חסר לי חלב..

tamarosh3

New member
חסר לי חלב..

הקטנים המתוקים שלי כבר בני חודשיים:)
אני נותנת להם תוספת של שאוב בכל ארוחה של בערך כ-60 בעצת היועצת הנקה שלי..
אני מרגישה קצת מיואשת מכל הענין. לא תמיד יש לי חלב שאוב או זמן לשאוב.
הקטן שלי התחיל לאכול המון, 200 בבקבוק ואני מוצאת שהוא אוכל יותר יבקבוק מאשר יונק:(
הקטנה יושבת הרבה על הציצי,מכאיבה לי ולפעמים לא שבעה ואנחנ נותנים לה בקבוק והיא גומעת:( (יש לה לשון קשורה, קשור?)
קצת מייאש כל סיפור האכלה נעשה קשה ומתיש, שבוע הבא שוקלת אותם, לפני חודש שקלו 3400 ו3200.
יועצת ההנקה שלי אמרה שלקטן יש נטייה להפנות את הראש שמאלה וצרי לבדוק את זה. מה זה אומר?.
אני חייבת לציין שבנתים היא רק הורידה לי את הביטחון בההנקה ואני מרגישה קצת מיואשת:(
היא טוענת שהם קצת יתחזקו ויגדלו ילמדו איך לינוק (טוענת שזה קשור לכ שהם נולדו בקיסרי וראיתי אותם רק ביום שלמחרת).
אבל אני מרגישה שהם כן יונקים ממני..
אני ישמח להבין יותר לאן כל זה מוביל ואם יש סיכוי להנקה בלי תוספת?

מעט חלב

הי תמר,
נעים להכיר.ברוכה הבאה אלינו.

חסרים לי קצת פרטים כדי לתת תשובה יותר מפורטת. כמו למשל- באיזה שבוע נולדו, באיזה משקלים,
כמה שוקלים היום. כמה ארוחות אוכלים ביממה, כמה שאוב בכל ארוחה, כמה זמן יונקים בכל ארוחה...
אשמח שתפרטי יותר ואז אוכל לכתוב תשובה מפורטת. עד אז-
באופן כללי- 200 סיסי בבקבוק- זה הרבה מאוד לארוחה אחת וזה יכול לגרום לעומס על מערכת העיכול.
כשיש יועצת הנקה מלווה- אני משתדלת לא להתערב, אבל את כותבת שהיא ייאושה אותך וחבל לי לקרוא את זה.מדוע גרמה לך להתייאש?

הנטייה של הראש לצד אחד-זה נקרא טורטיקוליס. כשהתינוקות ברחם,לעיתים -בגלל חוסר מקום- הראש נשאר פונה לצד אחד ואז שרירי הצוואר בצד אחד מתקצרים ובצד השני מתארכים ולכן שקשה להם לסובב את הראש לצד השני כי השריר קצר. כדאי לטפל בזה. אפשר לגשת לפיזיותרפיה , או לטיפולי קרניו סאקארל- שמאוד יכולים לעזור. לפעמים זה מקשה על ההנקה בצד שבו השרירים קצרים יותר וקשה לתינוק להחזיק את הראש בצד הזה.
גם הלשון הקשורה משפיעה יכולה להשפיע ולהפריע להנקה. חוב לאבחן את זה ולבדוק את האפשרות לשחרר את הלשון כדי להקל עליה.
האם יועצת ההנקה שפגשת היא יועצת מוסמכת ibclc , האם היא מתמחה בתאומים?
נשמע לי שאת צריכה ליווי צמוד והרבה תמיכה.
אני מחכה שתכתבי עוד פרטים ואז אמשיך לענות.
אל תתייאשו- יש הרבה מה לעשות!!
שולחת לך חיבוק גדול.

tamarosh3

New member
מוסיפה פרטים.

