חסר לי======

עיניים

New member
חסר לי======

חסר לי בחג הזה הגשם.... זה שמרטיב את הסוכה בכל שנה, זה שמפיץ ריח של סכך רטוב... בוקר טוב ותורה שמחה לכולם.

ממש לא חסר לי ../images/Emo13.gif

לוקח שעות להרים את הסוכה. זוכרת חג אחד שהסוכה שטפה לנו את כל הקישוטים. לא אהבתי הקישוטים אצלנו הן עבודות נבחרות שהכינו הילדים במשך השנים יש שם ברכות שנה טובה מלפני 7-8 שנים שעשו הילדים וציורים נפלאים וקישוטים מהסוכה הראשונה. כשבכורי היה בן שנה ולא ידעתי מה לתלות ישבתי וגזרתי דמויות של ליצנים והדבקתי על פס בריסטול כי זה מה שעניין בן שנה
בקיצור רוצה את הסוכה שלי יבשה (אבל השנה לא עשינו) אוהבת את הסוכה יבשה ובטוחה

עיניים

New member
קישוטים

גיליונות נייר בכל הצבעים גזורים במספריים דבק (מקמח ומים) וטבעות... טבעות... טבעות... מתחברות לשרשרת צבעונית ונהדרת. אורך השרשרת - כאורך החופש... לשכת התעסוקה

אטיוד5

Active member
שרשראות (למה לא שרשרות כמו נדנדות?)

שפעם היינו גוזרים מבריסטולים. מתברר שהיום קונים בחבילות גזורות מראש. הלך חצי מהכף ושלשת רבעי מהעבודה. ועדיין אני אוהב את השרשראות האלה יותר מכל קישוטי הקריסטמס שמוכרים אותם בראש חוצות ללא מורא לסוכות וחנוכה. ומה יש לי נגד קריסטמס, מה? אל תשאלו. לא יודע.

עיניים

New member
בחירה חופשית

כמו שלשלת - שלשלאות גם שרשרת - שרשראות, וזה לא אומר ש-שרשרות זה לא נכון,,, כמו קופסא - קופסאות או קופסה - קופסות,,, אלה הקישוטים היפים של השפה שלנו. את אלה - לא יכול אפילו הקריסטמס (כריסטמס) לקחת לנו..... תגידו, גם אצלכם שמים השכנים מחצלת על גג הסוכה במקום סכך?

לשכנים שלי יש ילד בן 29 שלא

עוזב את הבית ומנגן באיזשהי להקה מעצבנת של מוסיקה רועשת. יש להם כלב נובח ברעש נוראי. אין להם סוכה ובטח שלא סכך ממחצלת. סכך ממחצלת???

עכשיו כבר מותר לגלות

השנה בבטלנות נוראית החלטתי שהיות וממילא איש לא יושב בסוכתנו הנאווה חוץ מהכלבה שחושבת שזה בטח מלונה של עשירים, ואיש לא אוכל בה למעט ערב החג בקושי אם אין גשם,או יתושים, או חם או קר. והיות ומצאתי את עצמי שנה אחרי שנה מקימה סוכה לעצמי. השנה- עשיתי סוכה בסלון. את כל הקישוטים שהביאו ויצרו בבית(יחי החופש הגדול מס´ 2) ואת כל המבריקים והנוצצים ממסיבות פורים למינהן שאריות של ימי הולדת ובכלל הכל נתלה בסלון ולתוספת הביא לי הדרדסון גם ענפים(שיהיה סכך ראוי) ושמנו אותם על הטלוויזיה והשנה- בילינו את כל החג בסוכה. וכמה אהבנו את החג השנה ללא יתושים, לא היה חשוך, לא היה רטוב/חם/יבש וכו´ והעיקר שתלינו שרשראות מקיר לקיר. אז את לא כשרה??? אני טריפה מוחלטת כנראה.

