חסימת שרת דואר אלקטרוני

חסימת שרת דואר אלקטרוני

שלום, הזמנתי שירותי דיוור אלקטרוני מחברת פרסום חיצונית. בעקבות הדיוור קיבלתי מייל ממחלקת שימוש לרעה של אחת מנותני שירותי המייל הידועות בישראל שאמרה שעקב כך שהזמנתי שירותי דיוור חיצוניים נחסם שרת המייל האישי של האתר שלנו למשלוח דואל באופן גורף לכל משתמשי המייל שלהם. האם זה חוקי? מותר להם לעשות דבר כזה? הרי הדיוור כלל לא יצא מהשרת שלי, ובכלל האם אין חוק בישראל שמונע מהם להפריע ככה לתעבורת מיילים רגילים באינטרנט (אני לא שולח דיוור פרסומי מהשרת שלנו).

sh a ch a r

New member
האמת העצובה היא

שאין חוק שמונע ממך להפציץ לי את תיבת הדואר בזבל. מכל השאלות שלך זו היחידה שאני הייתי רוצה לראות משתנה. מצד שני, סביר מאוד שהחברה שבה השתמשת כדי לשלוח את הספאם שלך עשתה את זה דרך מחשבים שהם פרצו אליהם, ואז כדאי לך היטב לבדוק אם אין לך אחריות שילוחית לעבירה פלילית. לא, אין שום חוק שמחייב ספק אינטרנט לקבל ממך דואר. זהו שירות שניתן ע"י הספק ללקוחות שלו, ולך אין שום בסיס חוזי מול הספק, ועל כן גם לא התחייבות ממנו. אין גם שום חוק שמחייב את הספק לאפשר ללקוחות שלו להגיע לאתר האינטרנט שלך, או העביר מיילים יוצאים שמיועדים אליך. למעשה, הספק לא חייב לך שום דבר בעולם. בנימה אישית יותר, אני מוצא שמישהו שמנצל משאבים שעולים כסף טוב לאחרים לתועלתו האישית, בלי שום התחשבות באלו שאת כספם הוא, בעצם, גוזל, שלא יתפלא אם הנפגעים נוקטים צעדים כדי להגן על עצמם. שחר אני לא עורך דין

בהתעלם מהנימה הרגשית במכתבך

אתה מציין שאין חוק שמונע חסימה כזו. כיוון שאינך עו"ד, אשמח לשמוע תשובה ממומחה כיוון שלפי מידע שקיבלתי אכן יש בעיה חוקית בהפרעה לדברי דואר רגילים ולגיטימיים מלהגיע ליעדם.

sh a ch a r

New member
אתה מנסח את השאלה לא נכון

כמה נקודות למחשבה: 1. מבחינת החוק, אין הבדל בין דואר "לגיטימי" לבין ספאם. אם היה, אזי אתה היית עבריין. לכן, אם אתה מקבל שמותר לספק אינטרנט לחסום ספאם, אתה חייב לקבל שמותר לו גם לחסום דואר "לגיטימי". 2. ספר האינטרנט אינו מפריע לדברי הדואר שלך להגיע. אתה מתייחס להגעת דואר כאילו שזאת פעולה שקורית מעצמה. אילו זה היה המצב, בהחלט ייתכן שהיית צודק. המצב בפועל הוא ששרתים ששייכים לספק האינטרנט צריכים לבצע פעולות מכוונות כדי שהדואר יגיע ליעדו. אין שום חוק שיכול לחייב גוף פרטי (ספקי האינטרנט) להשקיע משאבים בהודעות שלך, לגיטימיות או לא. בהחלט ייתכן שיש חוזה כזה, אבל: 3. אין חוזה בינך לבין ספק האינטרנט. אילו היה, לא היית שואל לגבי החוק, אלא לגבי מה שכתוב בחוזה. בהעדר חוזה, ספק האינטרנט לא חייב לך שום דבר. יש, כמובן, חוזה בין ספק האינטרנט לבין הלקוחות שלו, ובהחלט ייתכן שעל ידי זה שהספק חוסם אותך הוא עובר על החוזה עם הלקוחות שלו. לך, אבל, אין סמכות לתבוע בגלל זה. אתה לא צד בהסכם. טענתי שאתה מנסח את השאלה לא נכון. השאלה היא לא "האם מותר לספק האינטרנט למנוע מדברי הדואר מלהגיע", אלא "האם מותר לספק האינטרנט להמנע מלנקות פעולה אקטיבית, שדרושה כדי שדברי הדואר שלך יגיעו ליעדם". הראשון מניח שהספק עושה פעולה, השני מניח רק שהספק נמנע מלעשות אותה. שחר שישמח לשמוע גם דעה של עורך דין בנושא.

ivg

New member
ההבדל בין דואר רגיל לדואר אלקטרוני הוא...

