חסידות שחורות?

erpeled

New member
חסידות שחורות?

להקה של כעשרים מעל הירדן באזור גשר בנות יעקב אתמול

בוזו

New member
עזרה בזיהוי ציפור

לא מצאתי מקום טוב יותר לשאול...
הציפור בערך בגודל של יונת בר. בעלת ראש שחור, מקור חד ושחור. חזה ובטן לבן-צהבהב, וכנפיים מנוקדות בלבן. יש לי בבית מגדיר ציפורים, אבל הוא מסווג לפי משפחות או משהו כזה... תודה לעוזרים

erpeled

New member
Nי הציפורים בתממונה?

צולם אתמול בג'ילבון השחורה נראית כמו טריסטמית מרחוק על הסלע - וברקע עבר לו דורס גדול - שלצערי רואים רק את צלליתו האם המומחים יכולים לזהות משהו מתמונה כזו? אשמח תודה ערן

erpeled

New member
תודה רבה!!! איך אתם יודעים?

הצוקים - הו עוד אפשר לראות פרטים - אבל איך יודעים שזה נשר ולא - נניח עיט או חיוואי ? אתם מדהימים אותי!

razyho

New member
יש פה כמה בפורום ש...

אם תעיר אותם ב 2 בלילה ותראה להם צללית של עוף הם יתנו לך את השם המדוייק וגם יגידו לך בן כמה הוא והאם הוא זן מזרחי או מערבי ואני קטונתי

netbird

New member
תראה, תשמע, תראה, תשמע

בצער רב אני מודיע לך על המצאותו של מין נשר יחיד בארץ. בכל זאת? לאחר צאת המגדיר החדש של מפה, הוא נקרא מעתה נשר מקראי. האמת היא שנשרים היא סוג (משפחת הניציים) של עופות דורסים הניזונים מפגרים וכוללת בתוכה גם את העוזניות, הרחמים, העיטמים והפרסים (בארץ 5 מינים). הכוונה, מן הסתם, היתה לנשר מקראי. אגב, ידעת שנשר הוא הדאון הטוב ביותר עלי אדמות? ערך הגלישה שלו הוא 1:90 (על כל 90 מטר שהוא מתקדם אופקית הוא יורד מטר אחד בגובה) לעומת דאון מעשי ידי אדם עם ערך גלישה של 1:18 בלבד. נשר הוא העוף הדואה בגובה הרב ביותר - 11.6 ק"מ.

razyho

New member
מה ערך הגלישה של האלבטרוסים

מהסוג Diomedea? אגב במשפחת האלבטרוסיים 2 סוגים 14 מינים ו 21 טקסונים

razyho

New member
מעניין

המין D exulans נחשב לאחד מהמינים שמקיפים את כל חצי הכדור הדרומי, כלומר הם בא לו ויש תנאי דאייה טובים הוא יכול להקיף את כדור הארץ במכה אחת. מוטות הכנפיים שלו עד 3 מטר ו 51 ס"מ

brotal

New member
מי יכול לעזור לי לזהות ציפור אחת?

התנחלה לי בחלון ציפור שיר אחת, שמשגעת לי ת'שכל כל 4 בבוקר! חבר שלי ראה אותה הוא אמר שזו ציפור נדירה שבאה מהודו... והיא מפרה בארץ את הסדר האקולוגי... בקיצור יש לה גוף שחור, פסים אנכיים לבנים בכנפיים, מקור צהוב ואת הראש לא ראיתי ממש טוב חוץ מזה... היא קצת יותר קטנה מיונה אבל הרבה יותר גדולה מדרור או משהו... מישהו מזהה?

למעלה