חסימת פורטים.

matam haifa

New member
חסימת פורטים.

טוב, הבנתי שיש פורט לדף Web , פורט ל-ftp וכו´ 1. האם יש דבר כזה פורט ל-Email ? 2. איך ניתן לחסום כל פורט בנפרד? (בזמנים שונים) 3. האם יש תפקידים נוספים לפורט 80 ? לינקים מצורפים למי שמתעניין.

ezaton

New member
מהו פורט

פורט הוא חלק מתוכן של יחידת מידע ברמת ה IP. מה משמעותו? תפקידו לאפשר הבדלה (ואפיון יותר מדוייק) בין תקשורות שונות במקביל של שני מחשבים, כלומר, אם אני יוצר קשר אליך, יצאתי מפורט א´ אצלי, ופניתי לפורט ב´ שלך. יצרתי תקשורת נוספת (לשם העניין, שונה) יצאתי מפורט ג´ אצלי, ופניתי ל ד´ אצלך. אם יצרתי תקשורת לאותו שירות, שמאזין לפורט ב´ אצלך, אזי יצאתי פעם אחת מפורט א´ ופעם אחת מפורט ג´, וכך אתה יכול להבדיל בין החיבורים. כאמור, לכל מקור ולכל יעד ישנם שני מאפיינים (בכל יחידת מידע IP) - כתובת IP ופורט. המערכות מוגדרות כך שיציאה תהיה מפורט אקראי כלשהו (בד"כ נהוג, וביוניקסים תמיד מעל 1024) ותיועד לפורט מסויים. נושא הפורט ל web ול ftp וכל אלו הם פשוט נוהגים. נהוג ש ftp מאזין לפורט 21. נהוג ש telnet מאזין לפורט 23, נהוג ש web מאזין לפורט 80 (והמאובטח ל 81). אין חובה על מתחזקי השרתים להשאר בפורטים הללו, אבל אז יקשה מאוד לקבל שירות מהם (שכן תוכנות כמו נטסקייפ, אקספלורר, ועוד פונות לפורט ברירת המחדל, אלא אם צויין אחרת במפורש). אין לפורטים משמעות, אלא לוגית. הם עוזרים לסדר את בלאגן החוטים בתקשורת מקבילה בין שני מחשבים ועד אלפים. אגב, לדוא"ל יש שני פורטים נפוצים - שליחה וקבלה. שליחה מתבצעת בפרוטוקול smtp (פורט 25) וקבלה יכולה להתבצע בפרוטוקול POP3 (פורט 110) או בפרוטוקול IMAP4 (פורט 143). יש דרכים נוספות, אבל מי מתייחס אליהן (exchange במגוון פורטים). ניתן לחסום כל פורט בנפרד בעצם הגדרות הפיירוול. ההגדרות צריכות לומר לו לאפשר שירות X ולחסום שירות Y (ניתן גם להגדיר פורטים לפי מספרים, אבל לא חובה). לכל פורט יש אילו תפקידים שנבחר לו, שכן אנחנו יכולים להריץ עליו מה שבא לנו. מורפיאוס, לדוגמא, עושה שימוש כזה בדיוק. עניתי בסדר? Ez

lizard

New member
לא בדיוק...

פרוטוקול הTCP/IP מתחלק ל2 חלקים, TCP ו IP..דאא. רמת הIP היא רמת הרשת, שזה אומר, זו הרבה שבה המידע עובר מרשת אחת לאחרת. ברמה הזו בא לידי ביטוי כל נושא הראוטינג ורשתות. הרמה מעליה היא רמת הTCP/UDP. ברמה הזו המידע שכבר הגיע למחשב "מוחדר" אליו באמצעות הפורטים. ההבדל בין TCP לUDP הוא שTCP יותר אמין מבחינת פתיחת קשר וגילוי שגיאות. על כל חבילת מידע נכנסת יש אישור יוצא לשולח,מי שאחראי לסדר נכון את החבילות זה הפרוטוקול (שחבילה מסבר 5 לא תוזן למערכת אחרי חבילה מספר 7 למשל..). בUDP אין אישור לכל חבילה ותצורת ההתקשרות הרבה יותר מהירה. כמו כן האפליקציה עצמה אחראית לסידור מנות המידע בסדר הנכון. היתרון הוא שברשתות מקומיות זה הרבה יותר מהיר ופחות בלגאן. גם DNS עובד למשל על פורט 57 UDP (בדר"כ). ניתן לשרטט משהו כזה : פרוטוקול IP | פרוטוקל TCP | אפליקציה. למשל : כתובת IP של שרת ווב | מידע נכנס בפרוטוקול TCP | דפדפן. מיכה

ezaton

New member
תרשה לי לחלוק על דעתך

פורט הוא ברמת ה IP, שהרי תקשורת UDP (המכונה גם תקשורת IP) לא כוללת את כל מנגנון בקרת השידור (Transmit Control), אך ניתן לכוונה לפורטים מסויימים (DNS בפורט 53, TCP ו- UDP, וזאת רק דוגמא קטנה). הפורט הוא חלק בלתי נפרד מכל פאקט שאינו ICMP (שבו אני לא אדון כאן), והוא נכלל הראשית (header) שלו. מי מתייחס לזה ומתי, לא מעניין ולא רלוונטי (כן כן, מודל השכבות), אבל היכן זה נמצא? זה חלק מהגדרת מראה וצורת הפאקט, וזה ברמת ה IP, שעוד נמצאת מתחת ל TCP. Ez

lizard

New member
אוקי אני מקבל את זה.

אבל מבחינה היררכית השימוש בפורט הוא רק בשכבה הרביעית. זה שהוא נמצא עוד במבנה החבילה של הIP זה משהו אחר. מיכה

אגב..

היום, בניגוד לעבר , קיים נוהג ב IANA לשמר כל פוט הן כ tcp והן כ udp לטובת אותו שירות.. כלומר אם קיים בעולם שימוש עם port 80 כ tcp משמרים גם את 80 כ udp לטובת שימושים עתידיים .. אף על פי שתכלס אין בעייה ליישם עליו שירות אחר .. ככל הנראה איןם להם "מצוקה" בנושא הזה .. מדובר אגב ב 16 סיביות לטובת הנושא מה שנותן בערך 65000 פורטים על כל מערכת .. (יותר ממה שצריך בדרך כלל) .. ה 10 סיביות הראשונות שמורות ל root , כלומר 1024 פורטים ראשונים מצריכים הרשאת root . כידוע לכולם כן יש מצוקה בנושא של כתובות ה IP עצמן . . מה שמוביל ל IPv6 , לא יודע מי מיכם נתקל בו אבל אני קצת מתקשה להאמין שמנהל רשת יוכל לזכור יותר מ 2 כתובות בראש..

ezaton

New member
כתובות נוראיות ה ipV6

אני נמנע כרגע מלגעת בזה בעיקר בגלל שאי אפשר לזכור את זה בכלל... נורא. Ez

למעלה