חפצים מיותרים

חפצים מיותרים

חזרתי עכשיו מקניון עזריאלי, ומסתבר שכעת משתוללים בו מבצעי "אמצע עונה" (דבר שגיליתי לצערי רק כשהגעתי לשם.). המבצעים האלו הם תרגיל שיווקי מתוכנן בקפידה, שנועד למשוך קונים בתקופות שמאופיינות באופן מסורתי כחלשות. מכל מקום, התרגיל השיווקי עובד יופי, והיו שם המוני אנשים ודוכנים הפוכים עם חולצות שאפשר היה להתגודד סביבם ולמשוך איזה פריט מהערימה. אני חייבת לומר, שמשהו באווירת השוק הזו מאוד מעורר את יצר הקניות. באתי לשם במטרה למצוא איזה ספר, אבל פתאום מצאתי את עצמי אם יש משהו שאני "צריכה", הווה אומר, משהו שאני רוצה. בפועל התעשתתי די מהר, אבל זה לא כאילו שלא חוויתי דברים כאלו בעבר. מה שיפה הוא, שזה לא תקף רק לבגדים: כמה פעמים הסתובבתי בסופר, או באיזו מחלקת כלי בית, או באיקאה או משהו, ואמרתי לעצמי "אוי, אני פשוט חייבת כזה בבית". לפעמים באמת יוצאים עם משהו שימושי או נאה לבית, אבל לא תמיד: עד היום יש לי פה ושם בדירה חפצים שנרכשו מתוך מטרה ליפות אותה, או להסב יותר נוחות בתחומים שונים, אבל בסוף מצאו את עצמם חסרי שימוש. דוגמא מקופלת היטב כזו, היא איזה כיסוי למיטה שרכשתי באיקאה, וכשניסיתי לפרוש אותו נראה פשוט נורא. מה איתכם? האם יצא לכם לרכוש לדירתכם מיני תשמישים או כלי מטבח מפונפנים, ובסוף מצאתם את עצמכם דוחפים חפצים אלו למגירה נידחת או ארון עמוק

לקשמי

New member
לא קניתי אבל...

קיבלתי מאבא שלי שהביא מאחיו (אני חושבת) סט של צלחות למרק וצלחות רגילות. עם חלק ממנו אני משתמשת אבל יש עוד חלקים, כלומר עוד צלחות שעומדים אצלי בבוידעם כאבן שאין לה הופכין...

Noaal

New member
אנחנו קנינו מתלה מגבות שהתברר

כטעות. גם כי לא היינו צריכות, גם כי הוא לא מתאים לנו למקלחת וגם כי חסר לנו את הבסיס שהוא צריך (נמכר הנפרד)

בחודש האחרון...

אני מוציאה כסף כמו שלא הוצאתי בחיים שלי. תמיד הייתי הבן אדם הכי מחושב וחסכן (יש מי שיגיד קמצן) שאפשר. זה התבטא בזה שלמרות שהמשכורת שלי גבוהה בהרבה מסך כל ההוצאות החודשיות, כל חודש אני מחכה בחרדה ל 2 בחודש לראות כמה כסף נכנס וכמה יצא... ואם אני רואה שיצא שקל פחות מבחודש שעבר זה ממש גורם לי לאופוריה (וכמובן שבמהלך החודש אני עושה הכל כדי לגרום לעצמי לאופוריה בתחילת החודש...) החודש הזה, כנראה בהשפעת כל המבצעים המטורפים שיש בכל מקום (זה התחיל ב 1+1 בניו פארם, התגלגל לעשרות אחוזים שיש בכל מקום ומי יודע איפה זה ייגמר). מצאתי את עצמי צדה מבצעים, מנסה לחשב מה יהיה "כדאי" לקנות עכשיו במבצע גם אם כרגע אני לא זקוקה לו, ובסופו של דבר זה גורם כמובן להוצאות עצומות. לא רוצה לחשוב מה יקרה לי בחשבון ב 2 בחודש... בררר

mipo

New member
את יכולה להסתכל על זה גם ככה...

הכסף שבזבזת גם הוא גורם הנאה (מכל הדברים הכייפים שקנית). לא רק כסף ששוכב בבנק יכול לגרום אופוריה, גם בזבוז הוא הנאה לא קטנה. חיים רק פעם אחת...

את צודקת בהחלט

זה התחיל מזה שאמרתי לעצמי - אני עובדת קשה, יש לי המון כסף בבנק, ואין לו איזה מטרה נעלה שהוא מצפה לה (סתם ככה- "תמיד טוב שיש משהו בבנק"), מותר לי לפנק את עצמי מידי פעם... ואז זה המשיך והמשיך והמשיך... וקצת יצא מכלל שליטה
אבל אני לא דואגת, מידי פעם זה בסדר להשתולל.

למעלה