חסרים אוכלי לא כשר?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

מדוע להכשיל אוכלי כשר?

ריקי זו אני

Well-known member

מדוע להכשיל אוכלי כשר?
מה הסיבה להכשיל אוכלי כשר??? זה ברור... כסף והרבה. הרבה מאוד.
הבעיה היא שלא רק גנבים עוסקים במלאכה... הבעיה שהמדינה כמדינה נותנת לכך
יד בעקיפין... את זה גילה לעולם שר החקלאות הקודם קודם...

משתפרת1

Well-known member
מה הסיבה להכשיל אוכלי כשר??? זה ברור... כסף והרבה. הרבה מאוד.
הבעיה היא שלא רק גנבים עוסקים במלאכה... הבעיה שהמדינה כמדינה נותנת לכך
יד בעקיפין... את זה גילה לעולם שר החקלאות הקודם קודם...
משונה בעיני, כי מחיר הצלופחים גבוה יחסית לדגים אחרים. כשמדובר ביבוא מתאילנד יש להם שוק ענק ביפן, במחירים גבוהים.

Harrington

Well-known member
מנהל

מדוע להכשיל אוכלי כשר?
יש כמויות מקרים של הונאה בכשרות. למרבה הצער, חלקם גם עובדים. לא תמיד זה עניין של כסף דרך אגב. תסתכלי למשל על הונאה במועדי ספירת העומר. מה ההבדל בין זה להונאה בכשרות? הרי בשני המקרים מכשילים או מנסים להכשיל יהודים תמימים באמונתם. כאן אין הנאה כספית למיטב ידיעתי למבקשים להונות ולהטעות. בכל זאת, הם משקיעים לא מעט בנושא כפי שראינו.

עניין של אופי כנראה. מעבר לאותם מקרים שאכן נעשים בשביל הכסף (וגם שם זה מחייב אופי מיוחד).

יש כמויות מקרים של הונאה בכשרות. למרבה הצער, חלקם גם עובדים. לא תמיד זה עניין של כסף דרך אגב. תסתכלי למשל על הונאה במועדי ספירת העומר. מה ההבדל בין זה להונאה בכשרות? הרי בשני המקרים מכשילים או מנסים להכשיל יהודים תמימים באמונתם. כאן אין הנאה כספית למיטב ידיעתי למבקשים להונות ולהטעות. בכל זאת, הם משקיעים לא מעט בנושא כפי שראינו.

עניין של אופי כנראה. מעבר לאותם מקרים שאכן נעשים בשביל הכסף (וגם שם זה מחייב אופי מיוחד).
אתה דפוק עם תעודות שאתה משווה רמייה של הונאה בכשרות למשחקים שאנו משחקים עמך על ספירת העומר מרוב לגלוג?
עוד לא הפנמת שאף אחד לא מסתמך על מה שאתה כותב? ואם הוא כן מסתמך הוא |טמבל| גמור יותר ממך.

גם בכשרות בנושא דגים, לא מובן לי מה הכשרות נותנת?
להבדיל מבשר, שממליחים אותו בשביל להכשיר אותו, לא נראה לי שבדגים עושים פעולה כלשהי בשביל הכשרה, קרי זאת סתם חותמת גומי ומסתמכת על שטויות כמו פתוח או סגור בשבת וכדומה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה דפוק עם תעודות
אשרייך על מחמאה זו יקירתי. לא הייתי רוצה להיות "דפוק" כהגדרתך ללא תעודות :).
אגב, אני במצב רוח מצוין ומקווה שזה יישאר כך היום ותגובתך, לפחות המשפט הראשון שלה שקראתי בינתיים, רק העלתה בי חיוך. עם זאת, אבקשך להבא להימנע ממשפטים כאלה. בכל אופן, ככל שאת רוצה להמשיך ולכתוב כאן.
שאתה משווה רמייה של הונאה בכשרות למשחקים שאנו משחקים עמך על ספירת העומר מרוב לגלוג?
משחקים? מה שאת(ם) עושה מולי לגבי השרשורים האלה, לא מעניין. מה שאת עושה כלפי סופרים תמימים כשאת מנסה בכל מאודך להטעות אותם שייטעו בספירתם ואף מתרוצצת לשרשורים בני שנתיים לשם כך?? מה ההבדל בין זה לבין ביצוע הונאה בכשרות, בה אדם מרמה את המאמין לחשוב שהמוצר שהוא אוכל כשר? הכל מתקיים פה וגם פה.
עוד לא הפנמת שאף אחד לא מסתמך על מה שאתה כותב?
לא נכנס לזה עוד פעם, עימך הסליחה. מבין ומכיר את הצורך הנפשי שלך לפתח על זה דיון פעמיים בחודש (לערך), אבל כמות הדיונים בנושא לגמרי מיצתה אותו. סורי.
ואם הוא כן מסתמך הוא |טמבל| גמור יותר ממך.
נו, את ממש בשוונג היום הא? והרי תכל'ס אין לך שמץ של מושג ירוק מי כן או לא מסתמך על שרשורי התזכורת. אבל העיקר שמגיע להם כינויי גנאי. נו שוין. כרגיל במקרים כאלה, דברייך מעידים עלייך יותר מאשר על מושאי כתיבתך.