שדואר רגיל הוא חפץ שנשלח פיזית, ודואר אלקטרוני זה מידע ספרתי שעובר בין שרתים ברשת. אין לי מושג אם החוק מבחין בין שני סוגי הדואר, אבל נעזוב את זה. (אני לא עורך דין או משהו) תחשוב שאתה שולח דבר דואר פיזית, היית מצפה ממנו כמובן להגיע ליעד. באותה מידה, אם אתה שולח דואר אלקטרוני, אתה מצפה ממנו להגיע ליעד. יש מקרים שדואר אלקטרוני לא מגיע ליעד, בגלל שתיבת הדואר של היעד מלאה, או לא קיימת, ואז הדואר חוזר. במקרה שמדובר בדואר זבל, רוב הספקים יוצרים עבור הלקוח תיקיה שבה נמצאים כל ההודעות שזוהו כדואר זבל. לא ידוע לי על ספקים שחוסמים לגמרי שליחה או קבלה של הודעות דואר אלקטרוני משרתים או לשרתים מסוימים. אם יש כאלה, הרי שמדובר בהפרה של חופש המידע (לפי דעתי בלבד) ובאפליה. תאר לך שדבר דואר רגיל לא היה מגיע ליעד בגלל שהיעד מוגדר כאיזור של נרקומנים, או דבר דואר רגיל לא היה נשלח בגלל שאתה גר באיזור של נרקומנים. מטאפורית כמובן. מה שקורה שם זה לא הגיוני ולפי דעתי יש על מה לתבוע אותם. עוד פעם אני לא עורך דין. יום טוב, דני.

אוף: יש המון בעיות גם בדואר רגיל

החל משגיאות של הדואר עצמו (לדוגמא העבירו לי מכתב שיועד לכתובת שלי בעיר אחרת, כמו מכתב לרחוב X מס' Y בגבעתיים הגיע לרחוב X מס' Y ברמת גן), דרך דואר שנשלח לדיירים שעזבו כולל כאילו שעדכנו כתובת, וכלה במוסדות שהכתובת אצלם לא מעודכנת (כמו בזק, שהיית חושב שיודעים לאן הקו הפיזי מגיע, אבל שלחו חשבונות בזק לאנשים שלא גרים בבניין, לפחות לא בחמש השנים האחרונות).

דואר זבל וחסימת חשבון

לשאלה שלך שני מקורות משפטיים. האחד - החוק. האם החוק מונע משלוח דואר זבל? יישום יצירתי של חוק הבזק עלול לסבור שכן. עם זאת, לא בהכרח החוק חל ספציפית וכעת עומדת בפני ועדות הכנסת הצעת חוק בדיוק בנושא זה. בארה"ב גם ישנה פסיקה סביב שאלת אחריות מזמין מסע פרסום למעשי שלוחיו ששחו מטעמו (ובהרשאתו/התעלמותו/נגד דרישתו) דואר זבל. השני: מה זכותך החוזית מול ספק הדואר שלך שלא תחסם לך תיבת הדואר. את זה צריך לקרוא בחוזה הספציפי. למאמר שלי על אחריות למשלוח דואר זבל. גם אני עורך דין.

Kiru

New member
לפי מה שהבנתי, אין כאן חוזה

מכיוון שהחוסם הוא לא ספק האינטרנט של השולח אלא של המקבל.

צודק

לא הבנתי את השאלה ככה. אבל אם ככה, האם יש זכות חוקית כלשהי לקבל דוא"ל? אני איני מכיר זכות כזו. מה שכן, יתכן לטעון לעילות נזיקיות דוגמת רשלנות או עילות אחרות של פגיעה בעסק. אז יהיה צורך להוכיח את אותן עילות על רכיביהן המלאים.

לדעתי לא הבנת את הבעיה כל-כך, אסביר

שוב. אני לא לקוח פרטי שהתיבה שלו נחסמה. אני בעל עסק עם אתר אינטרנט שה-IP שלו נחסם מלהגיע באמצעות מייל לחברה המספקת שרותי מייל להרבה מאוד לקוחות. נניח אם אני מנסה לשלוח מייל מהעסק לאחד מלקוחותיי שבמקרה יש לו תיבת מייל באותה חברה, המייל חוזר ואותו לקוח לא מקבל מייל לגיטימי ששלחתי. אני חוזר ומבהיר שוב שלא בוצעה שליחה של דואר פרסומי מה-IP שנחסם, אלא שבגלל שהזמנו שירותי דיוור מחברה חיצונית, אותו ספק דואר "העניש" אותנו בכך שחסם את ה-IP שלנו ללקוחותיו למקבלת מיילים מאיתנו. כאן השאלה האם זה חוקי, והאם יש לי עילות נזיקין לתבוע את אותו ספק שירותי מייל שחוסם באופן גורף מיילים ממני ללקוחות שלו המנויים אצלו. מקווה שהנקודה הובנה תודה

פרטי העסק שלי היו חשופים במייל שנשלח

מחברת הדיוור החיצונית (באמצעות השרתים שלה). בעקבות כך הגיע אותו ספק שירותי מיילים לאתר שלי, גילה את ה-IP שלי וחסם את כל המיילים מה-IP שלי מלהגיע לכלל מנויי הדוא"ל שלו.

ivg

New member
הוא צפה במייל שלך

לפי דעתי זו חדירה נבזית ביותר לפרטיות.

עדיין לא ברור, אנסה שוב להסביר

המייל נשלח בכמויות מספק שירותי דיוור חיצוניים והשרתים שלו ללקוחות רבים של אותו ספק מייל. המחלקה הטכנית שלהם קיבלה כנראה תלונות ממנויים שלהם, שכנראה גם עשה אליהם פורוורד של המייל הפרסומי, ושם ראו את פרטי העסק שלי. נכנסו לאתר האינטרנט שלי, וחסמו את ה-IP שלו מלשלוח מיילים לכלל המנויים שלהם. להזכיר - המיילים הפרסומיים נשלחו מספק חיצוני ולא דרך ה-IP של העסק שלי. עכשיו למעשה כל לקוחותיי שיש להם חשבון דואל אצל אותו ספק, באופן גורף לא מקבלים מיילים ממני בגלל החסימה הזו.

למעלה