חסכים

קייס

New member
חסכים../images/Emo35.gif

מכיוון שבילדותי להורים שלי לא היה הרבה כסף והצעצועים היו מאוד יקרים מטבע הדברים לא היו לנו הרבה ועד היום אני זוכרת איך שתמיד נראה לי שלחברות שלי היה יותר ממני וכתוצאה מכך מורן מקבל המון צעצועים אז שאלתי היא איך חוויות שליליות מהעבר מלוות אתכם היום כשאתן אמהות בעצמן?

קייס יקרה - נגעת בנקודה רגישה.

ואני אעשה את זה הכי בקיצור אבל אתן כבר יכולות לתאר לעצמכם את החסכים הנלווים. בתור בת קיבוץ עם עבר של לינה משותפת עד גיל 3 - היו לי תמיד חצי הורים. קודם כל הקטע שעד גיל 3 לא הייתי עם הורי - עד היום עושה לי רע שאני חושבת על זה. דבר שני מכיוון שאני בת זקונים ואחי כן גדלו בלינה משותפת - הורי לא בדיוק ידעו מה צריך לעשות עם ילדה בבית ולמה פתאום שינו להם את אורך החיים שהיה להם - ופתאום הם צריכים להיות אחראים על ילדה. מה זה גורם לי היום? הילדים צמודים אלי. אני אהיה שם תמיד בשבילם (וגם בין שתיים לארבע...) הם ישנים איתנו במיטה. וכל כך חושב לי הקרבה אליהם. דרך אגב - היום אחרי הרבה מורדות ועליות היחסים עם הורי הגיעו למקום טוב. - היו לנו הרבה שיחות והרבה ויכוחים סביב הנושא הזה. היום אני עוד לא הבנתי איך הם יכלו לעשות דבר כזה - אבל מקבלת את זה כעובדה וממשיכה בחיי ולוקחת מהם את הדברים הטובים (ויש כאלנה מלאן מלאן)

liti

New member
נראה לי מוקדם לענות על זה,

בכל זאת הקטן רק בן שלושה חודשים. אבל לגבי מה שכתבת, אל תשכחי שבילדות שלנו הצעצועים היו שונים ממה שיש היום (היום מאחורי כל צעצוע עומדת פילוסופיה ופסיכולוגיה שלמה) ובכל זאת גדלנו להיות נורמאלים (באופן יחסי...) ולהעסיק את עצמנו עם מה שהיה לנו. לכן אני משתדלת לקנות לקטן מה שצריך אבל לא להפציץ אותו בצעצועים שיתפסו אחר כך מקום. ו-
קטנה- בקרוב אהיה באזור (בעיר הגדולה
). אעדכן אותך!

משוש30

New member
מסכימה שעדיין מוקדם מדי לדעת

(מתן בן 3 חודשים) אבל נראה לי שאני לא אכריח אותו לעשות משהו שהוא לא ממש רוצה (מבחינת חוגים) ואני לא אכעס אם הוא ינסה הרבה דברים ולא יתמיד בהם...בינתיים נראה לי שזהו אבל בטח בהמשך אני אחשוב על משהו?

תלתלושה

New member
זה לא בגלל חסכים

לפחות אני לא מרגישה ככה אבל לפעמים אני ממש צריכה לרסן את עצמי ולא לקנות כל דבר.אני דוקא משייכת את זה להתלהבות שלי מהעובדה שאני אמא ורוצה שיהיה לילדושה שלי כל דבר בעולם...

לא בדיוק... אבל בערך (בים בם בום)

