חפיפת שיער - איך וכמה?

דבורי

New member
חפיפת שיער - איך וכמה?

אביחי (בן 3 ורבע) שונא לחפוף שיער. השיער שלו קצר, ואני חופפת לו בדרך-כלל פעם בשבוע, אבל זה תמיד מלווה בבכי. הוא שונא את זה, ואני שונאת לעשות את זה בכוח. יש לכם עצות? כל כמה זמן אתם חופפים לקטנים שלכם, ומה עושים כדי שזה לא יהיה סיוט?

האם ניסיתם "חפיפון"?

יכול להיות שצורב לו בעיניים? לא ציינת באיזה שמפו את משתמשת. נראה לי שפעם בשבוע זה מעט מדי - ביחוד שבגן הוא בטח מתלכלך ומתמלא בחול.... תומר אמנם רק בן 10 חודשים, אבל אני חופפת לו כל יום, שמה חפיפון על הראש כדי שלא יכנסו מים לעיניים ולאזניים, וחופפים צ´יק-צ´אק - הוא בקושי מרגיש.

דבורי

New member
מה זה "חפיפון"?

נסיתי בעבר כל מיני עזרים לחסום את המים מהעיניים, אבל שום דבר לא עזר. אני משתמשת עכשיו בשמפו "אל-דמע" של COOL, אבל האמת שהוא מפחד גם ממים בעיניים. לגבי תכיפות החפיפה - בקיץ את צודקת, אבל עכשיו בחורף לא נראה לי שצריך לחפוף כל-כך הרבה.

vered4

New member
מים בעיניים

איך הוא בבריכה ובים? האם יש לו בעיה שנכנסים לו מים לעיניים, או שיש מים על הפנים? אולי תשחקו בכאילו בריכה ותשימי לו משקפת. כי אצלינו זה לא מפריע לו אפילו אם אני שופכת לו מים על הראש, ולכן כל פעם שמתקלחים גם חופפים.

דבורי

New member
הוא שונא מים בעיניים ועל הפנים

משקפת זה רעיון טוב. אולי אנסה לקנות משהו (יש לך המלצה למשהו שבאמת חוסם את המים?). אביחי לא אוהב מקלחות. במשך תקופה ארוכה חלה אצלו רגרסיה והוא שנא אמבטיות, והייתי רוחצת אותה עם מטלית בכיור (כן כן, למרות שהוא כבר גדול!). בזמן האחרון חזרנו שוב לאהוב אמבטיות, אבל מקלחת - בשום אופן! תודה!

vered4

New member
ל"ספידו" ו"ארנה" יש טובות לילדים.

בסך הכל אם הוא מטה קצת את הראש, אז זה יהיה יותר קל. תגידי לו להסתכל על משהו מסוים, כמו הוילון, החלון ואז יהיה לו יותר קל לכוון מבט. גם תגידי לו מתי את שופכת מים שידע להתכונן. אולי שהוא ינסה לשטוף בובה ויראה לך איך לשטוף לו? תהנו.

היה על זה פעם דיון ארוך בiol ז"ל...

טיפים שאני זוכרת הם: לשים משהו מעניין על התקרה (לציר, להדביק פוסטר...), שיוכל להתבונן בו בזמן החפיפה וככה גם לא ייכנסו מים לעינים וגם להציע בובה שהוא בעצמו יצטרך לקלח ולחפוף לה... שווה ניסיון, לא?! יש ילדים שמפחדים מהטוש, אולי אם תשטפו בעזרת כוס או מזלף קטן זה יהיה יותר קל?

דבורי

New member
טיפים..

לגבי חפיפה בטוש - זה בכלל מפחיד אותו (למרות שהוא אוהב לקלח את שאר הגוף בעצמו, כשהוא מחזיק את הטוש ביד). בדרך-כלל אני חופפת לו עכשיו ביד או עם כוס. אני לא מאמינה שהדמיה עם בובה תעזור אצלו, אבל הרעיון לשים משהו על התקרה נשמע מעניין. אולי אחפש פוסטר או מדבקה מתאימה. תודה.

עמצת אין לי, אבל

לילדים שלי יש כנראה זימים כי הם כמו
במים
. אבל נראה לי שלחפוף פעם בשבוע זה קצת מעט לילד שבוודאי מתלכלך (חול, אוכל, אבק) ואולי גם קצת מזיע אפילו בחורף. אנחנו חופפים כל ערב במקלחת לפני השינה. אם הילדים מתקלחים בגן (יותר בקיץ אבל גם לפעמים בחורף) אז זה כבר שתי חפיפות ביום.

את בטוחה שהפחד הוא בעיניים?

אני כילדה קטנה, (והיום גם ספיר) הייתי לחוצה בעיקר כשנכנסו לי מים לאוזניים. זה ניתק אותי מהסביבה והייתי בלחץ איום ונורא. הפתרון שלי הוא לשטוף לספיר חצי ראש כל פעם. ככה אוזן אחת תמיד פתוחה.

למעלה