חסרת אונים

חסרת אונים

אני לא יודעת מה לעשות.

יותר ויותר חברים שלי משתרוולים לאחרונה, ואני רואה תוצאות מדהימות. רופאים אומרים לי בזה אחר זה שניתוח בשבילי הוא לא בבחינת איכות חיים, אלא בבחינת הצלת חיים. שבתזונה כמו שלי אני לא מצליחה לרדת יותר מכמה קילוגרמים בודדים, למרות השתדלות עצומה שלי. אני שולטת היטב במה שנכנס לי לפה (ברוך השם, אחרי ייסורים קשים), אבל לא בכמויות. לא מצליחה.

טבעת ומעקף לא באים בחשבון, ואם כבר רק שרוול, אבל... אני סובלת מ: נשירת שער רצינית (וזה עוד לפני הניתוח, שמעתי שזה מחמיר אחריו!) ומהפרעות רגשיות - אני מטופלת בהרבה מאוד תרופות, גם לגוף וגם לנפש. אסור להוריד לי מיליגרם בודד של תרופה, כי אני ישר מתערערת ומגיעה לסף של כמעט אשפוז מרוב דיכאון וחרדה שאי אפשר לתאר לכם בכלל. מצב נורא. רק עכשיו ניסו להפחית לי ממש מעט בתרופה מסוימת, וכמה שבועות לא תפקדתי כמעט בכלל. כל הזמן הייתי במיטה ובכיתי ורעדתי מחרדות. ממש כמו לפני שנים, כשכל הסיפור התחיל אחרי מותה של אמי. אי אפשר להסביר את הסבל הזה, כמה שאני אנסה זה לא יספיק.

אז איך לוקחים תרופות ביום של הניתוח ובזה שלאחריו ובימים שאחרי? אפשר בכלל לבלוע תרופות שמגיעות בטבליות גדולות ושאסור לרסק אותן? או קפסולות בגודל של אנטיביוטיקה? כי אני לוקחת תרופות מכל הסוגים האלה וכאמור אסור להזיז לי מיליגרם אחד...

ואיך מתמודדים עם השלכות של ניתוח בימים הראשונים של אחרי, אם יש כאבים או אם צריך עזרה גופנית במשהו, וזה בהנחה שאין לי שום גורם תמיכה כלשהו? לא משפחה ולא חברים, אף אחד לא ייקח על עצמו להיות אתי, לעזור לי. אולי רק ביום של הניתוח אצליח לארגן מישהו שיבוא אתי, אבל אחרי זה כלום, לא שכנים, לא שותפה, כלום. אף אחד לא יעשה למעני, ואני גם לא רוצה לבקש (אני יודעת את התשובות, מכירה את זה לצערי כי אני נוסעת למיון לא פעם ולא פעמיים לבד, לגמרי לבד).

ואיך מתמודדים נפשית כשרגילים כל כך הרבה שנים לשכך כעסים וכאבים עם אוכל? יש לי חברים שעשו ניתוח (טבעת) וזה פשוט לימד אותם להיות בולמיים, והם העלו את עשרות הקילוגרמים שירדו בחזרה, ואחד מהם אפילו נזקק למעקף אחרי שירד כל כך יפה ועלה הכול.

זה לא סתם, אני הייתי מאושפזת במחלקה להפרעות אכילה. אני לא בולמית, "רק" אכלנית כפייתית.

ואני משתתפת בקבוצות התמיכה של או.איי וטוב לי שם בגדול (אני אומרת בגדול, כי לא הכול מושלם), אבל אני מרגישה שכפסע ביני לבין השבירה. אני לא נוגעת בסוכר ובקמח לבן כבר לא מעט זמן, והירידה שלי איטית כל כך...

והבנתי שזה לא שאפשר לאכול הכול אחרי הניתוח, אלא חייבים להקפיד כמו בדיאטה ולעשות ספורט אחרת אפשר לעלות את כל מה שיורדים בשנה הראשונה...

והרי אין סטטיסטיקות על מה שקורה עם מנותחי שרוול 10 שנים אחרי הניתוח, שהרי זה ניתוח צעיר יחסית...

