חפיסת שוקולד מרגע שיוצרה, טובה למשך עשר חודשים עד שיפוג תוקפה, אבל במשך כמה זמן קדימה חפיסת שוקולד תהיה טובה לאכילה, אם אני שם אותה במקפיא?

ai27

Well-known member
שוקולד הוא מוצר שמאוד רגיש לטמפרטורה
במהלך הכנתו - משתמשים בחימום וקירור כדי להגיע למרקם הרצוי
בטמפרטורת החדר - הוא אמור להיות מוצק לגמרי
ובמגע עם הלשון - התכתו מייצרת את הטעם
אם הוא ניתך מהר מדי - הוא יהיה מתוק מדי
אם ההתכה איטית מדי - הוא יהיה חסר טעם
והשוקולטר מנסה לקלוע לנקודה המדוייקת - בידיעה שאין לו שליטה על תנאים בהם השוקולד ישמר

ולכן התכה או הקפאה אגרסיבים - הורסים את המרקם, ואת הצורה שבה הוא מגיב לטמפרטורת הגוף
שוקולד קפוא שהפשרת - לא יהיה טעים כמו זה שהשארת טרי
 

רוב הזמן נח

Well-known member
שוקולד הוא מוצר שמאוד רגיש לטמפרטורה
במהלך הכנתו - משתמשים בחימום וקירור כדי להגיע למרקם הרצוי
בטמפרטורת החדר - הוא אמור להיות מוצק לגמרי
ובמגע עם הלשון - התכתו מייצרת את הטעם
אם הוא ניתך מהר מדי - הוא יהיה מתוק מדי
אם ההתכה איטית מדי - הוא יהיה חסר טעם
והשוקולטר מנסה לקלוע לנקודה המדוייקת - בידיעה שאין לו שליטה על תנאים בהם השוקולד ישמר

ולכן התכה או הקפאה אגרסיבים - הורסים את המרקם, ואת הצורה שבה הוא מגיב לטמפרטורת הגוף
שוקולד קפוא שהפשרת - לא יהיה טעים כמו זה שהשארת טרי
אם שוקולד קפוא פחות טוב, אז מה עם כל השוקולד ששמים בכל הגלידות למיניהם? לא טעים?

אני תמיד שומר שוקולד בהקפאה. זה שכשהוא קר הוא פחות מתוק, זה דווקה טוב.
 

ai27

Well-known member
אם שוקולד קפוא פחות טוב, אז מה עם כל השוקולד ששמים בכל הגלידות למיניהם? לא טעים?
הם מתוכננים לזה מראש - שמים בהם הרבה יותר סוכר, והם נמסים בטמפרטורה נמוכה הרבה יותר
אם תחמם גלידה ותטעם אותה - תיגעל מכמות הסוכר האדירה שיש בהם
אני תמיד שומר שוקולד בהקפאה. זה שכשהוא קר הוא פחות מתוק, זה דווקה טוב.
מה טוב בזה?
אותה כמות סוכר - אבל אתה לא נהנה ממנה
 

רוב הזמן נח

Well-known member
הם מתוכננים לזה מראש - שמים בהם הרבה יותר סוכר, והם נמסים בטמפרטורה נמוכה הרבה יותר
אם תחמם גלידה ותטעם אותה - תיגעל מכמות הסוכר האדירה שיש בהם

מה טוב בזה?
אותה כמות סוכר - אבל אתה לא נהנה ממנה
גם בשוקולד רגיל שמים יותר מידי סוכר.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
קור מפחית את תחושת הטעם
אז עובדתית: כל דבר קפוא הוא תפל יותר

אתה פשוט אוהב את הטעם של שוקולד, תפל ומעומעם
אבל טעים לי קפוא.

ויותר טעם מתוק של סוכר, זה לא אומר יותר טעים.

אתה לא כשיר לבדוק מה יותר טעים, או שהשוקולד שאתה אוכל חסר טעם ורק מתוק.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
תקנה של וורד הגליל. הכי טוב שיש מאז שהמיובא משוויץ חסר.

עלית לא יודעים את העבודה.
 

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
שוקולד הוא מוצר שמאוד רגיש לטמפרטורה
במהלך הכנתו - משתמשים בחימום וקירור כדי להגיע למרקם הרצוי
בטמפרטורת החדר - הוא אמור להיות מוצק לגמרי
ובמגע עם הלשון - התכתו מייצרת את הטעם
אם הוא ניתך מהר מדי - הוא יהיה מתוק מדי
אם ההתכה איטית מדי - הוא יהיה חסר טעם
והשוקולטר מנסה לקלוע לנקודה המדוייקת - בידיעה שאין לו שליטה על תנאים בהם השוקולד ישמר

ולכן התכה או הקפאה אגרסיבים - הורסים את המרקם, ואת הצורה שבה הוא מגיב לטמפרטורת הגוף
שוקולד קפוא שהפשרת - לא יהיה טעים כמו זה שהשארת טרי
אני לא צריך שיהיה טעים. אני צריך שיהיה לא-מקולקל. חפיסת שוקולד בהקפאה של מקפיא-כמה זמן תחזיק מעמד מבלי להתקלקל?
 
למעלה