לא חושבת שהיו לי חסכים פיזיים כילדה. לא היינו עשירים, אבל גם לא היה מחסור, והיו צעצועים במידה מספקת ובגדים במידה מספקת וכל זה... האמת היא, שכילדה חשבתי אחרת ממה שאני חושבת היום. כילדה כל מה שההורים מסרבים לספק לילד, ישר הילד חושב שהוא מקופח ומסכן... כל ריב וההורים שלו ישר הופכים להורים הכי גרועים בשכונה. היום כשאני רואה את ילדותי ממרומי גילי, ובמבט לאחור, אני יודעת שההורים שלי בסה"כ היו נפלאים ויוצאי דופן מהרבה בחינות (לטובה!). והיום אני מעריכה את מה שנתנו לי כילדה - ואני לא מדברת על עניינים חומריים בכלל (למרות שלא חסרו). יש דברים שאני עושה אחרת מהוריי - למשל אני מניקה (והרבה, ולטווח ארוך), ואמי הניקה מעט מאד. אני לא חושבת שיש לי "חסכים" אבל אני רואה את הדברים אחרת ממנה. אבל אני יודעת שהיא פעלה מתוך דאגה כנה לילדיה, ולא מתוך עצלות או מתוך אי נוחות אישית שלה (כמו שבודאי רוב הנשים עושות). עוד דוגמה - אבא שלי רק בשנים האחרונות התרכך מעט. הוא היה אב נפלא, ושותף מלא לגידולנו ולטיפול בנו (שזה בשנים ההם היה נדיר), אבל לא כל כך ידע מה לעשות עם ילדיו כאשר התבגרו. הוא הפך נוקשה כשנכנסנו לגיל ההתבגרות (בעיקר אחותי ואני, הבנות...) והיה לו מאוד קשה לצאת מהראש של הציפיות שהוא פיתח לגבינו. זה התחיל מלימודים, והמשיך הלאה לחברים, בני זוג, וכו'. הוא לא ידע כיצד להעביר בקורת והרבה פעמים פגע בנו. זכורות לי גם מכות מהילדות המוקדמת, לא קשות אבל פליקים. את זה לא אעשה בחיים ולא ארשה לאף אחד להרים יד על ילדיי. אני גם מתכוונת להשתדל בכל מאודי לא להעביר לילדיי הרגשה של אכזבה מהם או ציפיות מוגזמות, לא לטפח את חייהם בראשי ולהחליט עבורם מה טוב להם ומה עדיף, ולתת להם למצוא את דרכם לבד. בחלק מהדברים האלה היה לי קשה עם הוריי. אבל בגדול, אני מרגישה שבהרבה דברים הדרכים שלי ושלהם דווקא מצטלבות... בקיצור - מסובך לאללה. וכן, גם הבית שלי (והארונות) נראים כמו חנות צעצועים ובגדים ויש לנו מספיק לגדוד. זה לא מחסכים, זה בגלל שיש לנו את היכולת הכלכלית לקנות כמה שרוצים. זה הכל.

nubi

New member
רוני, גנבת לי את המילים מהמקלדת

גם אצלי סיפור דומה. בשנים האחרונות שלי בבית היה אצלי סיוט ואני מקווה שלא לחזור על זה. מה שבולט זה חוסר הפירגון שיש לי מהוריי-אני תמיד לא בסדר. אני מאוד מקווה שאוכל להעניק לילדיי הרבה יותר פירגון ממה שאני מקבלת מהם. לקח לי המון זמן לענות על השאלה הזו-זה נושא מאוד מאוד טעון אצלי. כרגע-אני המון מחבקת את שי, המון על הידיים-זה כנראה נובע מחסך. אצלינו בבית אין מגע.

אפרת12

New member
חיק הטבע ../images/Emo20.gif../images/Emo141.gif

בתור ילדה לא ההורים שלי לא לקחו אותי לטיולים. הכי טבע שהיה לי היה גן חיות (ולשם דוקא הלכנו הרבה). בטיולים בבי"ס סבלתי כי כל הנושא של ללכת בשדות היה זר לי. אז עכשיו אני משתדלת ומקווה שאמשיך להטציא את הילדים שלי החוצה קצת יותר

גלשני

New member
אנחנו צריכות לזכור שלא נוכל

לעולם לתקן את היחסים שלנו עם הורינו דרך היחסים שלנו עם הילדים שלנו. יש נטייה לנסות ולפצות את עצמנו דרך הילדים שלנו, פיצוי על ילדות, על אלימות, על חסכים כשלמעשה זה יכול לגרום הרבה פעמים לנזקים בכיוון ההפוך. גל (האיש שלי) גדל במחסור כלכלי, הוא נורא רוצה לתת למתן את הכל, אבל אם הוא יעשה את זה אני מפחדת שהתוצאה תהייה ילד מפונק שרגיל לקבל הכל ושלא יודע לקבל לא כתשובה (ואני לא מתכוונת שזה יקרה מקנייה פה ושם של מתנות, אלא מרכישה שיטתית ולא מבוקרת) לכן אני מנסה לבדוק עם עצמי איפה הנקודות הבעייתיות שלי עם ההורים שלי, מה אני הבטחתי לעצמי שאעשה אחרת ובאמת לעשות אחרת, אבל בגבולות הסבירים ומתוך חוויה מודעת.

