חפרתי קצת ברשת

טיפ_טיפ

New member
חפרתי קצת ברשת

ומצאתי את המתכון הזה. ורק רציתי לשאול... שאלה קצת מפגרת אבל איך שוטפים אורז?
בקערה עם מים או במסננת? ואיך נראה לך המתכון ברמה העקרונית?
 
טיפ טיפ המתכון נראה מצוין ואת

האורז את שוטפת איך שנוח לך. אם יש לך מסננת צפופה שהאורז לא יברח אז במסננת ואם לא שימי את הוארז בקערה תמלאי במיים ותסנני. זה הכל. אם את מכינה ספרי רשמים. אני הייתי מנסה כי בהחלט זה נראה טעים.
 

טיפ_טיפ

New member
טוב

ככה זה נראה אחרי שהסרתי את הנייר כסף (15 דקות אחרונות לאפיה) אבל זה נראה לי כאילו יש עוד נוזלים שצריכים להתאדות וגם לעוף לא יזיק קצת להשתזף בטוסטר אובן עוד טיפה. מה דעתכן
 

רותי410

New member
לפי מה שאני רואה, צריך עוד זמן אפייה. אבל

נראה מבטיח. דווחי איך הטעם.
 

טיפ_טיפ

New member
כעבור 15 דקות...

שידור ישיר מהמטבח שלי
הפולקעס תפסו צבע , אבל כשהפכתי אותם גיליתי שהצד השני נשאר לבנבן משהו. לאורז לא יזיק עוד בישול, אבל הטעם עשיר מאוד בגלל הירקות. אקיצר, הפכתי את העוף , ערבבתי את האורז והוספתי מים והחזרתי לתנור לעוד 15 דקות. פיספסתי משהו?
 

טיפ_טיפ

New member
פיניטו

מסקנות: 1. או שהתנור שלי מקולקל או שהטמפ' צריכה להיות 220-240 2. להכפיל את הזמן מרגע הסרת הנייר כסף 3. להפוך את העוף (טריוויאלי אבל לא חשבתי על זה
) יצא טעים לאללה
 

ddh1

New member
הי טיפ טיפ כל הכבוד!

אפשר משלוחה? בחיי שאין לי כוח להכין היום א. ערב. וזה נראה ממש מגרה ועסיסי. כל הכבוד שלא התייאשת ושהמשכת עד שהצליח. תכתבי את המתכון בבקשה מהתחלה ועד הסוף כולל המסקנות. אני רוצה לרשום....
דינה
 

טיפ_טיפ

New member
סוף דבר

קודם כל תודה על המחמאות, אני עדיין טירונית בבישול וממש שימחת אותי עם כל הקומפלימנטים (די, תמשיכי...)
ולמתכון המתוקן: להכניס לתבנית אפייה את המרכיבים הבאים: 1 כוס אורז שטוף (*במים רותחים, הערה למטה) 2 כוסות מים 1 כף אבקת מרק עוף 1 גזר מגורר 1 בצל מגורר 1 פלפל אדום חתוך לקוביות 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות 2 קישואים מגוררים עגבנייה מגוררת (לא חובה) מלח ופלפל לפי הטעם ניתן להוסיף פטרוזיליה ושמיר, אני אישית אוהבת אבל לא הכרחי. לבחוש הכול בעדינות. לסדר מלמעלה כרעיים עוף לאחר שטובלים אותן בתערובת שמן+ פפריקה מתוקה+ שום כתוש התיקון שלי: לאפות בחום 220-240 מעלות (תלוי בתנור) מכוסה בנייר אלומיניום כ-3/4 שעה. לאחר מכן להסיר את נייר האלומיניום ולאפות עוד כ- ½ עד ¾ שעה, ובמחצית הזמן הזה להוציא החוצה, להרטיב את האורז ולהפוך את העוף. לגבי שטיפת האורז: יכול להיות שכדאי לחלוט קודם את האורז במים רותחים מהקומקום ולתת לו קצת "לשבת" במים הרותחים לפני שמסננים, כי מבחינת בישול הייתי צריכה להרטיב את האורז מספר פעמים ולערבב כדי שהוא יתרכך כמו שצריך. אולי מישהי עם ניסיון בבישול אורז יכולה לתרום מניסיונה.
 

טיפ_טיפ

New member
יש לי מלאאא אורז

רק לפרופורציה: הקופסא המלבנית מכילה אורז והמרובעת מכילה אורז ועוף. מישהי רוצה קצת אורז עם ירקות?
 

יוכי68

New member
טיפ טיפ כל הכבוד! וטיפ קטן.......

כדאי היה לבשל את האורז חצי בישול ורק לאחר מכן להעביר את התכולה לתבנית........ניתן לטגן קלות את חלקי העוף לקבלת צבע יפה......מומלץ להשרות את חלקי העוף במרינדה כלשהי........בהצלחה ויישר כוחך
 
טיפ טיפ נראה מעולה!!!! אני מזילה פה ריר

למלול התמונות שצילמת. לא יודעת טוסטר לא טוסר. נראה פצצה!!!! כולכבוד!!!!!!!!!!!!!
 

שחמטית

New member
גם אני ניסיתי מתכון כזה בעבר ו...

את האורז לא שטפתי (לא אמרו לי), שמתי הכל בתבנית מכוסה לשעה על חום של 250 מעלות בטוסטר אובן אח"כ בלי כיסוי 1/2 שעה ואז הפכתי לעוד 1/4 שעה ושוב החזרתי לצד הראשון ל-10 דקות (שיחזור לו הצבע השחום). האורז יצא לי מידי רטוב לא כ"כ אהבנו אבל העוף ותפוחי האדמה היו ממש טעימים. טיפי טיפ העוף נראה שיצא לך ממש טעים!
 

טיפ_טיפ

New member
העוף והאורז יצאו פיצוץ

הבעיה היא שאני מבשלת רק לעצמי, אז כל מנה מופיעה בדר"כ באופן חד פעמי כי אחרי שבוע שלם שאני אוכלת רק עוף ואורז, אני לא יכולה לגעת בזה לעולם. ע"ע פשטידת קישואים שהייתי מטורפת עליה והיום אני לא יכולה להסתכל על זה.
 
למעלה