חסידישקייט ב-9.90

aesh50

New member
חסידישקייט ב-9.90

תוכנית המדיה של המוסיקה החסידית "חסידישקייט" הולכת בעקבות יוזמתו הברוכה של מונה רוזנבלום ומוזילה את המחיר, וביום ראשון יצא חסידי שקייט 35 ועלותו תסתכם רק ב - 9.90 במקום 20 ש"ח מחיר העלות עד היום, אנו תקוה ששוק המוזיקה החסידית יתחיל לחזור לפופורציות של מחירים סבירים,

aesh50

New member
ואגב...

הגיע הזמן שיחליפו את השם של התוכנית הזאת, השם "חסידישקייט" לתוכנית בה שאול חיון אוכל לתאבון (דליקטס) ודוד החקיין בסיפור החודשי וכו' צורם קצת.

מתנדב

New member
אני מאוד מקווה, שכולם ילכו בעקבתו

של מונה רוזנבלום, ולא רק חסידישקייט...

חסידשקייט=קשקושייט

עד שמורדכי או פריד לא יוציאו דיסקים במחיר מאוד מוזל (40 ש"ח) המגמה של המחירים לא תשתנה.

מתנדב

New member
רפוש, 40 ש"ח זה מוזל אצלך?

ישנם אנשים שלא משקיעים בדיסקים בגלל זה, אני חושב שאילו היו מורידים את זה ל 25 ש"ח, שזה כבר נשמע אחרת, אני מאמין שאז הדיסקים היו נחטפים...

אל תגזים...

תחשוב שצריכים להרוויח פה כמה 1.מלחינים 2.מעבדים 3.מפיקים 4.מפיצים. ויש עוד דברים שלא הזכרתי ולכן 25 שח זה טירוף ואף אחד לא יכול לקחת מחיר כזה על דיסק אבל 40 45 שח זה כבר מחיר יותר ממוצע וסביר.

aesh50

New member
אז למה...

על קלטת אפשר לקחת רק 30 ש"ח הרי מדובר באותו חומר ואותה השקעה?

aesh50

New member
תימוכין לדבריך...

עובדה שמונה 4 הוא דיסק שנמצא היום ברוב בתי ישראל אולי גם בגלל שיטת השיווק אבל בעיקר בגלל המחיר הנמוך.

aesh50

New member
ובכלל...

שאלתי פעם מישהו בשוק המוזיקה החסידית למה המחירים כ"כ גבוהים? ותשובתו היתה שההשקעה היא גדולה ונתח השוק הוא קטן, וכי המחיר הגבוה הוא לא על הדיסק עצמו אלא על ההשקעה שמסביב, אז שאלתי אותו איך יתכן שהבדל המחיר בין קלטת לדיסק הוא כה דרסטי הרי הדיסק הוא חומר יותר זול מקלטת ואם משלמים רק על ההשקעה מה ההבדל בין דיסק לקלטת? ההוא נשאר פעור פה ולא ידע מה לענות! (וגודל האבסורד הוא כשהזמרים הגדולים שמוכרים עשרות אלפי עותקים ואצלם יש נתח שוק יחסית גדול, במקום להוריד מחירים הם מעלים את המחירים מעבר לממוצע, ואחרי זה הם מתלוננים על הצריבות!)

נכון...

לא רק שיש פער ענק בין דיסק לקלטת מה שאומר שעושקים אותנו. אין הבדל במחיר בין דיסק בלתי מושקע כמו בחצי הלילה שעולה שישים שח לבין דיסק מושקע נניח של אברמי רוט שגם עולה כך, מה שאומר שיש דיסקים שלא משלמים רק על ההשקעה.

מתנדב

New member
aesh50, אני מסכים אתך

אני לא רואה שום הבדל בין קלטת לדיסק, אם קלטת אפשר למכור אותו ב 30 ש"ח, ויש בזה עוד רווח גם למפיק וגם לזמר וכו' וכו' כולל הרווח של בעל החנות, אז אין שום סיבה בעולם שדיסק יעלה כמעט כפול ממחיר של קלטת, ולפעמים גם כפול זה עולה, אני חושב שהשיטה של השיווק של מונה בדיסק האחרון שלו, זה שיטה מצויינת, ואני לא מאמין שמונה הפסיד כסף בגלל צורת השיווק הזאת, או שהוא מכר את זה במחיר הקרן, אתה יודע מה זה מזכיר לי, פעם כשפלאפון היו היחידים בשוק הם גבו על כל שיחה יוצאת כ 7 שקלים לדקה, ועל שיחה נכנסת כ 3 שקלים לדקה, והם טענו שהמחיר עוד פעוט לעומת מה שעולה להם, ואנשים קנו את השטויות האלו, ושלמו על השיחות הנכנסות, אחרי שהגיע החברה המתחרה סלקום, הם הפסיקו לגבות על שיחות נכנסות, והיום שיחה יוצאת לא עולה יותר משקל, אז אתה בא להגיד לי שחברת פלאפון מפסידה עכשיו?, רק כשהם היו היחידים, הם גבו כמה שהם רצו ללא עוררין וללא תחרויות, כיום שיש תחרויות, אז הם הפסיקו עם הכל, אותו הדבר לגבי הדיסקים, עד עכשיו כולם צעקו מה הם כבר מרויחים מה 60 שקל של הדיסק שהם מוכרים?, אבל כשמונה פתח לנו את העיניים והאיר לנו שאפשר למכור היום דיסק ב 25 ש"ח בערך (כפי שהוא עשה במונה 4), אז כולם מתחילים לחשוש, ולאט לאט כולם יורידו מחירים, ובפרט שההבדל בין קלטת לדיסק, הוא לא מוצדק כלל, והמחיק לקלטת הוא מופרז ביותר...

aesh50

New member
אבל מה ששונה...

שכאן יש תחרות בין חברות הפצה (גל פז, נועם, גל סטאר, ולקומדיה, וכו') ויש שפע של זמרים ועם כל זה אף אחד לא מנסה להגדיל את נתח נשוק באמצעות הורדת מחירים, ונשארים בכמות המכירות של 5000 עותקים לדיסק מצליח יחסית ועוד 30000 דיסקים צרובים.

aesh50

New member
אני אישית

כבחור היה לי אובססיה לקניית דיסקים ויש לי תקליטיה רחבה בלי שום דיסק צרוב אבל היום כשאני מנהל כבר משק בית ווהוצאות הולכות וגדלות קשה לי לקנות דיסקים מקוריים במחירים של היום, ואכן אני מסתפק במה שיש לי ואני כמעט לא מחדש את המלאי רק אם מדובר בדיסק מוצלח מכל הבחינות.

יש משהו שלא חשבת עליו

אצל מונה אין השקעה במלחינים ומעבדים. מונה צריך לשלם רק לנגנים ולאולפן (וכמובן על היצור של הדיסקים והקלטות). וזה כבר חיסכון גדול בשבילו שמאפשר להוזיל עלויות. חוץ מזה שבשיטת השיווק של מונה בדיסק האחרון הוא היה יכול לתאר לעצמו מראש שגם את ההשקעה הזאת הוא יחזיר לעצמו בצירוף רווחים אפילו. ככה אני חושב בכל אופן. ובכל מקרה אין ספק שהמחירים שגובים בעד דיסקים הם גבוהים מאוד ויכולים לעשות מאמץ להוריד ל40-45 ש"ח שזה יותר נורמלי. נראה לי שבמחיר כזה יהיו הרבה יותר קונים ובסופו של דבר זה ישתלם להם.

למעלה