכו´) ברמה שטרם הכירו, אבל העניין הוא שאלה דברים שמעניינים אותם. מאז שנכנסתי להריון, אני לא זוכרת שום דבר בטווח הקצר (זאת גם תופעה ידועה), אם תשאל אותי מה אכלתי במשך היום - אין לי מושג. אבל אם אני צריכה להרים הפקה, אף פרט לא יעלם מזכרוני. יש בזה גם משהו מהתרגול, ועם האימונים בא הגובה... >ספל חמאה כתבה הודעה שלמה בלי לשכוח באמצע מה רצתה לומר<

אם אתה שוכח

איך אתה יכול להיות בטוח שאתה זוכר דווקא את מה שאתה רוצה לזכור, ולא שכחת איזה משהו שרצית לזכור ושכחת? >ספל חמאה משועשעת ופילוסופית<

אכן,הגראס פוגע בזיכרון לטווח קצר

ודברים שאינם נכנסים לזיכרון לטווח ארוך,או שאינך משנן,ישכחו במהרה... אבל כמו שאמר יאיר,לאחר הפסקת השימוש הזיכרון חוזר לתיפקוד,מה שלא ברור עדיין אם זה לתיפוד מלא או תיפוד חלקי. מה שכן,זיכרון זה דבר שניתן לאמן,כלומר לעשות תרגילי זיכרון על מנת לשפרו. יום כתום.

למעלה