הדר תודה על ההתייחסות והתמיכה:)
הקטנים נולדו בשבוע 37+5 בניתוח קיסרי יזום בהרדמה מלאה .
אלמוג- נולד 2785 ואגם נולדה- 2420
אני ראיתי אותם יום למחרת (הניתוח היה בערב*) וכבר ניסיתי להניק ובנוסף קיבלו תמ"ל.
שבוע אחרי לידה עברתי לנקה מלאה כאשר אחד מקבל שאוב ואני מניקה אחר לסירוגין.
עכשיו בני חודשיים+ עדיין לא הייתי בטיפת חלב, כשהיו בני חודש אלמוג שקל- 3400 ואגם- 3200
כרגע לפי העין נראה כי עלו במשקל. הם אוכלים בממוצע 8 ארוחות ביום. עכשיו בעצת היועצת יותר שואבת,
מוסיפה להנקה תוספת של 40-80 ולפעמים נותנת בקבוק מלא (ששתיהם קמים ביחד או בלילה).
הנקה כרגע בממוצע- 25 דקות ויכולה גם להיות 5 דקות (תלוי בתוספת, מביאה לפני ההנקה)..
היועצת היא מדריכת הנקה שהתייעצה עם המאסטר שלה (שהבנתי שמאוד מקצועית ומבינה בעניין,
אך לא ראתה אותם יונקים וכו' אלא רק שמעה את הנתונים).
משתדלת להצמיד אותם אלי, גם אם הם לא אוכלים שיהיו קרובים לאמא..
סובלת מפצעיםומרגישה שהקטנה (עם הלשון הקשורה)מכאיבה ובנוסף קשה לה גם לשתות מבקבוק ו
לתפוס את הפיטמה (גם של המוצץ).
נראה לי שפירטתי מספיק..

tamarosh3

New member
מוסיפה פרטים..

היי הדר.. תודה על התמיכה.
מבאס אותי כי כתבתי כבר הודעה מפורטת ומשום מה לא עלתה.. אז אכתוב שוב

הקטנים נולדו מבשבוע 37+, ניתוח קיסרי יזום, הרדמה מלאה.
משקלים: אלמוג- 2785 אגם- 2420
כעת בני חודשיים וחצי, בגיל חודש שקלו אלמוג- 3400 ואגם- 3200.
בשבוע הראשון הנקתי+ תוספת תמ"ל. אח"כ עברתי להנקה מלאהכ+ שאוב (כשאחד יונק השני מקבל בקבוק או כשאני רוצה לישון בלילה).
כמו שכתבתי בחודש האחרון שמה דגש על השאיבות (מתיש
) כעצת המדריכה. כרגע אגם יותר יונקת (בעיקר בערב אוהבת להיות הרבה עלי)ולצערי אלמוג התרגל יותר מדי לבקבוק וגם עצבני לפעמים על הציצי. נותנת לו להיות עלי כשהוא לא רעב או קצת רעב וכן שמה אותו גוף אל גוף.. _יונק בערך 2-3 פעמם ביממה+תוספת שאוב)מרגישה שמרגיעה אותו לינוק ולא רוצה לוותר על זה.
מחר הולכת לטיפת חלב לבדיקה נוספת של משקלים (נראה כי עלו יפה במשקל).
בכל מקרה השאיבות תופסות הרבה מהאנרגיה שלי+ זמן ומתישות..
הייתי רוצה לשמור את השאוב למקרה שאני עייפה או רוצה לצאת להתאוורר ולא לתת כתוספת בהנקה.
מרגישה שמרוב שאיבות כבר אין לי כח להניק:(
אגם מקבלת 2-3 בקבוק של שאוב ביום, כי לפעמים רעבה אחרי הנקה שיכולה להמשך חצי שעה כל שעה בערב (קשור ללשון הקשורה?
העמסתי בפרטים.. יש אפשרות לקבל מימך ייעוץ טלפוני בתשלום ?

למעלה