מלונה לעשירים - אהבתי

וגם כתבתי פה שהצעתי לילדים את הרעיון שלך והם סרבו והמסכנים לא קיבלו סוכה עד לרגע זה
דווקא היה מוצא חן בעיני שרשראות בסלון יום לפני סוכות הורדתי שרשראות של בלונים מיום ההולדת של בעלי
לא נורא בשנה הבאה

אטיוד5

Active member
לא הרי קופסא כהרי שרשרת

אבל שלשלאות, דוגמא טובה. אפנה אל המורה שלי ללשון. יש לי אחת כזאת ב IOL. ולעניין המחלצת, השכנים שלי מצד אחד לא הקימו סוכה. ומהצד השני השתמשו בדקל. ועבדך הנאמן השתמש בענפי מכנף נאה. גם אלה, גם אלה, קמלים לקראת סוף החג. אז אולי נמציא כבר סכך ירוק-עד מפלסטיק? נפתח סטארט-אפ, מה את אומרת?

עיניים

New member
מורה ללשון?

אצלינו קראו לה - המורה לדיקדוק, ולא הבנתי את הקשר בין לימודים ודיגדוגים. מכנף נאה,,,, לא סתם הוא נקרא כך, ועדיף כל ענף חי הגם שסופו שיקמול- על כל "ירוק עד" מפלסטיק. כמו באנשים כך גם בצמחים - את המזוייף רואים מרחוק. איסרו חג שמח!

אטיוד5

Active member
חשבתי שתהיה לך הערה יותר ...

נועזת באשר למורה ללשון שלי. אבל ניחא, שתדגדג אותי, גם טוב. :) צודקת בקשר לזיוף. אבל עובדה שאנשים קונים. גפ פרחים מזויפים לשים בואזה. (פעם לא היו צנצנות ואגרטלים, רק ואזות). ולמה לאמר מזויף כשאפשר להגיד מלאכותי? פלסטיק. מפעלון לפלסטיק. נהיה עשירים ונפליג לאאאמריקי. או לאי בודד. נקים גם שם בית גידול לנרקיסי פלסטיק. חממות, חממות, של פלסטיק. וזה מזכיר לי גם את כביש הערבה. מישהו נסע לאילת בזמן האחרון? כבר לא רואים נוף, רק יריעות אינסופיות של פלסטיקים חובקי ירקות. גועל נפש.

אוהבת שרשראות, כאלה צבעוניות אבל

דווקא מאד אוהבת את הקריסטמס תמיד דאגתי להיות בחו"ל בתקופה הזו ורק לראות את כל הקישוטים עשה לי טוב בלב כי לקנות אי אפשר בתקופה הזו אלא אם שוברים תכנית חיסכון

חסר לי בחג הזה...............

בנוסף לגשם....עוד הרבה דברים .....,,ולמה אני לא מרגישה חג? למרות שראיתי המון המון סוכות באזור שאני נמצאת בו.. אין לי חג בנשמה. האם קיים בית חולים שעושים בו השתלות של "שמחת חג"? ובכל זאת, חג שמח לכם.....מי שעדיין יש בו את האיבר הזה.....ששמו "שמחת חג"

זהבוש

New member
פה בניכר אין שום דבר שדומה ../images/Emo74.gif ../images/Emo75.gif ../images/Emo74.gif

לחג, ובוודאי לא שמחת תורה. מאחר ואנחנו לא כל כך מקפידים ללכת לבית כנסת, ששם איך שהוא קצת מרגישים חג כלשהו, פה ממשיכים לעבוד כרגיל. ולכן אנחנו כהרגלנו מחכים להיותנו בארץ ורק אז אולי נרגיש את החגים. ובכל מקרה חג שימחת תורה שמח לכולם.

זהבוש

New member
הגם את משנה כיוון ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo20.gif

מצפון לראש העין, האם זה מפאת הטילים הנראים לך או שמא סתאם יום של חג בחברה טובה , איך את מסבירה לי הכיצד נעשה זר הפרחים מבלי כל רגע להחזיר את הסימונים לנושא או כל סימון אחר שחפצה נפשי להשתמש.

סתאם יום של חג בחברה טובה

כמו שכתבת.... בקשר לאייקונים, אני מעתיקה עם קופי אחרי סימון האייקון הרצוי.. מתבייתת על המקום שבו אני רוצה אותו, ועושה בלי סוף....קונטרול וי. והוא רץ לבד.....ומקשט..........

זהבוש

New member
נסיון נסיוןן ../images/Emo48.gif ../images/Emo57.gif ../images/Emo48.gif ../images/Emo48.gif

אטיוד5

Active member
ערב החג התפללנו

"משיב הרוח ומוריד הגשם" ללמדך שהגשם אמור לבוא א ח ר י סוכות

למעלה