חפש"ש- שאלה קצת מורכבת

חפש"ש- שאלה קצת מורכבת

אז יום שיחרורי קרב ובא
ויש לי כמה שאלות לגבי החפש"ש (או ימי חופש על חשבוני שלא על פי הפקודה "חפשש")

נתחיל בזה שהתחלתי לעשות שירות של סמבץ בתור שבוע שבוע מאז דצמבר 11, לפני כן שירתתי כתומך לחימה (רמ"פ א'+ ואז עברתי לא') זתומרת סהכ 8 חודשים בתור ג'ובניק שבוע-שבוע וכל השאר תומך לחימה.

שאלתי את הקצינה שלי לגביי החפשש ואם מגיע לי . והיא אמרה לי לא ושזה בתכלס כי אין סדכ ובגלל שאני עושה שבוע שבוע לא חייבים לתת לי.
אין ספק שזוהי תשובה שלא מתקבלת בעיני.... ואני מעוניין לדעת את החוקיות בנושא, כי יש אפשרות שהיא מסתירה את זה ממני או פשוט לא יודעת.
הרי ה9 חודשים האחרונים הם רק קצה המזלג בשירות שלי. ובלי קשר זה לא שאני מקבל יציאות כל כך טובות ביחס לימיות בבסיס שכן יכולים לחתום לפני השחרור ולרוב מקבלים ימים גם על חשבון המערכת.
יש לי הרבה ימי חופש שלא ניצלתי בתקופה ההיא
השאלות שלי כאלה -
האם בשל כך שעברתי לשירות של שבוע-שבוע איבדתי כל פריבילגיה לחתום על ימי חופש בכלל וגם לפני השחרור? (על פי חוקים מטכליים)
לאיזה גוף אובייקטיבי בצבא ניתן לפנות ?
עד מתי ? (רמז- עוד מעט)

תודה מראש

היי,

ברגע שעברת לתנאי שירות של שבוע-שבוע "איבדת" את ימי החופש שלך. למה במירכאות? כי במקום לקבל מספר ימי חופש לשימושך, אתה מקבל חופש של יום על כל יום עבודה.

אז המפקדת שלך צודקת, אין לך ימי חופש שמגיע לך לקבל לצורך חפש"ש.
אתה כן יכול לנסות ולהגיע להסדר עם היחידה, לעשות קצת יותר משבוע ולקבל ימי חופש בהתאם, אבל לא יותר מזה.

ori239

New member
מי שמשרת שבוע-שבוע מוגדר עובד משמרות, וככזה

עובד משמרות זכאי ל-5 ימי רגילה בשנה. עובד משמרות זאת אינדיקציה שנוגעת בד"כ לטבחים, סמב"צים וכו'.
כלומר היעדרות רצופה של עד שבועיים ימים.
במידה ולא ניצלת את 5 הימים הללו אתה רשאי לדרוש אותם בתור חפש"ש.

חפש"ש ע"ח מערכת מגיע ללוחם/תומך ברמ"פ א' ומעלה, 7-14 ימים ע"ח המערכת (תלוי ברמ"פ) ובלבד שהרמ"פ הייתה ב-12 החודשים האחרונים.
אם מדובר על פחות מכך, מחשבים החפש"ש לפי מס' החודשים ברמ"פ.

(חוץ מזה, מה החזירות הזאת של לשרת חצי שנה בנטו ולדרוש עוד חפש"ש על חשבון המערכת?)

אושי231

New member
בלי קשר לתשובות שענו שאר החברים

אם יש משהו שאני לא מבינה זה את הרצון לניצול של המערכת
ואת הקטנת הראש
הרי גם כך אתה עושה שבוע-שבוע,
אז לרצות עוד ימי חופש?
קשה לי להבין על מה ולמה.

ניצול מערכת ?

את אמיתית ???

איך בידיוק אני מנצל את הצבא בכך שאני בעצמי רוצה להפסיק להיות מנוצל אחרי 3 שנים.

בכל מקרה !!!!!
התשובה של אורי נכונה ואומתה , סגרתי עם המפקדת . מה שאומר עוד שבועיים לחפשש mathafakaaaaaaaaaaa

למעלה