חסידות גור

חסידות גור

מתנצלת מראש על הבורות.
נתקלתי במושג "גוריאן" (מקווה שכתבתי נכון) ואפילו קראתי את הערכים במילון הנפלא שAלון העלה כאן בזמנו ועדיין לא הצלחתי באמת להבין את ההבדל שבין הז'אנר הזה לבין יחסי שולט-נשלטת של אחרים.
אשמח אם תוכלו להרחיב קצת על הנושא.

A לוןA

New member
לא לדעת זו לא בושה

כי אף אחד לא נולד "יודע"
אבל לא לשאול זו כבר טיפשות.
&nbsp
בקשר לעניין-
גור (GOR) הוא עולם בדיוני שעומד במרכז סדרת ספרים שנכתבו ע"י ג'ון נורמן, ומתארת עולם בדיוני שבמרכזו תרבות של גברים לוחמים ונשים כנועות (בעיקר, יש גם תפקידים אחרים בגור)
המשיכה הבדסמית לספרי גור נובעת בעצם משני גורמים-
1. השליטה הגוריאנית היא טוטאלית ומוחלטת. לנשלטת אין רכוש, אין חופש (למעט מה שמוענק לה ע"י השולט שלה), אין מונוגמיות וכו'. אפילו רצונותיה ותחביביה אינם שלה אלא בכפוף לשליטת האדון שלה.
2. השליטה הגוריאנית מתוארת בפירוט והיא טיקסית מאוד- כולל תנוחות, צורות גישה, מחוות, פירוט של צורות התנהגות במצבים שונים וכו'.
מה שלא כתוב בספרים הושלם ומושלם ע"י "חסידי" התורה הגוריאנית (למשל- איך מתנהגת שפחה בצאט או בפגישה ראשונה, מה מותר בדייט וכו'- דברים שכמובן לא מופיעים ככתבם בספרי גור.

וואו... תודה!

ועוד שאלה אם אפשר.
בגלל שהעולם הזה כל כך רחוק מהמציאות שלי זה מרגיש לי קצת מציצני ובכל זאת מסקרן...
אולי אני טועה אבל קראתי איפשהו שדווקא הנשלטת (יודעת שיש לנשלטת גור שם ספציפי אבל שכחתי) היא זו שמפרנסת והכסף שלה הולך לאדון.
ועוד שאלה (כמו שאמרתי - מסקרן) מה ההבדל בין השליטה הזו לשליטה של 24/7?
יודעת כמובן שיש שיטות שליטה שונות.
וגם כאן יש הסכמה ורצון הדדי או שמדובר בסוג של... בהעדר מילה מתאימה יותר כת?
(הרעיון בבסיס קצת מזכיר לי את השליטה של גואל רצון בנשים שלו)
ומה קורה אם נמאס לה? יש בכלל אופציה כזו או שהכל תלוי ברצון האדון שלה?
וסליחה על החפירה...

Dan_Kap_

Active member
תלוי בפרשנות

מאחר ואלו ספרי פנטזיה על עולם שבו לנשים אין בחירה, המימוש תלוי בפרשנות.

הנה דוגמה מכתבה של ה-BBC מ-2006 על קבוצה גוריאנית בבריטניה

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/4996410.stm

דרך אגב, בסדרת הספרים הגוריאנית יש גם נשות פנתר שמשעבדות גברים...

לא מצליחה לפתוח את הקישור

אבל כשעושים גוגל על גוריאן מקבלים כתבה על קבוצה כזו בבריטניה ומניחה שמדובר על אותו בחור.
ולכן גם האסוציאציה על כת.
וחסכת לי שאלה נוספת אם זה עובד גם לכיוון ההפוך...
ותהיתי איזה אדם צריך להיות או אילו תכונות אופי נדרשות כדי לוותר על העצמיות שלך לטובת מישהו אחר.
ועוד דבר שמעניין אותי (יש הרבה) האם מדובר ביחסים מונוגמיים או שגם כאן שולט אחד יכול להחזיק סוג של "הרמון".
ומה קורה כאשר חלק מהתנהגות השולט או מהבקשות לא הולכות יד ביד עם רצונות הנשלטת? מבינה שלא אמורים להיות לה כאלה (גורם לי לחשוב מחשבה מזעזעת שהיא בבחינת סוג של סמרטוט רצפה ולא מתוך זלזול חלילה)
עד כמה התפיסה הזו נפוצה?

