חסימה שק דמעות

urisi

New member
חסימה שק דמעות

לאורן, הבייבי שלנו, מסתבר, יש חסימה קלה בשק הדמעות. מחר הוא בן 9 חודשים, ונאמר לנו שבמידה וזה לא יעבור בקרוב, (זה כבר מהלידה), האפשרות היחידה תהיה לסדר את הניקוז בשק הדמעות ע"י פתיחתו. הטיפול הזה נעשה בהרדמה. למישהו יש נסיון עם זה, או המלצות שיכולים למנוע את הזוועה ???

שירי ל

New member
לנו המליצו לעשות מסאז´ים באיזור

כדי לפתוח אותו וזה באמת עזר! מסז´ חזק בין קצה העין לאף - בלי לרחם (אבל גם בלי לשבור, כמובן...) וזה נפתח.

urisi

New member
גם לנו המליצו על זה

והתחלנו עכשיו, אבל, בתחילת התהליך הכל נראה חסר סיכוי...

שירי ל

New member
לא, אל תתיאשו! זה עובד!

תוך כמה ימים הסתימה נפתחה אצלינו. אבל חשוב- בלי רחמנות- ללחוץ חזק!

אלפס

New member
סתימה בתעלת הדמעות

גם לנו היתה בעיה זהה, בעין אחת. ניסינו משחות וטיפות עיניים למיניהן- ומסתבר לאחר בירור מעמיק כי: א. כל הטיפות והמשחות הן רק טיפול מונע ע"מ שלא תתפתח דלקת. זה לא מה שיפתור את הבעיה אבל חשוב להתמיד- פעם ביום- טיפה בעין. ב. המסאז´ אמנם תורם, אבל לא להתייסר אם לא עושים מספיק פעמים או לא מספיק חזק, כי גם זה בערבון מוגבל. על כל פנים כדאי להמשיך לנסות, עם הזרת, חזק מאוד (כאמור, לא לשבור את האף אבל בהחלט בחוזקה) ממש בנקודה שבין העין לקצה האף, כאילו לנסות להיכנס לעומק עם הזרת. ברגע שעשינו את זה- כעבור יומיים נפתח כיס הדמעות. (בגיל חצי שנה). ג. לא להתייאש ולרוץ לניתוח אבל בגיל שבין 10 ל- 12 חודשים לפי מיטב הבנתנו זה הזמן המומלץ לפעולה כזו.

עירית ל

New member
ליונתן היתה סתימה בשתי העיניים

בעקרון אומרים לעשות עיסויים באיזור צינורית הניקוז, שזה מתחת לעין ליד האף. העיסוי הוא לא נעים בכלל, כי כדי שיהיה יעיל הוא צריך להיות די חזק ואף מכאיב. אני פשוט לא הייתי מסוגלת להכאיב לו. לרב זה עובר עד גיל שנה מעצמו. ילדים עם סתימה נוטים לתפוס דלקות עיניים חוזרות ונשנות. אנחנו טיפלנו בדלקות במשחות שונות ומשונות. ממש היינו שפן ניסויים במרפאת עיניים שלנו. בסוף נשברנו ולקחנו אותו באופן פרטי למחלקת עיניים בהדסה הר הצופים. שם סוף סוף טופלנו כראוי. הפלא ופלא מרגע שנפטרנו מהדלקות, נפתרה גם בעיית הסתימה מעצמה. בהצלחה.

urisi

New member
גם לנו יש כל הזמן דלקות

תמיד בעין שמאל, ואנחנו מכירים את כל המשחות בע"פ. איזה משחה פתרה את הבעיה סופית אצלכם ?

עירית ל

New member
צר לי - אני לא זוכרת

אבל אני ממליצה, בשביל השקט הנפשי שלכם, להשקיע את הכסף ולברר על רופא פרטי טוב, או כמובן המרפאה בהדסה. אחרי המשחה השלישית שניסינו, שבדיעבד הסתבר שהיא היתה מאוד אלימה ולא ממש מתאימה לתינוק רך, החלטתי שאני מנתקת קשר עם מרפאת העיניים של קופת חולים (קופ"ח כללית, במרפאת רמז ברחובות).

2אור

New member
מהנסיון שלנו

גם אנחנו עברנו את אותם השלבים ומנסיונינו לפני גיל שנה לא כדאי לגעת - שווה לחכות ולהמשיך עם העיסוי באזור, עם העיסוי להתמיד ולא לחשוש לא ללטף לעסות ! אני לא יודעת אם מה שעזר זה העיסוי אבל אצלינו תעלת הדמעות נפתחה ונמנע הניתוח. מקווה שגם אצלכם.

_גלית_

New member
תומר גם נולד עם סתימה..

שנפתחה בערך בגיל 5 חודשים, בעקבות תקופה ארוכה של מסאז´ים שעשינו כמו שמתואר פה (משהו כמו חודשיים) יום אחד זה פשוט נגמר! עד כמה שידוע לי, מחכים עד גיל שנה לפני שמתערבים בעניין מבחינה כירורגית. בכל מקרה, כדאי ללכת לרופא עינים עם התמחות בילדים, גם כדי להיות רגועים וגם כדי לוודא שזה באמת זה. אנחנו הלכנו לרופאה נהדרת של מכבי. בהצלחה, ותהיו בריאים

urisi

New member
גם אנחנו במכבי - לאיזה רופאה הלכתם?

כבר היינו אצל שניים...

_גלית_

New member
היינו אצל ד"ר...

ד"ר אורנית קריסטל שהיא מאוד נחמדה ומקצועית. המרפאה שלה נמצאת בת"א.

odeia

New member
למה שלא תתייעצי גם בפורום רפואה

משלימה לגבי העיניין? אולי יהיו להם כמה עצות נחמדות

אורית ג.

New member
לבתי היתה מעין דלקת קלה קבועה בעין

אחת החל מהלידה ועד גיל חודשיים שלושה. לא עשיתי מסאז´ אבל נקיתי במים רתוחים כל הזמן (לא חמים כמובן) וזה נעלם יום אחד. לא יודעת אם זוהי אותה בעיה. ונסיון מר של חברים עם ה"פתיחת שק הדמעות" - יש רופאים המשכנעים את ההורים שזה "רק עניין של כמה שניות" וש"חבל לעשות הרדמה במקרה כזה" חברים מסרו את בתם בת שנה וחודשיים על מזבח ה"כמה שניות" האלה - וזה היה זוועה לשמוע איך היא צרחה מאחורי הדלת כשהחבר´ה הרחמנים בחלוקים הלבנים פתחו לה את הסתימה. אז - אם תאלצו בסוף לעשות - דווקא אל תחששו מזה שזה בהרדמה.

תפוח עץ

New member
יש פתרון נוסף

יש רופאי עיניים לילדים שיכולים לבצע "לחיצה" מסויימת באיזור, יעיל עד כך שבחלק מהמקרים זה מונע את הניתוח עצמו. תפנו לד"ר סטולוביץ (אני חושבת שזה שמו) בפורום רפואת עיניים לילדים בוואלה. הוא מאיכילוב, ותשאלו לפשר הלחיצה. בהצלחה.

דיקור סיני, ולא,לא דוקרים בעין, אלא

בזרוע. יובל שלי סבלה עד גיל חמישה חודשים וזה עבר מעצמו. מיכל קיבלה דיקור ביד בגיל חודש וחצי, אפילו לא בכתה, קצת זזה באי נוחות כשהרגישה את הצ´י, ותוך 48 שעות לא הייתה סתימה. מומלץ.

למעלה