חפירת מרתף

חפירת מרתף
שלום לכולם,
אני בעל דירת קרקע בבניין (בן שלוש קומות) ומתעתד לחפור מרתף.
רציתי להתייעץ מהן הנקודות הקריטיות עליהן עליי לשים לב כאשר אני מביא קבלנים להצעות מחיר?
האם יש מקום בו אוכל למצוא מידע לגבי חפירת מרתף?
תודה רבה לעונים,

רשר

Well-known member
מנהל
נקודה קריטית - מהנדס!!! השאר כבר יתקבל ממנו

עוד כמה שאלות...
אני מבין שבסופו של דבר המהנדס והקונסטרוקטור אמורים לייצר תוכנית.
איך אני יודע/מוודא שדברים חשובים לא פוספסו?
באחריות מי להכין את תכניות ה As Made? האם זו בעצם תוכנית עבודה המתארת את שלבי הבנייה ומועדי סיום לכל שלב?

תודה רבה!

עוד כמה תשובות
האדריכל (מהנדס אדריכלות) והקונסטרוקטור (מהנדס אזרחי) אמורים לייצר תכניות ומפרטים.
מנהל הבנייה אמור לתכנן את סדר הביצוע ולתזמן את בעלי המקצוע הרבים.
בתור יזם שאינו מהתחום - מאתגר לך לדעת/לוודא שדברים חשובים כלולים בתכניות.
תכניות AS-MADE הן תכניות המצב הקיים של הבניין, כולל עידכונים של שינויים שנערכו בזמן ומאז הבנייה המקורית.
תכניות בנייה כוללות שרטוטים ומפרטים.
הקונסטרוקטור אחראי על יציבות שלד המבנה לכל משך השרות המתוכנן, עליו האחריות לקבל ולהבין את בדיקות הקרקע, כולל אגרסיביות כימית, עליו האחריות לקבוע את דרגות החשיפה לחלקי המבנה בקרקע, במעטפת, ובתוך המבנה.
האדריכל אחראי על כל חלקי המבנה שאינן שלד. האדריכל חייב להסתייע במהנדס חשמל לתכנון החשמל, ורשאי להסתייע במומחים נוספים לתכנון חלקי המבנה שאינן בתחום התמחותו הישירה (דוגמאות חלקיות כוללות איטום, בידוד תרמי, קורוזיה, בידוד אקוסטי, טיח, חיפוי, ריצוף, תאורה, תקשורת, מים, ניקוז, ביוב, ועוד ועוד ועוד).
מנהל הבניה אחראי על ביצוע התכניות והמפרטים כלשונם וכרוחם.
מפקח אמור לוודא שהבניה מתבצעת בהתאם לתוכניות, למפרטים, ולסדר הפעולות בתכנית הבנייה.

בהצלחה

תודה רבה
על התשובה המפורטת.
אם אני מבין נכון, האדריכל הוא זה שאחראי על האיטום, הבידוד, ניקוז, ביוב וכיוצ"ב.
משום שכמו שכתבת, אלו לא תחומי התמחות ישירה שלו, האם צריך להביא מומחה לכל נושא (איטום, ביוב, ניקוז וכו')?
תודה רבה ושבת שלום

מאגר

New member
חפירת מרתף
אם מדובר בבניין משנות החמישים והחפירה צריכה להעשות מתחת להרחבה של המבנה דע לך שאתה ניכנס להוצאה שלא בטוח שהיא כדאית מדובר בהוצעה שהעלות גבוהה עשרת מונים מהתועלת שהסקנות בה רבות ואפקה עשה את זה אחד הדיירים ונכנס להוצאה שעברה כבר את מליון השקלים וזה עדיין לא גמור וכאשר המבנה ילך לפינוי בינוי הוא לא יהיה זכאי לשום שידרוג מעבר לאותה דירת גן שיש לו היום. אם ברצונך פרטים יותר מדוייקים אתה יכול לפנות אלי בפרטי

הבניין בן 15
ושני עניינים המטרידים אותי הם:
עלות כמובן והיכולת לוודא שהדברים החשובים מכוסים ומקבלים מענה נכון (כדי לא להביא את עצמי להוצאות עתידיות לא מתוכננות, כמו נזילות, סתימות וכד')

רוני1955

Active member
אני סקרן.
השכנים יודעים על התוכניות שלך? על פניו, נראה לי שאתה חייב לקבל מהם אישור. זה כמו שמי שגר קומה עליונה, ירצה לבנות על הגג.

למעלה