אבל כל הזמן מזהירים אותי שאין לי הרבה זמן לחיות ושאין לי ברירה.

אין לי כסף לעבור ניתוח באופן פרטי, ודרך הקופה שלי זה עלול לקחת אפילו שנה.

ואין לי תמיכה, כבר אמרתי? איך מתמודדים עם דבר כזה בלי תמיכה? אני אמנם מקבלת סל שיקום בשל הנכות הנפשית, אבל העזרה שלהם מוגבלת בזמן והם לא ישבו אתי וישעשעו אותי אחרי הניתוח.

אולי אתם מכירים מקום שאפשר ללכת אליו אחרי ניתוח? משהו כמו בית הבראה או משהו, שיש שם אחיות וצוות רפואי, כמו אשפוז אבל לא ממש בית חולים... יש עוד דברים כאלה בכלל? בתקופה של סבתא שלי היו דברים כאלה... יש דברים כאלה לא יקרים? איך מגיעים לזה? איפה ואיך מתחילים?

אפילו הפסיכיאטרית שלי, שמאוד התנגדה בהתחלה בגלל שמצבי לא יציב, חושבת פתאום שאולי זה ישפר את איכות החיים שלי.

ותתפלאו, אני גם פוחדת לרדת הרבה במשקל. בשנה הראשונה שלי באו.איי, לפני שמונה שנים, ירדתי 36 ק"ג. גם אז לא הייתי רזונת, אבל הרגשתי ונראיתי נפלא (זה היה לפני שהתרופות גזלו ממני כמות גדולה מאוד של שיער מהראש). שמרתי על זה עוד 3 שנים מבורכות, אבל אז הייתה לי התמוטטות נפשית ועליתי הכול בחזרה עם בולמוסים מטורפים שכמותם לא היו גם לפני. ומאז אני מדשדשת כבר 4 שנים או יותר. אז נכון, אני לא אוכלת סוכר וקמח לבן, אבל אני אוכלת הרבה מאוד ממה שמותר לי. ואני הולכת לנטורופת, יש לי תכנית תזונתית שאני מרוצה ממנה מאוד.

ואחרי ניתוח כזה אפשר בכלל לאכול סיבים תזונתיים? כי אני מתה על ירקות ועל דגנים מלאים. אני גם צמחונית, וגם אסור לי מוצרי טופו וסויה, אז אני חייבת להתבסס על קטניות. האם מותר בכלל לאכול את הדברים האלה אחרי שרוול?

ומה קורה אם מזניחים את הפעילות הגופנית ואת הדיאטה אחרי שיורדים יפה במשקל? יש סיכוי שהקיבה תגדל מחדש ושאפשר יהיה לאכול ללא הגבלה ולהשמין הכול? זה מפחיד.

בקיצור, אני כותבת פה מבולבלת, כי אני לא יודעת לאן להמשיך מכאן. קשה לי מאוד. אני משתדלת להעסיק את עצמי בלימודים, בעבודה, בסידורים, אבל תמיד האוכל שם, אורב לי כאויב ערמומי שמעמיד פני חבר ומאהב.

ואין על מי להישען, במובן הכי פיזי של המילה.

ודפוקות לי הברכיים ודפוק לי הגב עם פריצת דיסק. וסוכרת גבולית ולדעתי ה-BMI שלי מעל 40, כך שמבחינת אישורים גופניים בטוח יאשרו לי.

לא יודעת מה לעשות עם החיים שלי יותר. אני אשמח לקרוא איך התמודדו כאן אנשים שאין להם שום תמיכה, או אנשים במצב דומה לשלי. איך ממירים את ההתעסקות באוכל להתעסקות אחרת שלא מזיקה לעצמי? כי יש לי גם קטע של פציעה עצמית (בקטנה) שאני פוחדת שתתגבר אם לא יהיה לי האוכל לשכך דרכו את המצוקות שלי...

תודה על ה"הקשבה" ושבוע טוב, בריא ושבע לכולם.