שִירָה

New member
בסך הכל, היתה לי ילדות נפלאה

ויותר מזה - מהמון בחינות האימהות שלי דומה לזו של אמא שלי. אני חושבת שהחסך העיקרי שלי הוא חוסר ההתמסרות המוחלטת של אמא שלי. אמא שלי היתה תמיד עסוקה בהמון תחומים שלא קשורים לבית, ולפעמים הרגשתי שאנחנו, כמשפחה, נשארים מאחורה, ושעבודת המחקר שלה - חשובה לה יותר מכל. ולכן, למרות שמאד חשובים לי ההתקדמות האישית, הלימודים שלי והעבודה שלי, בני ובעלי יהיו תמיד במקום הראשון. עד היום אני זוכרת את המסיבה הראשונה שלי בכיתה א' - כשאמא שלי עזבה זמן קצר אחרי תחילת המסיבה בגלל "פגישה חשובה", ואני יודעת שאני אעשה הכל כדי שזה לא יקרה לבן שלי.

חסך..

הם עוד קטנים ובכל זאת עונה...יש דברים שאפשר לשלוט אליהם ודברים שלא בנוגע למניעת חסכים דומים למשל לי לא היו סבים (רק סבתא אחת שגרה רחוק ולא היוותה מוקד משיכה עבורי) מכיוון שאני בת זקונים האחים הגדולים כבר היו גדולים בילדותי וכך גם בני הדודים, כך שדי הייתי לבד עם הורים מבוגרים שדי נמאס להם להוות צוות הווי ובידור לילדה אחת קטנה. לכן אני שמחה שלילדים שלי יש ים של בני דודים כאן בישוב שלי ושני זוגות סבים פעילים ואוהבים ביותר כי לי זה היה חסר מאוד! אני רואה את האחיינים שלי "שורצים" אצל ההורים שלי ומבסוטית בשבילם על הבית השני שיש להם! בנוגע לדברים שבשליטתי - למרות שרוב הזמן היינו קיבוצניקים חסרי כל מעולם לא הרגשתי מחסור חומרי במיוחד, מה שכן יש לי אלרגיה לבגדים המכוערים שהיו מלבישים אותנו (פוטר, פוטר ועוד פוטר! ) אני משתדלת שהילדים יהיו קצת יותר מושקעים במסגרת התקצבית המצומצמת.. ברור שכשהם יגדלו אני לא אתווכח על כל ג'ינס שירצו לקנות ואסכים שיהיו להם יותר מזוג נעליים (!) לעונה.. לגבי חסכים ריגשיים זה כבר להודעה קצת יותר מושקעת.. פעם אחרת.

אור67

New member
אני אנסה לענות-לא פשוט

לפני יומיים היינו בשילב בכדי לרענן לזיו את הצעצועים שלו. רציתי לקנות לו את כל החנות והאיש ממש היה נגד בקטע של"אנחנו גדלנו בלי כל הגירויים האלו ולא קרה שום דבר שהאט את ההתפתחות" ודווקא הוא זה שגדל בילדות חסכנית... האמת היא שאני רוה לתת את כל מה שאני יכולה ,ולא רק דברים חומריים ,כי הוא באמת כל העולם שלי.אני חושבת שבתור ילדה בכורה ונכדה ראשונה פונקתי עד גיל מסויים וקיבלתי הכל.אבל דווקא שהתבגרתי -שם הייתה חסרה לי דמות אמהית שתכוון תאזן ותגדיר דברים. אז בנתיים אני מרגישה שאני נותנת את מה שקיבלתי ,בעתיד אני אראה איך אני מתנהגת ואז אוכל להיות יותר חכמה.

lulyK

New member
אני זוכרת את עצמי נורא מתגעגעת

לאמא שלי כל הזמן (ולא שהייתי ילדת מוסדות.... הייתי עד גיל שנתיים אצל סבתא שלי, ואח"כ עוד שנה וחצי עם אמא שלי בבית. לגן הלכתי רק ע"פ בקשתי המפורשת בגיל 3.5). אני מניחה שהצורך שלי להיות עם יותם מגיע משם

אהמממממ חסכים...

