חסכון

דלית120

New member
חסכון

אבי בן 52, חי לבדו, בבעלותו המלאה דירה שבה הוא מתגורר, עובד ומרוויח שכר מינימום המספיק למחייתו, ברשותו חסכון בסך של כחצי מיליון ש"ח. בהנחה והוא יוכל לעבוד עוד כעשר שנים, עד אז הוא אינו יזדקק לכסף, ולאחר מכן בהחלט יזדקק לו, וזאת מכיוון שאין לו פנסיה או מקור הכנסה אחר, מה כדאי לעשות עם הכסף, כאשר הפרמטר החשוב ביותר הוא סיכון מינימלי עד אפסי ? 1. האם האפשרות היחידה היא מק"מ/פק"מ ? 2. מה לגבי תוכנית חסכון, האם אפשר וכדאי לסגור את הכסף ל 5-10 שנים מבלי להפקיד כל חודש סכום נוסף ? 3. במידה ואכן פק"מ/מק"מ/תוכנית חסכון היא התשובה, פשוט לעשות סקר שוק בין כל הבנקים בארץ ? 4. אשמח לשמוע הצעות נוספות, במידה ויש. תודה רבה.

פייפן

New member
../images/Emo161.gif כמה מילים,

-חצי מיליון היום בהשקעה מקמ"ית הוא בערך אותו הסכום שיהיה לך בעוד 10 שנים ולדעתי סכום זה אינו מספיק לפנסיונר. - סגירת כסף בחיסכון ארוך, תהה טעות חמורה לדעתי, מכיוון והיה חס וחלילה תידרשו פתאום לאיזו הוצאה גדולה יחסית תאלצו לשבור את התוכנית ולהפסיד. לכן עליך להעלות את הסיכון ואיתו את הסיכוי. אני קורא בן השורות שאתם ממש מפחדים וחוששים להשקעה אבל עדין הייתי מציע לך לשקול סגנון השקעה של 90/10 , בקרנות או תעודות סל. כלומר 90% במוצרים בטוחים יחסית כמו אג"ח מדינה למינהן ו10% במניות. לחילופין, את יכולה לפצל את הסכום. חלק בחיסכון וחלק במוצרים נזילים.

דלית120

New member
../images/Emo51.gif תשובה :

1. מדוע חצי מיליון היום במק"מ יהיה אותו סכום בעוד 10 שנים ? מכיוון שהוא לא צמוד מדד ? 2. מה לגבי פק"מ ארוך טווח צמוד מדד ? 3.מה לגבי תוכנית חסכון ארוכת טווח עם תחנת יציאה כל שנה ? (ללא הפקדה חודשית)

פייפן

New member
1 - נכון,

2 - לא מכיר את זה. ובאיזה ריבית? 3- באיזה ריבית? ולגבי תחנות יציאה... ובכן בעיות בדרך כלל קורות בנסיעה בין התחנות ולא בתחנה עצמה
4- תעשי חשבון פשוט, את רוצה השקעה נטולת סיכון זה אומר במונחים של היום סדר גודל של 1-2$ לא צמוד כלומר בעשר שנים תניב ההשקעה לא יותר מ50,000 אני מאריך שהמדד יעלה יותר מכך.

למעלה