A לוןA

New member
לנשלטת בגור קוראים קאג'ירה

וגם עליה יש מונח במילון :)
בקישור בתחתית המונח יש בדיוק תשובה לשאלה שלך- מה ההבדל בינה לבין נשלטת 24/7 "רגילה".
:)

platinum70

New member
אם נקביל למגזר ה(מאוד) דתי

שם נולדים לתוך מציאות של עבודת האל ושמירת מצוות, וזה עולמם. הם לא באמת מכירים או רוצים להכיר (שלא לדבר על לקבל) עולם אחר\מציאות אחרת. כך הם גדלו והתחנכו ובעיניהם, אין בזה שום רע. אדרבא, כך זה צריך להיות.

אם את נולדת למציאות שבה כל אישה היא רכושו של הגבר שלה. סביר להניח שלא תמצאי בה פגם, כי זה יהיה הכי טבעי בעינייך. זו המציאות ולכן אין צורך בהסכמה או רצון הדדי. מונחים שבעצם לא קיימים בלקסיקון של השפחה הגוריאנית.

מה קורה אם נמאס לה? זו המציאות שלה, היא לא מכירה משהו אחר. לא כל שכן רוצה משהו אחר.

את לא יכולה לבחון\לבקר את אורח החיים שלהם לפי הראייה שלך פשוט מפני שהיא שונה לחלוטין.

אבל, מי יודע? בכל כלל יש יוצאים מהכלל :)

מתנצלת מראש אם נשמעת / יוצאת מטומטמת

זו מציאות שנולדים אליה?
ואגב - גם מציאות שנולדת לתוכה ניתן לשנות.
לתומי חשבתי שכל עניין השליטה הוא *רצון חופשי ובחירה* (מניחה "שייצאו" עלי בגלל האמירה הזו. אבל זו התפיסה שלי)
והרבה פעמים כשאני קוראת כאן אני מבינה כמה מעט אני יודעת. ולפחות על העשרת הידע שלי (ואולי גם של אחרים) - תודה :)

platinum70

New member
...

צאצאי הדור הראשון, המייסד, נולדו לתוך המציאות הזו בדיוק.
נכון, אפשר לשנות מציאות. אבל למה שירצו לשנות אותה בעצם? כי ראוי שיעשו כך מנקודת מבטך?

את יוצאת מתוך הנחה שרע להם במציאות הזו שלהם. האם באמת כך הוא הדבר והם סובלים ומתענים תחת נטל המציאות?
נתקלת פעם בשפחה אמיתית שנהנית מהתמסרות טוטאלית? אם תפגשי כזו, תראי שאין לה רצון וצורך לשנות את המציאות שלה (ב99.99% מהמקרים)

כן, השליטה בעולם שלנו היא אכן מרצון חופשי ובחירה.
זו המציאות שלנו, זו לא המציאות בסיפורי גור.

ממש לא יוצאת נגד

ולא מבינה איפה קראת את זה.
נכון שאני לא מבינה את הרצון אבל ממש לא שופטת.
היות ואין לי באמת מושג על מציאות גור (רק קוראת פה ושם פוסטים ותגובות ומדי פעם מאמר כזה או אחר באינטרנט) - הרי שנותר לי רק לדמיין.
וכידוע הדמיון והמציאות שונים. מאוד.
ויודעת שיש כאלה *שבחרו* במציאות הזו.
ויודעת גם שיש כאלה מהעולם הבדסמי שלא מקבלים את הרצון והחיים האלה.
ואני רק רוצה לדעת ולשאול. לא לשפוט.
פשוט לנסות להבין.
ואולי לא אצליח.
אבל לפחות אוכל להגיד לעצמי שניסיתי.
ואגב - לא נתקלתי "בשפחה אמיתית"...
(ע"ע פוסט הנשלטות האמיתיות...)

platinum70

New member
לא כתבתי שאת יוצאת נגד :)

איפה קראת את זה? :)
כתבתי שמנקודת המבט שלך, נראה לך שלא באמת טוב להם ותו לא.

צ'יטטתי פעם עם מישהו שהוא "פרעה" - גם מין חיים משותפים

אבל תחת "שולט" אחד, עם נשים, ילדים, עבדים ושפחות.
דומני שהוא גר בגרמניה, אבל לא בטוחה. נשמע *לי* מופרע לחלוטין,
ולא, לא פיקפקתי לרגע באמיתות דבריו.

למעלה