בזאת נסיים ברשותך. לא קראתי את המשך הדברים. מספיק גרוע מבחינתי שהתדרדרתי לתגובה עניינית באותו נושא בכל זאת, בניגוד לרצוני.

שורה תחתונה:
אם וכאשר תרצי להתייחס עניינית לנושא, את כמובן יותר ממוזמנת לעשות זאת. אם כל מה שאת יודעת לעשות זה להנפיק פוסטים כאלה, גם את זה את מוזמנת לעשות :) (זולת כאמור, כינויי הגנאי, קללות וכיו"ב וכן העכרת האוויר בפורום וכו', והכל גלוי וידוע). זה לגמרי נתון לשיקולך. אני רק יכול להציע/לבקש/להמליץ שתנסי את הדרך הראשונה. לפורום היא בוודאי עדיפה, אך נדמה לי שגם לך עצמך.

המשך יום שקט ונעים, מיצינו (אא"כ תבוא תגובה עניינית ראשונית בטעות).

אבי בן 1231

Well-known member
אשרייך על מחמאה זו יקירתי. לא הייתי רוצה להיות "דפוק" כהגדרתך ללא תעודות :).
אגב, אני במצב רוח מצוין ומקווה שזה יישאר כך היום ותגובתך, לפחות המשפט הראשון שלה שקראתי בינתיים, רק העלתה בי חיוך. עם זאת, אבקשך להבא להימנע ממשפטים כאלה. בכל אופן, ככל שאת רוצה להמשיך ולכתוב כאן.

משחקים? מה שאת(ם) עושה מולי לגבי השרשורים האלה, לא מעניין. מה שאת עושה כלפי סופרים תמימים כשאת מנסה בכל מאודך להטעות אותם שייטעו בספירתם ואף מתרוצצת לשרשורים בני שנתיים לשם כך?? מה ההבדל בין זה לבין ביצוע הונאה בכשרות, בה אדם מרמה את המאמין לחשוב שהמוצר שהוא אוכל כשר? הכל מתקיים פה וגם פה.

לא נכנס לזה עוד פעם, עימך הסליחה. מבין ומכיר את הצורך הנפשי שלך לפתח על זה דיון פעמיים בחודש (לערך), אבל כמות הדיונים בנושא לגמרי מיצתה אותו. סורי.

נו, את ממש בשוונג היום הא? והרי תכל'ס אין לך שמץ של מושג ירוק מי כן או לא מסתמך על שרשורי התזכורת. אבל העיקר שמגיע להם כינויי גנאי. נו שוין. כרגיל במקרים כאלה, דברייך מעידים עלייך יותר מאשר על מושאי כתיבתך.

בזאת נסיים ברשותך. לא קראתי את המשך הדברים. מספיק גרוע מבחינתי שהתדרדרתי לתגובה עניינית באותו נושא בכל זאת, בניגוד לרצוני.

