חסרת נסיון ..

crema2

New member
חסרת נסיון ..

שלום לכולם ..זאת אני בקשר לדתי..
יש לקוח בעבודה שלי ששמתי עין, הוא קלט את זה לפני כמה ימים לפי התלחששויות מצד העובדת והמנהל .
היום הוא כבר ניסה לגשת אלי ולפתוח שיחה, שאל מה שלומי..הרגשתי שהוא מתקרב אך אני מתרחקת..
פתאום נלחצתי , נהייתי נבוכה כי קשה לי לפתח שיחה, אני ממש נדרשת לעשות מאמץ .
אין לי מיומנות חברתית..אני מפחדת להיראות בעיניו משעממת.
היום גיליתי את שמו וזהו..
אני לא יודעת מה יהיה אבל לפי החוסר הביטחון הוא בטח יאבד עניין לגמרי כי אני משדרת לו ריחוק, אני קצת מתרחקת כדי להימנע ממבטים כי אז אני צריכה לחשוב על מה לדבר ושם זה המוקש..
גם אם אשאל אותו מה לגבי הסיבוב שהבטיח לי פעם בצחוק עדיין אהיה סגורה ולא יהיה לנו על מה לדבר..

ליטל 34

New member
חבל ...

חבל שתפספסי ...כי הוא יבין שאת לא מעוניינת ...בגלל הריחוק .
תנסי לחשוב פשוט את עצמך להיות פשוטה כמו שאת .
ולשאול אותו שאלות ," לדוגמא : אולי זה מוזר ,רק עכשיו אני יודעת את שמך ,נעים מאוד !ומה לפתח שיחה .
את לא צריכה להרגיש ככה אחרת הוא לא היה מתקרב ..כנראה שיש בך עניין וזה מסקרן אותו אז מה כבר יכול להיות ?

crema2

New member
חרדה

אני ממש נכנסת לחרדה כי זה דורש ממני לצאת מאזור הנוחות ולהתאמץ.
שתינו שותקים יש שתיקות מביכות.
חשבתי על רעיון שאני לא הכי שלמה איתו.
א-לשלוח את אותה העובדת שתסדר ביננו ותביא לו את הטלפון שלי.
ב- לדבר איתו ישירות שהוא מוצא חן בעיניי אך אני ביישנית ולהעביר לו את הכח.
להתחיל לשבור את הראש על מה לדבר איתו , ואיך לגרום לו להתחיל איתי בעצמי מצריך ממני הרבה כוחות נפשיים שאין לי
אולי עדיף להיות ישירה וזהו?
הוא דתי ונרראה לי בחור טוב
אולי אז הוא יפתח שיחה בעצמו? כי הבהרתי לו שאני ביישנית

ליטל 34

New member
הבנתי ...

מבינה אותך ,אך לי זה מעולם לא קרה ....
גם שהתביישתי תמיד אמרתי לעצמי שהוא בן אדם כמוני אז למה להתנהג שונה ממנו ...?
ואני תמיד מוצאת נושא שיחה לי זה קל ,וקשה לי לתת לך כילים ממקום שלא הייתי בו ,אני מקווה שבפורום פה יתנו לך עוד כלי עזר .
מה שכן אני מאחלת לך בהצלחה ....

Berethor

New member
לדעתי עדיף שתדברו בטלפון או במחשב

ככה יהיה הרבה יותר קל לדעתי. במיוחד אם את ביישנית.

תחת גשר

New member
אפשר..

