חסר לי משהו

trigotrigo

New member
חסר לי משהו ../images/Emo67.gif

אחרי שראיתם את הסרט, ואני מניח שרובכם גם קראתם את הספר, חשבתי לעשות השוואה קצרה. בעיבוד של ספר לסרט, לא ניתן לשמור על כל הדמויות, ולא ניתן להציג את כל הסצנות - הכל במטרה לשמר כמה שיותר את המסר העיקרי של הספר ולתת לצופה חוויה חד משמעית שאינה מייגעת באורכה. למרות זאת, זה תמיד מעלה את המחשבה "אה, היה חסר לי משהו!", דמות מסוימת שציפיתם לראות, סצנה שחסרה לכם מאוד, או כל דבר אחר.. עלה פה שרשור קטן בנושא, אבל הוא לא התעמק בסוגיה ורציתי להרחיב אותה קצת.

רעוּת

New member
"הוא כבר לא"

אני חושבת שזה היה יכול להיות קטע חזק, אם היו מכניסים את זה. וגם ההומור של זיתלוואי, היה מעט מדי.

Rockamora

New member
../images/Emo45.gif בהחלט.

אומנם רק אתמול התחלתי לקרוא אותו, אחרי שנוערתי מההלם של הסרט. ספר נהדר ע"פ ה50 העמודים הראשונים.

LightbuIb sun

New member
מספר דברים

"הוא כבר לא"..כמובן. הודיה, הדתייה מהישוב נוב- חסרה מאוד, מוסיפה המון. הטיול בנחלים... היציאות של "הילדים" הבייתה, הרקע האישי שלהם. ויש לי שאלה ! בטריילרים לסרט, רואים לשנייה סצנה שבה רואים את אושרי <נראה לי> שוחה ערום בנחל. <קטע שקיים בספר..>, אבל זה נחתך בסרט. מישהו יודע למה? זה מאוד מוזר!

Velma Kelly

New member
אני חושבת ש..

בספר לירז הוא אחד עם עקרונות ובגללם הוא עובר כמה פעמים את ה"גבול" ומפר פקודה מספר פעמים. אבל הספר נפתח עם ההיסוטריה שלו ולומדים להכיר אותו ככה שהוא לא סתם עקשן ומפר פקודות בלי סיבה, הכל בשביל דברים שהוא מאמין בהם. ובסרט היו קטעים שהוא היה נראה לי סתם עקשן. אלו שלידי, לא קראו את הספר ובקטע עם נמרושקה (הכלבה) הם התעצבנו עליו על זה שהוא לא מוכן כביכול לפנות אותם מההר ולהתקפל.. וניסיתי להסביר להם שהוא לא עקשן, זה פשוט חלק ממנו המקום, והוא לא מוכן לוותר כל כך מהר גם אם זה להפר פקודה.. ודבר שני לגבי לירז (אצלו היו הקטעים שהפריעו לי, למרות שאושרי כהן התאים לי לדמות לגמרי!) בספר לירז אוהב את החיילים והם יודעים ורואים את זה. בסרט הוא כאילו משחק איתם הרד טו גט עם דיסטאנס ולא יוצא איתם ל"טיול" לפני השחרור של אושרי, ובספר הוא כן יצא איתם.. הוא דאג להם כמו ילדים שלו. חוצמזה היו עוד כמה דברים אבל אמרו אותם.. אני חושבת שהדבר הנכון לעשות זה להסתכל על זה כסרט בפני עצמו ולא להשוות אותו לספר, למרות שזה אחד הספרים שאני הכי אוהבת..

SHLACK

New member
אתה יודע מה חסר בסרט ?

בספר באיזשהו שלב שתי מחבלים ניסו לחדור למוצב ואז החיילים תפרו אותם.. זה היה חסר לי בסרט !! וחוץ מיזה בתור מוהנדס שמבין בכל שטיות של החבלה... קצת יותר דגש על מקצועניות... ועוד שהו פאקינג לא יורדים מחרמונית ? איזה חייל צהל לוחם שם חרמוית בפעילות מבצעית כגון פטרול רגלי ? על תגידו לא מבין כי אני כן!!

bazmaster

New member
איך אף אחד עוד לא הזכיר את זה???

כל כך היה חסר לי המשפט הזה אם יש גם עדן ככה הוא נראה אם יש גהנום ככה הוא מרגיש

שירוש1989

New member
הרבה מההתחלה, בעיקרון

קראתי את הספר לפני חצי שנה בערך אז אני לא כל כך זוכרת אולי, אבל נראה לי שלפני שזיו(?) מת היתה הרבה יותר עלילה ששווה היה להכניס. אולי אני טועה...

למעלה