חסימה

משורר21

New member
חסימה

חסימה כמה מילים יש בעברית ועדיין כלום לא עולה לא במנחה וגם לא בשחרית דבר אינו מתגלה כמה מילים יש לתאר אותך כמו שהיית לדקות כמה פעמים אמרו לי לוותר וכמה אוי כמה ספקות? כמה פעמים זה חוזר וקורה אותה תמונה רק מסגרת אחרת מה הוא עושה ואת מי הוא בורא ולמה היא כל כך מסתגרת? כמה שיטות אפשר לשנות וכמה דקויות מרגיזות להרגיש מכמה מיטות מצליחים להנות וכמה שנים בחיי להדגיש? כמה זונות אני אמור לספק וכמה ימים חייבים למחזר כמה שאלות צריך לנתק וכמה מילים למחזר?

the writer

New member
כמה מילים

כמה מילים לך החסום. אולי זו עצה ואולי לא. בכל מקרה התחושה שעולה מקריאת שורותיך היא שמתחת לאצבעותיך מונחות להן שכבות מרובדות באלפי פיתולי דקויות. רק בשביל דוגמה קטנה לאן אפשר להגיע עם השפה העברית, הייתי רוצה לצטט מאחד מגדולי השולטים בשפה, סופר שאומרים עליו שהוא גם משורר, ס. יזהר, מתוך ``ימי צקלג``: כרך א` פרק חמישי כשעוד בהרת אור מוריקה דועכת מעל קו האופק המדוקדק - אפסה הרוח באין יודע, ונתפרשה דממה ענקית עד פאתי העולם, עמוקה כעומק הים, ומלוא רום עולם היה תפוש נהרה שפחתה לעברים ולגבהים, כמין אפור כספי, שהיתה דוממת לגמרי למרות הריצודים הלבנוניים שבזקו ורחשו כשפעת דגיגים בבריכה. ונתממשה רחבות שוחקת וחגיגית.`` לפי דעתי זהו התיאור הכי קרוב לשקיעה שאפשר להגיע אליו בכל שפה שהיא ואולי הוא אפילו עובר אותו. בכל מקרה, כדאי לקרוא את ``ימי צקלג`` ולו רק את הפרק הראשון כי כמות המילים שם היא אדירה מבחינת העושר. מומלץ לכל החסומים

תגובה

אקדים ואומר כי השיר כתוב בשפה יפה, והנושא העלה בי תהיות ושאלות לגבי השפה העברית... כתשובה לשאלותייך אני אפנה אותך לספר הספרים, התנ``ך, שהוא לדעתי היצירה היפה ביותר הכתובה בשפה העברית... ואני מאמינה ששם תוכל למצוא מענה לשאלותייך. השפה העברית היא השפה הציורית ביותר שאני מכירה, והיפה ביותר, אני מפנה אותך לקהלת א` 2-11, רק לטעום קצת מן השפה היפה, ומן הגישה הפילוסופית בקטע, שאולי גם תתאים לשיר שלך. יישר כוח!

למעלה