לא למדתי משחק אבל בחיים חייבים לאלתר:)

איך גילית את שמו? זה היה רשמי הוא אמר "נעים מאוד אני ____ ואת?" או שמישהו אמר לך?
אם אופציה ב' היא הנכונה אז מבחינך זה כאילו את לא יודעת.
הצעה: אם הוא מתדלק באשראי אז בפעם הבאה תגישי לו ת'חשבונית ותאמרי לו כאילו במסגרת העבודה מבט בכרטיס אשראי "אז השם הוא **** אני**** נעים מאוד, בבקשה... ושיהיה לך יום טוב!"
בשלב הזה הוא אמור לומר "נעים מאוד , תודה ולהתראות" . תזרקי עוד מבט .. ותאמרי בחיוך כובש "ביי" וכאילו על הדך "אל תשכח שאתה חייב לי סיבוב"

וכאן את חייבת להתאמץ! ולהוביל את השיחה בניכם כי הוא בטח יענה "בכיף מתי שתרצי?"
ושוב זורק את כל השיחת "שלום שלום " המשעממת שלכם(תסלחי לי אבל בשלב זה היא משמעממת:) לאוויר.
ואת חייבת להיות מוכנה עם תשובה שתחייב אותו לעוד מהלך - כמו... "חמישי בערב אני פנויה?"

ובסופן של שתי דקות השיחה שהרגישו לך כמו נצח הוא ישיב ב"כן/לא" . ואני מחזיקה אצבעות שמר בחור, דתי, חמוד יאמר "אז קבענו!"
אבל אם התשובה שלילית הכל בסדר, לא קראת אותו נכון. אל תפגעי
יהיו עוד לקוחות מעניינים וחמודים בתחנת דלק- כי כולם צרכים דלק (ומתדלקת זה בהחלט סקסי:)

Berethor

New member
אל מפחדת להיראות בעיניו משעממת

אם הוא חושב שאת משעממת במלא זה כנראה לא ילך. העיקר זה שתבררי אם הוא מעוניין בקשר איתך או לא.

יכול להיות שהוא יאבד עניין

ולא בגלל שאת ביישנית, אלא מתוך כך שהריחוק שלך יתפרש כחוסר עניין מצדך דווקא.
אם הוא מנסה לפתח שיחה ואת לא "עוזרת" לשיחה, הוא יחשוב שאת פשוט לא בעניין ושהוא סתם מציק.
את יכולה פשוט להיות ישירה, להגיד שאת בעניין שלו אבל ביישנית, ושתשמחי אם ימשיך להתעניין בך.

crema2

New member
בדיוק..

אני מרגישה שאני מדרת לו חוסר עניין מצידי עי הריחוק ממנו-כי מרוב הלחץ, וחוסר היכולת לפתח שיחה סמול טוק .
אני באמת לא עוזרת לפתח שיחה והוא לא שואל אם יש לי חבר וכאלה ושישמח לקבל טלפון ממני-מה שאני מצפה ממנו ..
אבל איך אני אהיה ישירה ? מה ככה לבוא ולהגיד לו :
"אתה מוצא חן בעיניי" או "יש לך חברה..?"
כי גם פה צריכה נקודת פתיחה ולהגיד את זה ישר חוסם אותי
אשמח לקבל משפטים שיעזרו לי לגרום לו לקחת פיקוד..

עכשיו אני יושבת וחושבת שעד היום לא היה לי חבר, אין לי ידידים ואין לי נסיון בתחום אפילו אני לא יוצאת לדייטים .
אני גם חושבת שאולי מוגזם מצידי לצפות קשר רציני מדתי?
אני כרגע ילדותית ואני לא רוצה כרגע להתחתן ומחחשבות על ילדים מלחיצה אותי והוא בכלל דתי בטח ירצה הרבה ילדים.
שלא נדבר על כיסוי ראש ומסורת שאני בכלל לא שם..
הדבר היחידי שאנינו דומים שאין לי נסיון (אני לא שוכבת עם בחורים אבל אני גם לא בתולה הייתי פעם 1 )..
גם לצאת מאזור הנוחות ולהתאמץ בשביל בחור דתי , לא יודעת..
אולי כדאי שאני יוותר עליו וזהו..
במילא אני משעממת והוא לא ירצה..
לדעתי גבר צריך להובי את השיחה , אם הוא רק פותח "במה נשמע ..מה חדש .." אז זה לא מספיק בשבילי

איזה מזל
יש לי באהבה ובכלל

למה גבר צריך להוביל בשיחה?