אה, ועוד משהו

אמי נפטרה מסרטן הקיבה ואני מתה מפחד לגעת באזור הזה. לי, להבדיל מיליוני הבדלות, היה לפני כשנתיים הליקובקטר שהושמד כליל עם 3 סוגי אנטיביוטיקה. האם עושים את הניתוח למי שהיה לו החידק הזה?

ועוד דבר - שמעתי ששרוול מגביר ריפלוקס למי שהיה קודם, ואני סובלת מריפלוקס כבר שנים ומקבלת סותרי חומצה שונים באופן קבוע - אומפרדקס ופמוטידין לסירוגין.

בקיצור, יש לי יותר שאלות משערות על הראש.

אופירA

New member
מנהל
יש לי חלק מהתשובות

אבל תתעקשי לקבל את כל התשובות - גם מהמשורוולים שכאן וגם בפורום המשורוולים (ליבי! שמחה! אתן נקראות לסדר!).
לגבי תרופות וסיבים וירקות וקטניות - צריכים לענות לך מומחי השרוול. זה המידע הכי חשוב לך.

הדילמה הרגשית היא דילמה גדולה. אני מאמינה שהכנה נפשית יכולה למנוע הרבה מהקריסה שצפויה בגלל השינוי הדראסטי.
צריך לזכור שהרזייה בשרוול זה שינוי דראסטי מאוד לתקופה זמנית. אבל היא זמנית. זה עובר (לא ההרזיה, הדראסטיות).
הכנה נפשית זה הבנה טובה של מה שצפוי, ואמונה שיש לי כוח לעבור את זה, וגם אם יהיה קשה אני לא צריך להישבר מכך.
שבר נפשי נגרם בדרך כלל מתחושת טוטאליות ומחוסר וודאות קשה.

טוב מאוד שאת נמנעת מסוכר ומקמח לבן ושולטת על ההרכב הקלורי והאיכות התזונתית של המזון שלך. כי הבעיה שלך כרגע זה מטאבוליזם דפוק וחסכוני, מכל ההרזיות וההשמנות שהגוף עבר, ולכן הירידה איטית מאוד. ניתוח שרוול יקטין לך את כמויות האכילה, ואז ההימנעות תישא פירות חיוביים, כי קשה להשמין במשך השנים עם כמות קטנה של מזון ובלי רבי קלוריות ומזיקים.
פעילות גופנית וההכרח לאכול כל 2-3 שעות מעט (אחרי הניתוח) יכולים לשפץ את חילוף החומרים שלך ולעשות אותו יותר בזבזן, שזה אומר להשמין פחות בקלות מאשר היום.

לגבי השיער - זה סיכון. אבל יש לי הרגשה שאצלך לא אמור להיות שינוי תזונתי קשה מהסוג שיחמיר את נשירת השיער. לא בהכרח. אבל אין לנבא.
גם מעצבנים אותי כל אלה שכל הזמן מזהירים אותי שאין לך הרבה זמן לחיות - מי הנביא שקוצב לך את החיים?
קחי את הזמן שלך כמה שאת צריכה, ואת צריכה! אני לא רואה חיסרון בכך שהתור לניתוח ציבורי ייקח שנה. את צריכה את השנה הזו להכנה הנפשית ולהסתגלות לאמון ביכולת שלך לעמוד בהתמודדויות הרגשיות שאחרי.
רק חשוב שתעברי את זה בבי"ח טוב עם מנתח טוב. ולא בכל בי"ח ציבורי... (המלצות - בפורום המשורוולים).
בבית החולים הציבורי בלאו הכי תהיי מאושפזת לפחות יומיים. אח"כ את יכולה לשרת את עצמך בבית. אם יש כאבים - אופטלגין נוזלי. לקום וללכת ולשירותים כבר אפשר לבד.
אם יש לך חונכת מסל שיקום - זו תמיכה בהחלט מספקת. אין צורך שישעשעו אותך, רק שמישהו יבקר יומיים ויראה אם את צריכה משהו. מעבר לכך - טלפון ואינטרנט יספיקו בהחלט.
זה בכלל לא קל לחיות לבד ולהחלים לבד ולנסוע למיון לבד - אבל זה אפשרי. יש מד"א במקרים שאי אפשר לעמוד על הרגליים.

