חסמבה

ליונל

New member
חסמבה

שלום לכולם אני מנסה להשיג מידע על ספרי חסמבה ממספר 15 ואילך, עד הסוף. אני בעיקר צריך לדעת את תקציר העלילה של הספרים, כדי שאוכל להשיג את הספר או הספרים שהכי מתאימים לי. אני צריך את זה לאיזשהו פרויקט לימודים. העניין הוא שחרשתי את האינטרנט ואין כלל מידע על הספרים המאוחרים יותר. אפילו לא שמות. אני אשמח מאוד אם למישהו כאן יש את האינפורמציה הזאת, או יוכל להגיד לי איפה ניתן להשיג אותה. תודה!

היא התכוונה כפשוטו-

להיכנס לחנות ולהסתכל על המדף, לדפדף.... חפש גם את האתר של אלי אשד- בלש תרבות. אולי הוא יוכל לעזור. לא זוכרת כתובת אבל תריץ עליו חיפוש.

ליונל

New member
בסטימצקי אין כלום

מדובר על ספרים שלא נמצאים בחנויות כבר שנים. אם מכתתים רגליים, אפשר למצוא שאריות פה ושם בחנויות ספרים משומשים. אבל אני מחפש מידע על עשרות ספרים בסדרה.

sigalit33

New member
כמה עצות ורעיונות

שלום לך, ראשית, סדרת חסמבה יצאה לא מזמן בהדפסה מחודשת, אז אולי תוכל למצוא את המהדורה הזו בחנויות הספרים או בספריות. לגבי חומר עזר, אני מציעה לך לחפש חומרים שכתב אלי אשד, חוקר ספרות ילדים שמתמקד, בין השאר, בספרות חבורות. אני מציעה לך לעשות חיפוש בגוגל "אלי אשד"+חסמבה. אני בטוחה שתמצא משהו ואולי אפילו דרך לפנות למר אשד ישירות. אם אתה זקוק לספרים הישנים, תוכל לחפש אותם בספריות מחקריות (למשל ספריית "מרכז ימימה לספרות ילדים ונוער" במכללת בית ברל). בהצלחה! סיגלית

sigalit33

New member
אופס... לא שמתי לב!

דרקונית הנפלאה כבר הציעה את אלי אשד... סורי...

ורדה ש

New member
הכי יעיל - ספריה

תשמע ליונל - אי אפשר לעשות איזושהי עבודה רצינית או פרוייקט שקשור בספרות בלי ספריה. ה - WEB מכובד, נוח וזמין אבל בענייני ספרות אין תחליף לספריה. גש לספרית ביה"ס שלך, או לספריה הציבורית במקום שבו אתה גר. דבר עם הספרנ/ית, לא תאמין כמה ידע יש. הספרים והאתר של אלי אשד הם דרך טובה. יש גם ספרים של אוריאל אופק על חסמב"ה, יש לקסיקונים וספרים על חייו של יגאל מוסינזון ואיך כתב את הספרים האלה, המון! אל תתביש לשאול את הספרנים, הם יודעים המון ואוהבים ששואלים אותם שאלות כאלה. (וגם מי שלא אוהב - בשביל זה הוא עובד בספריה). שיהיה לך בהצלחה.

ליונל

New member
אוקיי, תודה לכולם!

שלחתי אי-מייל לאלי אשד והוא שלח לי בחזרה רשימה של כל הספרים. אני באמת חושב שאקפוץ לספריה או שאחפש ספר ספציפי דרך "חנות הספרים של איתמר". תודה!

למעלה