הוא שואל אותך "מה נשמע"? מה רצית שישאל, "בא לך לנסוע לצימר"?
הוא שואל לשלומך, תגידי "מצוין" ותוסיפי משהו על מזג האוויר, או על אירוע שיש לך בערב ואין לך כוח ללכת. תני לו משהו שיהיה לו עם מה לשחק.
הוא יגיב, את תגיבי לתגובה, וככה מתפתחת שיחה.
לא מדעי הגרעין...

ולמה דתי לא יכול להיות קשר רציני?
אם את לא רואה את עצמך שמה כיסוי ראש ושומרת שבת, אז כנראה שאין עתיד לקשר כזה גם אם יהיה רציני.
או שתהיי מאוהבת ותסכימי בשבילו לשנות כמה דפוסי חשיבה.
את לא תהיי הראשונה במקרה כזה.
אנשים עושים הרבה דברים כשמאוהבים

ובכלל, למה לחשוב על חתונה עכשיו?
עוד לא הייתם "חברים", כבר לחשוב על ילדים?
מי יודע מה יהיה בכלל?!

לגבי "משעממת", אני בטוח שכל אחד מפרש זאת אחרת.
את אומרת את זה בתור תירוץ לעצמך לוותר.
רוצה סיבות לוותר? כולם פה יכולים לתרום לך כמה.
הסיבה הראשונה היא למה להסתבך עכשיו עם גבר, ועוד דתי, שיאכל לך תראש על חולצה עם שרוולים בקיץ, על תספורת בימי העומר,
על זוגיות, עם נגיעה, כמה נגיעה, כן מין, לא מין, בית כנסת, חגים, אמא שלו בהפרשת חלה...
עכשיו תעשי סטופ ותשאלי את עצמך שאלה פשוטה:
מוצא חן בעיניי הבחור?
כן = לזרוק לו עצם בפעם הבאה שהוא מחייך ושואל לשלומי.
לא = להמשיך להיות קרה ולשדר "אתה סתם אחד מאלף שעוברים פה כל יום" ולשקוע ברחמים עצמיים על המזל הנאחס.

יהיו ימים שאני ארגיש כמוך, ואני ארצה שמישהו יגיד לי את מה שכתבתי לך עכשיו.

crema2

New member
אני מפחדת..

לא היה לי זוגיות ונפגעתי בעבר ..אולי כדאי שאני יוותר עליו.
אם אני יראה סימנים ממנו אז אולי כן אנסה לתת לזה צאנס.
מאוד חשוב לי שיחזרו אחריי..
אולי אשנה את דעתי וישר יסגור את הנושא אחת ולתמיד
אני יגיד לו שהוא מוצא חן בעיניי אבל אני קצת ביישנית.
אשאל אותו לגבי הסיבוב שהציע לי..
פשוט קשה לשבור את הנושא של ההתחלה ליצור קשר ע"י סמול טוק שאין לי בשיט.
אם הוא ידע ממני שאני מעוניינת בו-אם הוא מעוניין הוא יצור קשר דיבורי בעצמו..
אני כל כך חרדה לקשר..

רבים מאיתנו נפגעו בעבר

אל תתני לזה למנוע ממך משהו טוב בעתיד. להגיד לו שאת ביישנית ושהוא יצטרך להזיע בשבילך, זה גם טוב. אם את מוצאת חן בעיניו, הוא יזיע. אם את לא רוצה אותו, זה גם בסדר. העיקר שתחליטי ותלכי על זה. ביישנות זה לא דבר רע, תביני ותפנימי את זה

Berethor

New member
לדעתי פחות משנה איך זה התחיל

יותר משנה איך זה נגמר. לכן לא אמורה להיות שום בעיה עם כך שאת תזמי, ותראי אם הוא גם מעוניין.

nitsansh

New member
אני לא מצליח להבין מאיפה את מביאה את המסקנות

שלך בקשר אליו? מה את בכלל יודעת עליו?

