חסרי נסיון

sirpinky

New member
חסרי נסיון

איך ואיפה אפשר למצא עבודה, בתור חסר נסיון בתכנות?! אני דווקא בעל איזשהו ניצוץ של כישרון, ויכולת, אבל מי כמוכם יודע שידע נרכש בנסיון, ונסיון בא מעבודה - ואין עבודה!!!
קצת סימפתיה...

../images/Emo4.gif שאלה טובה

בימינו קשה מאוד למצוא עבודה עם 3 שנים נסיון, אז ללא נסיון בכלל
באיזה תחום של תכנות אתה מחפש
נסה בזמן החיפוש, לעבוד על פרוייקט משלך, משהו שייראה מרשים, ויהיה לך מה להראות ואיך להוכיח את היכולות שלך. אולי לאחרים יהיו עיצות נוספות
בהצלחה

Sansa

New member
לצערי ../images/Emo10.gif

במצב של היום כנראה שאי אפשר. גם אני באותו מצב כמוך. בתכנות אין סיכוי לדעתי. אתה יכול לנסות להתפשר ולחפש ב-QA, אבל היום אפילו בשביל זה ברוב המקומות דורשים נסיון
או לחילופין להציע את עצמך לעבודה בתכנות בלי כסף לתקופה כלשהי, רק בשביל הנסיון... כן, יש כאלה שעושים את זה עכשיו... אני מכירה אישית. או לזייף ניסיון בקו"ח... גם על כאלה שמעתי. אפשרות אחרונה (מה שאני עושה בינתיים, לצערי)- לעבוד בעבודה זמנית אחרת (לא בהיי טק) עד שנמצא משהו... מצטערת שאין לי מילים מעודדות יותר. זה המצב. צרת רבים - חצי נחמה?

havalina

New member
אל תתייאש מראש!

נכון שהמצב בשוק קשה, אבל הדרך הבדוקה לא להשיג עבודה, בכל שוק, היא לא לחפש בכלל. - דבר ראשון, יש לך תואר? אם כן, תוכל להתפאר בציונים טובים (אם יש). יש מקומות שזה מרשים אותם. - דבר נוסף: אתה מתכוון להמשיך ללמוד (כסטודנט)? אם כן, יש משרות סטודנט בתנאים לא רעים בכלל, למשל באינטל. - וחוץ מזה, יש חברות שצריכות מתכנת אבל אלה אינן חברות הייטק, למשל בנק ישראל, או חברת עו"ד. יתכן שדרישותיהן גמישות יותר. - והרעיונות שהוצעו בהודעות הקודמות (להכין בעצמך פרויקט, עבודה בשכר נמוך / ללא שכר) נשמעו מצויין, ומעידים על יכולת ומוטיבציה. נכון, יכול להיות שחלק מהפתרונות האלה עקומים, אבל עדיף לנסות. אני אמרתי בעבר ואומר שוב: מי שכבר יש לו עבודה הוא ממש לא בהכרח יותר טוב ממי שמובטל כרגע, ובאופן דומה: לא תמיד לוקחים לעבודה את הכי טובים - לפעמים זה עניין של להיות במקום הנכון בזמן הנכון. אז תירשם בחברות השמה, לך ללשכת התעסוקה, חפש בעיתונים, ובהצלחה.

yanivib

New member
תעבוד על פרוייקטים אישיים

שגם יקחו אותך לתחומים שבהם אין לך מספיק נסיון וגם תוכל להציג "תיק" של עבודות שעשית. כשאני סיימתי את הלימודים לפני כ-3.5 שנים, ניצלתי את החצי שנה האחרונה של הלימודים (על חשבון שעות איכות עם חברתי שהיום היא אישתי) ללימוד עצמי ופיתוח כל מיני תוכנות שקיימות כבר או שחלקן חדשות. זה גם הכניס אותי חזק לעניינים וגם הרשים ברעיונות עבודה. חשוב לחוש את השוק ולראות איזה תחום נדרש יותר ובו להשקיע את מירב זמן הלימוד העצמי. בתקופתי זה היה JAVA וטכנולוגיות Web של מייקרוסופט (ASP). המפתח להצלחה בתחום הוא ידע !! בהצלחה

cganir

New member
אתה מדבר על תקופה אחרת לגמרי !

התקופה של לפני 3.5 שנים היא תקופה של שגשוג ופריחה בתחום ההייטק ! זוהי תקופה בה מעסיקים רבו על כל מועמד, והיה היצף של הצעות עבודה על כמות מאד מצומצמת של עובדים מיומנים. היום המצב שונה. אם תשים לב, בכל מודעת דרושים, תמצא פסקה הדומה ל "נסיון מוכח בתחום של שלוש שנים לפחות". המשמעות הברורה - הם רוצים אנשים שעבדו תכל´ס בתחום. תיק פרוייקטים זה יפה - אבל לא מספיק. היום כל חסרי הנסיון, או בעלי הנסיון המועט תקועים בשוק שמחפש רק "תותחים" ו"מצוינים" שיודעים "הכל".

moshep1

New member
אתה מדבר על תקופה אחרת לגמרי !

לימוד עצמי והתנסות חשוב בכל מקרה, גם בימים טובים. נסיון נרכש בד"כ (וכמעט תמיד) בעבודה. נכון שחשוב שמרויחים כראוי עבור עבודה שמושקעת, אבל, כיום כפי שכולנו מכירים שהשגת עבודה טובה אינה עניין פשוט רכישת נסיון חשובה על אחת כמה וכמה. גם נסיון שנרכש ללא תשלום עבור העבודה! לכן, אל תתיאש, המשך לחפש והמשך להתפתח. לא תצטער על כך! משה

למעלה