חסרים בתזונה? תבלע את זה!!

Neta558

New member
חסרים בתזונה? תבלע את זה!!

בבדיקת הדם האחרונה שלי התגלתה ירידה בכמות הברזל. הרופאה מיד רשמה לי כדורי ברזל כדי להשלים את החסר. מאד הופתעתי מהענין. הירידה בכמות הברזל היא עדיין קטנה, ולא הבנתי את הצורך הדחוף בכדורים במקום אכילה של מזונות עשירים בברזל. הלכתי אל הרופאה בכדי לברר את הענין. אחרי שהסברתי שאני מעדיפה להשלים את החסרים דרך התזונה, היא מיד אמרה שבכלל אין בעיה עם זה. למעשה, היא הסכימה איתי שזוהי הדרך הטובה ביותר להשלים חסרים ברכיבים תזונתיים. ובכל זאת, הרופאים ממהרים לרשום לנו כדורים. מדוע? כי זו הדרך הקלה. הרופאה טענה שרוב האנשים יעדיפו לקחת כדור מאשר לשנות את התזונה, לאכול שונה ובכלל, להתאמץ. האם כולם ילכו לברר האם יש להם אלטרנטיבה? האם כולם בכלל יבררו דרך אחרת להשלמת החסרים? כאשר רופא רושם לך כדורים, אתה נוטה לחשוב שזה הכרחי. הוא רופא, ויש נטיה לסמוך עליו בנושאי רפואה, מן הסתם. כאשר רופא רושם לך כדורים להשלמת רכיב תזונתי, זה נשמע כאילו המחסור הוא כה גדול שאין ברירה אלא להשלימו על ידי כדורים. אולם, זהו כלל אינו המצב. הכדורים הפכו לברירת המחדל של הרופא. לאיזה מן מצב מעוות הגענו שעלי ללכת ולהמליץ לרופאה שלא לרשום לי כדורים? האם אני צריכה להתעקש על הדרך הבריאה ביותר? האם אין זו אחריותם של הרופאים להמליץ לי על דרך זו ורק להציע לי בנוסף דרכים אחרות? יצאתי מהרופאה לא רק מזועזעת ממדיניות זו, אלא גם מאוכזבת. פעמיים או שלוש במהלך השיחה היא ביקשה לברר מדוע אני כל כך מתנגדת להשלמת ברזל בכדורים. הייתי צריכה להסביר כמה פעמים את חוסר הרצון שלי להיות תלויה בכדורים, את המאבק לתזונה נכונה ומאוזנת, את החשיבות של הענין בתזונה טבעונית. נראה שהיא הייתה מופתעת מעצם הבקשה. כאשר היא הבינה שלא אקח כדורים שאינני צריכה, היא אכן הסכימה שזהו רעיון פחות טוב מאשר שינוי התזונה, אך משהו אומר לי שהיא עצמה תעדיף לקחת כדורים על פני התאמת התזונה לצרכי הגוף. וכאשר רופאים נוהגים כך החייהם, אין זה פלא שהם ממליצים למטופליהם המלצות פחות בריאות ופחות אחראיות. בכל התקלות שלי במערכת הבריאות, אני נותנת בה פחות ופחות אמון. נתינת כדורים ללא צורך היא יצירת תלות לא הכרחית במערכת הבריאות, ואני רואה מדיניות זו כביזיון של המערכת כולה.
מצטרפים אלי לגל של מכתבים לקופות החולים?

rastotman

New member
כן כן כן!

הדיאטנית ה-@#$% שלי לא מקבלת את זה שאני לא רוצה סתם לקחת מולטיויטמין ("זה לא במקום, זה בנוסף") ולא מוכנה לעזור לי להרכיב תפריט נכון מבחינה ברזלית כדי שאני אוכל לוותר על זה בלי לבלבל את הבדיקות דם העתידיות שלי- ככה שגם אותי יישמח רעיון לתפריט עם המון ברזל. אתמול הייתי אצלה וכל מה שהיה לה להגיד לי זה לא לאכול מול הטלויזיה ולהפסיק לקנות קולה ("כי בשבילה תזונה נכונה זה אורח חיים נכון, היא לא יכולה להפריד") ובכלל נחמד שאני באה אליה עם תזונה מאוזנת והיא אומרת לי שאורך החיים שלי לא נכון- חוצפנית חצופה מחוצפת, ולחשוב שבשביל זה גררתי את עצמי לאיבוד ובחזרה בגשם הזלעפות הזה של אתמול.. בעוד חודשיים אני רוצה לחזור אליה עם בדיקות דם יפות, להגיד לה לסמן "איקס קטן" ליד המולטיויטמין כל יום, ושתודה רבה אבל אני לא צריכה עוד תור. מיצטרפת לגל
.

lilithmm

New member
עזרה (אולי../images/Emo35.gif)

יש תוכנה בשם dietpower. את מקלידה מה אכלת במשך היום והתוכנה מציגה לך ערכים תזונתיים. מה חסר לך, מה יש לך יותר מדי....כדאי לנסות.

למעלה