בתור בוגרת לינה משותפת כל חיי, הכי חשוב לי זה הפרטיות. אני נורא מקווה שאוכל להעניק לכל ילדי חדר פרטי משלהם. מכיוון שבינתיים יש לי רק אחת והיא עוד קטנה עדיין אין לזה ממש חשיבות. בנוסף, אני נורא מקווה לבנות "תא משפחתי" אמיתי. שלא תבינו לא נכון, יש לי הורים נפלאים, אחיות אהובות, אבל אף פעם לא גרנו ביחד "כמשפחה". ככה זה היה בקיבוץ. לא מכירה משהו אחר מהילדות. אבל חושבת שזה יכול להיות אחרת. בנוגע לצעצועים: גילית, שלא משנה איזה צעצועים יקרים קונים להם: א. תמיד הדברים האחרים בבית יהיו יותר מעניינים (דוגמא: לפני כמה ימים אלה העסיקה את עצמה חצי שעה בלקרוע נייר עטיפה של שוקולד לקרעים קטנטנים ולהכניס ולהוציא מצנצת פחסטיק ריקה של סוכריות צבעוניות). ב. תמיד המשחקים בבתים של אחרים יהיו יותר מעניינים - ותעיד גלים של שניים שאלה שלה מתה על הצעצועים של התאומים המתוקים שלה. ג. השערה עתידית: ככל שהם גדלים כך יעלה המחיר של הדברים שהם יבקשו לקנות להם.

פיצהלה

New member
אצלי זה בקטע של מגע והפגנת חיבה

אמא שלי שהיום אני אוהבת אותה מאוד ואסירת תודה לה על המון דברים היא באופן כללי אישה שיש לה בעיה עם הפגנת חיבה פיזית, היא צינית כזו וקרה. גם בתור ילדים היא לא חיבקה ונישקה אותנו, אבא שלי דווקא כן אבל הוא לא היה הרבה בבית בשנות ילדותי כך שתמיד היה חסר לי חיבוקים ונשיקות ותמיד קינאתי נורא בחברות שהאמהות שלהם היו חמות ומחבקות כאלה. ואני שכל השנים פחדתי להיות כמו אמא שלי הפכתי בדיוק לההפך וגם התחתנתי עם דב חיבוקים רציני... והיום, אני מרגישה ששיר נמחצת מרב חיבוקי אהבה ואני מנשקת אותה 60, אולי 70 אלף פעם ביום! כל החתלה, כל אמבטיה, כל חיוך וכל בכי עטוף כולו בנשיקות על כל הגוף. ועד שהיא תגיע לגיל שהיא תברח מזה אני נהניית מכל רגע

niritcat

New member
וואו, שאלה כבדה וחשובה.

משהו שאני מקפידה לעשות עם בתי (בת שנתיים), ושאני יודעת שזו תוצאה ישירה של איך שגידלו אותי, זה לתת לגיטימציה לרגשות שלה. היא אומרת לי כשהיא מפחדת וכשכואב לה, ואנחנו גם מדברות על עצב, בכי וכעס. אני מנסה כמה שיותר לעזור לה לזהות ולבטא את הרגשות האלה, ולהבהיר לה שמותר להרגיש את כולם. אמא שלי טענה שלא כדאי לבכות כי מקבלים מזה כאב ראש, אסור היה לכעוס (לא בקול, בכל מקרה) וגם לא להיות עצובים (ואם כן, אז לא להגזים). אם כואב משהו, זה תמיד היה לא נורא.

מעיןבר

New member
קשה לי להתייחס לזה

כי באמת שהיתה לי ילדות מאושרת. היה שלב שבו חסרון הכיס בבית היה גדול אבל אני לא הרגשתי שחסר לי. גם החינוך, החום והאהבה שקיבלתי היו נפלאים ובסה"כ היה לי מודל די טוב לאיך שאני רוצה לגדל את ילדי. אפילו נושאים שכילדה הכעיסו אותי היום כבוגרת אני מבינה את ההיגיון שעמד אחריהם וכנראה שאחזור עליהם עם ביתי. הדבר היחיד שאני אשתדל לא לחזור עליו הוא לא למות צעירה כמו אבי
שנפטר כשהייתי בת 18. הוא לא נפטר בפתאומיות אלא מהזנחה עצמית <אכילה מרובה, עישון כבד, אורח חיים לחוץ, מיעוט פעילות גופנית>.

למעלה