שורה תחתונה:
אם וכאשר תרצי להתייחס עניינית לנושא, את כמובן יותר ממוזמנת לעשות זאת. אם כל מה שאת יודעת לעשות זה להנפיק פוסטים כאלה, גם את זה את מוזמנת לעשות :) (זולת כאמור, כינויי הגנאי, קללות וכיו"ב וכן העכרת האוויר בפורום וכו', והכל גלוי וידוע). זה לגמרי נתון לשיקולך. אני רק יכול להציע/לבקש/להמליץ שתנסי את הדרך הראשונה. לפורום היא בוודאי עדיפה, אך נדמה לי שגם לך עצמך.

המשך יום שקט ונעים, מיצינו (אא"כ תבוא תגובה עניינית ראשונית בטעות).
חיפשתי בעשרות אתרים, מילונים מהו "מושג ירוק", אולי תוכל להסביר לי בבקשה מה המקור של האימרה שאתה אוהב להשתמש בה לעיתים מאוד קרובות
תודה מראש מאת מחלקת יחסי ציבור פורום חורזים וכותבים המתחרד!!!

Harrington

Well-known member
מנהל
חיפשתי בעשרות אתרים, מילונים מהו "מושג ירוק", אולי תוכל להסביר לי בבקשה מה המקור של האימרה שאתה אוהב להשתמש בה לעיתים מאוד קרובות
תודה מראש מאת מחלקת יחסי ציבור פורום חורזים וכותבים המתחרד!!!
זה מושג כחול וצהוב ביחד. ונגד חרדות, יש טיפולים בימינו.

mיטלמן

Well-known member

מדוע להכשיל אוכלי כשר?
מוזר מאד,
ולא ראיתי שום אזכור מלבד חרדים אשדוד,
בחנות דגים ידועה ולא כשרה בתל אביב הוא נמכר ב - 350 שקלים לק"ג קפוא.
מישהו ניסה לעשות משהו לא כשר, אני לא בטוחה שצלופח מעורב שם.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מוזר מאד,
ולא ראיתי שום אזכור מלבד חרדים אשדוד,
בחנות דגים ידועה ולא כשרה בתל אביב הוא נמכר ב - 350 שקלים לק"ג קפוא.
מישהו ניסה לעשות משהו לא כשר, אני לא בטוחה שצלופח מעורב שם.
מתפלא איך חמק מעינייך, חותמת מזוייפת.

mיטלמן

Well-known member
לא חמק ולא זה הענין,
דתיים ושומרי כשרות אמורים לבדוק,
את בודקת רכיבי מזון ותאריך תפוגה?
איזה דתי/ה תקנה צלופח?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לא חמק ולא זה הענין,
דתיים ושומרי כשרות אמורים לבדוק,
את בודקת רכיבי מזון ותאריך תפוגה?
איזה דתי/ה תקנה צלופח?
העניין, מדוע לשים כשרות על מוצר שאינו כשר?!
פעם אחת נסי להתמקד בנושא, ללא נסיון לתקן!

משתפרת1

Well-known member
העניין, מדוע לשים כשרות על מוצר שאינו כשר?!
פעם אחת נסי להתמקד בנושא, ללא נסיון לתקן!
לענין- זיוף והונאה פסולים בכל תחום. גם בכשרות.
למקרה הספציפי הזה מאחר מדובר באחד הדגים היקרים יותר מבין הלא כשרים- לא הגיוני שמישהו יצליח להרוויח אם ימכור אותו כדג אחר מבין הכשרים. יכולה להאמין שמישהו ניסה לזייף כשרות, אבל לא על צלופח.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
למקרה הספציפי הזה מאחר מדובר באחד הדגים היקרים יותר מבין הלא כשרים- לא הגיוני שמישהו יצליח להרוויח אם ימכור אותו כדג אחר מבין הכשרים. יכולה להאמין שמישהו ניסה לזייף כשרות, אבל לא על צלופח.

"יכולה להאמין שמישהו ניסה לזייף כשרות, אבל לא על צלופח".הכתבה מזוייפת?

רק אם יש |טמבל| שלא יודע שזהו דג שמוגדר כלא כשר.

למעלה