Berethor

New member
לגבי הדת את צודקת

אם הוא ירצה שתתלבשי כמו דתייה או תהי דתייה ואת לא תסכימי זה בטח יצור חיכוך בניכם, נושא הילדים אפילו יותר עקרוני ועליו יכול גם ליפול קשר שלי חילונים ולא רק של דתיים, אם הוא ירצה ילדים ואת לא, זה באמת לא ילך. אם הכוונות הן לקשר רציני וארוך כמובן. גם חוסר ניסיון של שניכם זה משהו משותף, אבל את לא רוצה אותו רק בגלל חוסר ניסיון נכון? לדעתי את מוותרת יותר מדיי מוקדם, אבל זה החלטות שלך. לדעתי גבר לא צריך להוביל כלום, בטח שלא עם מישהי שהוא בכלל לא מכיר ולא בקשר איתה. המאמץ והרצון צריכים להיות משותפים, וגם לא משנה אם את תהי הצד שיוזם, אם רק תחכי שגברים יזמו בסוף תמצאי את עצמך רק עם כאלה שרוצים אותך אבל לא בטוח שאת רוצה אותם, יהיה לך פחות מבחר והשפעה ככה. מה גם הגברים שיזמו בהרבה מהמקרים היו כאלה שהם לא מופנמים, ואם את אוהבת מופנמים אז חבל.

אם וכאשר תכירו יותר טוב אני חושב שיהיה יותר נוח לשניהם זה בחברת זה, אם אתם תסתדרו ביחד, הקושי הוא יותר בהתחלה. זה שהוא דתי לא אומר שהוא ישר רוצה חתונה וילדים, זה בכלל לא בטוח. אם כי נכון שיש סיכוי יותר גבוה שהוא ירצה את זה יותר מהר מחילוני. דווקא זה לא מוגזם לצפות מקשר רציני מדתי, בתור דתי דווקא יש יותר סיכוי שהוא מעוניין בקשר רציני, מה שכן בגלל העובדה שאת לא דתייה ואולי גם לא מעוניינת בילדים, אז יכול להיות שהוא יעדיף קשר לא רציני מאשר קשר רציני איתך. , אם בכלל יסכים לקשר כלשהו. אבל שוב החלטה שלך. לדעתי להגיד לו "אתה מוצא חן בעניי" או "יש לך חברה" זה מאוד ישיר, את גם יכולה להגיד לו את הדברים האלה תוך כדי שיחה וגם לברר את זה תוך כדי שיחה, לא חייב ככה לבוא ולהגיד משום מקום. במיוחד אם את לא מרגישה בנוח עם זה. את לא צריכה שום משפטי פתיחה, סתם תפתחי איתו שיחה כמו שמפתחים גם עם ידידים או תזמיני אותו לאן שהוא וככה כבר תראי, אם הוא ישתף פעולה או לא, ושם כבר בשיחה את יכולה לברר דברים ולשאול דברים שחשובים לך, או שהוא יגיד אותם לבד.

את כל-כך מזכירה לי את עצמי

חמודה, תנשמי עמוק. אף אחד לא יוכל בסופו של דבר לתת לך את הביטחון שחסר לך או את האומץ. העלית את הרעיון שלדבר איתו דרך חברה בעבודה, זה דווקא לא רעיון רע. אחרים המליצו לך, ואני אמליץ גם, להסביר לו שאת נורא ביישנית וקשה לך. לגבי ילדים, חתונה וכו' - סבלנות, תעברי פגישה ראשונה קודם. בחור דתי שמתחיל עם בחורה חילונית יודע למה לצפות. אולי הוא לא כזה דתי? אולי רק מסורתי? אולי הוא חובש כיפה מתוך הרגל? תחשבי מחשבות חיוביות ותעשי את הכל בצעדים קטנים. דווקא בגלל שאת חסרת ניסיון, בחור דתי יכול להיות דבר מצוין בשבילך כרגע. מחזיקה לך אצבעות

למעלה