את ה-BMI תחשבי במדויק. יש מחשבוני BMI בכל גוגל.
או שתעשי חישוב בעצמך: גובה במטרים בריבוע (נניח מטר שישים, עושים 1.60 כפול 1.60 = 2.56).
עכשיו לוקחים את המשקל ומחלקים לתוצאה. נניח 110 קילו לחלק ל-2.56.
מה שיוצא זה ה-BMI.
סכרת גבולית לא שווה כלום, אבל הברכיים והגב שווים זהב, ומחייבים BMI35 ומעלה, וזה בטוח יש לך.

יש ברשת מנותחי שרוול 5 ו-7 שנים. ממה שהם מספרים, גם אלו שעולים, לא עולים הכל מחדש. עולים באופן חלקי. אם אין תקלות בלתי שגרתיות, השרוול לא מתרחב לגודל הקיבה הישן, אלא מתרחב באופן חלקי, וכמות המזון גדלה באופן יחסי, ולא לכמות שהיתה בעבר.
כמובן שאין תעודת ביטוח, וחובה לעזור לעצמך - אבל את כבר עוזרת לעצמך במודעות התזונה שלך ובפעילות הגופנית שאת כן מצליחה לעשות, אז גם אם הלא נודע אכן לפנינו, למה לחשוב שלילי?

לגבי אכילה כפייתית ושימוש באוכל כמשכך כעסים - זו בעיה, אבל בלאו הכי צריך כל החיים לטפל בבעיה הזו, וגם לעצור את ההשמנה. השינוי בראש נעשה כל הזמן בתהליך איטי, ואת מחוייבת להמשיך אותו כל ימי חייך. אז תאמיני שהוא ימשיך לקרות. היום את לא בגיל של לפני 8 שנים, וכשמתבגרים הפרעות ההתנהגות נהיות פחות קיצוניות, ואפשר יותר להפנים הרגשות פחות טוטאליות ולכן תגובות פחות קיצוניות.
לומדים לצבוע את החיים וההרגשות בצבעים יותר רחבי טווחגוני. ומחפשים את הפשרות של עודף משקל קטן עם נחמה חלקית באוכל. זה מה שאני עושה. עשיתי טבעת בגיל 45, המשכתי להרגיע את הרגשות גם אחרי הניתוח, אני משתמשת באוכל אבל פחות, לוקחת כוח לפיצוי חלקי גם מההצלחות - המראה וההרגשה הפיזית הטובה.
לפעמים אני עולה במשקל לכמה חודשים בגלל תיאבון מתרופות או חוסר שליטה קלורי, אבל לא עשרות ק"ג, אלא 5-8. ויודעת לרדת בחזרה את המשקל הזה כאשר התקופה הזו חולפת, בעזרת הפחתה קלורית בלבד. אז זה מרגיש גם אנושי וגם בשליטה.
לומדים לא להתרגש מבולמוס או נפילה. רק להיום - מחר מתחיל יום חדש. הגוף לא לוקח קשה נפילה חד פעמית, או אפילו ארוחה רבת קלוריות פעם בשבוע. הוא מווסת את עצמו. רק כשזו התנהגות מצטברת עולים במשקל.
וגם אם יש פתאום משיכה להפרעה אחרת - מתמודדים עם זה עם אמונה ביכולת וסבלנות וזמן. כל בעיה שלא מפחדים ממנה ולא מאמינים בטוטאליות שלה - ניתנת להתגברות בשלבים, בתהליך. תפיסה חיובית של עצמך זה הכי חשוב, וזה מנצח את הכל בסופו של דבר.

ליבי3617

New member
אלומת אור יקרה

קודם כל מברוק על השם המבורך שבחרת לך. הלוואי שתראי רק אור בתהליך.

