חצבת - המחלה

• פותח הנושא zimes
  • פורסם בתאריך

zimes

New member
חצבת - המחלה ../images/Emo53.gif

בקשה לי אליכן: רוצו לאמהות שלכן, ותשאלו בשבילינו - בעקבות החיסון, הדס חלתה בחצבת. מהשוואה לתיאורים בספרים, היא כנראה קיבלה אותה בצורה די קלה, אבל מגרד לה מאוד. הרופא לא ממש הסביר כלום, הוא רק אמר שזו מחלה קלה, ושלא צריך לעשות כלום אלא לחכות שיעבור. הכל נכון, אבל היא לא מצליחה לישון מרוב שמגרד. (במשך היום היא במצב די טוב, לשמחתי, מה שמאפשר לי להשלים שעות שינה) מישהו מכיר פתרון? משהו? עצה? מחשבה? תודה, ביי!

zimes

New member
תודה.

אני עדיין מחפשת תרופות סבתא להקלה על הגירוד (בעיקר בלילה).

צימעס, לא יודעת איך לעזור ../images/Emo5.gif אבל

מאחלת לכם רק בריאות להדס החולה והמסכנה
ועכשיו שוב גרמת לי ללבטים בקשר לחיסון...........
שירלי.

אמיר.

New member
איכשהו נראה לי..

שלחלות בחצבת אמיתית - זה הרבה יותר גרוע... אבל לא ניסיתי ..... למה שלא תתיעצי עם רופא הילדים שלך ?

אז ככה

קודם כל רופאי הילדים ה"רגילים" כמובן שלא יעיזו ללכת נגד משרד הבריאות ולהמליץ שלא לחסן. כמובן שאני מנסה לקרוא ולהתייעץ עם מומחים שונים. ולגבי המשפט: "איכשהו לא נראה לי..." זה משפט שמבחינתי לא קיים כשמדובר בבריאות של הילד שלי. אני לא מסתמכת על תחושות אישיות לגבי מצבים בעתיד שלוטים באי-וודאות. אני משתדלת לאסוף את מירב החומר ומירב הדעות ואז לעשות ניחוש מושכל. ולמה ניחוש?! כי אני עדיין לא יודעת אף פעם בוודאות אם ההחלטה שלי היא הכי נכונה ורופאה אני לא
שירלי.

אורית ג.

New member
צימס החלמה מהירה - בקשר לגירוד

יש לי עצת "סבתא" (מאחותי ) שעבדה אצלינו יפה במקרה של אבעבועות רוח: עשיתי לילדה אמבטיה לא חמה מאד (כי זה מגביר את הגרוד, אבל לא להקפיא אותה...) ושמתי בתוך המים חיתול בד ממולא בחבילה שלמה של שיבולת שועל. אחרי כמה דקות במים החיתול (הקשור, אם לא הבנת לעיל) מתחיל להוציא מעין "חלב" כזה ואת זה סחטתי ישירות על הפצעים. זה אפשר לישון לילה אחד... היתה לי עוד שיטה - אך היא טובה רק למקרה של פצעים ממוקדים ולא "סתם" פריחה קטנה על כל הגוף (אני לא יודעת איך נראית חצבת) כמו של אבעבועות: מרחתי משחה שמיועדת להקלת הגירוד במקרה של עקיצות חרקים : למשל "לנקן" LANACEN - לא צריך מרשם רופא אם כי זוהי משחה רפואית ולא "טבעית" שימי לב. זה עזר לפצעים מעצבנים במיוחד. יש גם תרופות נד גרוד באופן כללי שבולעים - לא ניסיתי. רק קחי בחשבון שהן גם מטשטשות או מרדימות, אז אל תתני לילדה לנהוג אחרי מתן התרופה (וגם לא אלכוהול..) בהצלחה.

odeia

New member
תיכנסי לפורום רפואה משלימה, תשאלי

שם, בטוח יעזרו לך. אולי לנסות מה שעוזר לאבעבועות - אמבטיה פושרת עם קורנפלור מה שבטוח - מים חמים - מגבירים גירוד, את מקלחת אותה לפני השינה? אולי משחת קלנדולה יכולה לעזור ולחות בחדר ופחות חימום

לעידו היתה חצבת לפני מס´ שבועות

גם אצלו זה היה קל יחסית. הרופא עלה על זה רק אחרי שהוא פיתח פריחה (צרעת בפי המטפלת שלו). בכל אופן המחלה עברה 3-4 ימים אחרי שהפריחה יצאה. אצל עידו לא היו גירודים, אבל מנסיון כואב עם פריחות מגרדות אחרות, תבקשי מהרופא מרשם לטיפות פנסטיל - לא המשחה, טיפות! זה לא עוזר לפריחה, אבל זה מעלים את הגירודים. גם חברות שלילדים שלהן היה אבעבועות רוח, מאוד ממליצות.

דניעל

New member
מה, אפשר לחטוף את זה מהחיסון?

אוי וי... החלמה מהירה לכם. אנחנו מקבלים את החיסון ביום חמישי הזה או הבא. להכנס לכוננות ספיגה?

וואו! אימל´ה - לא יודעת

כלום ומה עושים רק חיבוקים נשיקות החלמה מהירה ורק רק בריאות!

iris & ben

New member
ראשית החלמה מהירה../images/Emo141.gif

שנית למרוח את הגוף עם החומר הלבן שנראה כמו סיד דליל ששמים כשיש אבעבועות רוח

zimes

New member
../images/Emo51.gif לכולם!

היה לילה טוב. הדס לא התגרדה, לא השתוללה, לא בכתה (פרט לדרישה המוצדקת ליניקה). אני חושבת שאפשר לקרוא לזה - הבריאה. היינו אתמול בערב בבתים של אחרים, והילדים הותשו. אז בלילה - הילדים פשוט ישנו טוב.

פתרונות נגד גירוד

אני כבר יכולה לומר שאני בקיאה בזה אחרי שמתן אושפז בגיל חצי שנה עם סיבוך של מחלת האבעבועות... אז ככה: למלא לה אמבטיה ולשים בפנים סודה לשתיה. (מרגיע גירוד) והפתרון השני, לבקש מהרופא טיפות פניסטיל לפה. זה מרגיע, אך גם מרדים. החלמה מהירה להדס

למעלה