קראתי את מה שכתבה לך אופירה ואחר כך קראתי את מה שכתבת את (הפרעות קשב.. קוראת גם ספרים תמיד מהאמצע לדף האחרון ואז מההתחלה
)
ראיתי את כל מה שכתבת כאן על הפרעות נפשיות, על הדרך שעברת וחוסר התמיכה.
על פטירתה של אמא שלך - שאני מתארת לעצמי שהשפיע עלייך רבות.

קודם כל טוב מאד שהיית במחלקה להפרעות אכילה של תל השומר ואני מציעה לך לחזור לשם.
יש כמה משורוולים שעשו את הניתוח לאחר שהיו מאושפזים שם תקופה. המרפאה להפרעות אכילה מקושרת למנתחים הבריאטריים ולדיאטניות שלהם כך שתהיי מטופלת שם מכל הכיוונים ואין בזה שום רע.
לי אישית יש קו ישיר לפרופסור רובין וד"ר ספיבק המקסימים, ואני אשמח לעזור לך.

לגבי תמיכה - אני חייבת להזהיר אותך שתצטרכי תמיכה... ממישהו קרוב שיוכל ללוות אותך בתהליך. זה לא משהו שניתן לעבור לבד אבל שוב, אם תהיי במחלקה בתל השומר אני בטוחה שיוכלו לעזור לך גם בזה.
אני אוכל להציע לך תמיכה אישית שלי להתחלה ואכתוב לך את המספר במסר.

מחר תוכלי להתקשר מהשעה 11, נמשיך משם.
בהצלחה!!

אני מאוד מאוד מודה לך

המחלקה בתל השומר הייתה אחד הדברים הגרועים ביותר שקרו לי בחיים ואני לא חוזרת למקום הזה בשום אופן. אני לא מצליחה לפתוח מסרים אישיים מהנייד, אז אסתכל כשאחזור הביתה. המון תודה.

קוביd1

New member
לאלומת האור

קראתי את מה שכתבת ,המצב ממשש לא פשוט ,קראתי את התשובה של אופירה ושל ליבי שהציעה שתתקשרי אליה ,תעשי את זה אל תתביישי כי במצבך עדיפה שיחה טלפונית לבדיקת המצב יש לליבי ולאופירה ניסיון והרבה סבלנות והן יוכלו לעזור לך

הרבה בריאות

קובי

תמתם8

New member
שלום לך אלומת אור

ראשית השם שבחרת לעצמך שם יפה מאוד, שמסמל בעצם את המצב שבו את נמצאת המצב שאת מתארת הוא לא פשוט ואני אין לי ידע בנושאים האלה. כך שלייעץ לך מה ואיך ולמי לפנות לא כ"כ אוכל לעזור לך..
אבל מה שכן אוכל לעזור לך זה אכן כמה זריקות(והפעם לא של תרופות) אלא של מרץ כוח והרבה שמחה..
אני בהחלט מסכימה עם מה שאמרה אופירה בקשר למשפט" אין לך הרבה זמן לחיות" מי הם אלה שיחליטו לך ולו כמה זמן לחיות? ואל תקשיבי להם בכלל,,
יש לך עוד שנים רבות וטובות ויכולות להיות גם יפות ושמחות.. את! ורק את! זאתי שתחליטי איך הם ייראו
אני ממליצה לך להעסיק את עצמך הרבה ולא לחשוב המון על הדברים החסרים שבך או בסביבתך..
כל הזמן כל הזמן תשתדלי למצוא לפחות משהו אחד טוב בכל האין או החסר שאת נמצאת... אל תוותרי על הרצונות שלך ותכבשי יעדים שהצבת לעצמך,
תלכי, תתיעצי, תשגעי את הרופאים בשאלות שמציקות לך עד שתגיעי להחלטה מה טוב בשבילך.. ואת מה שאת מחליטה תעשי באומץ ובגבורה כי יש לך את זה..(גם אם לא תמיד את יודעת שזה נמצא או שאת משתמשת בזה)
מאחלת לך המון המון הצלחה במה שתעשי.
ומחכה לראות אותך עוד בפורום עם החלטות ומעשים שעשית

למעלה