חצבת ואבעבועות רוח

חצבת ואבעבועות רוח

חצבת : חוסנתי במנה אחת בגיל שנה וארבעה חודשים, לא חוסנתי שוב בבית הספר, חוסנתי במנה נוספת לא מזמן (MMR) - בגיל 29 שנים, לא חליתי במחלה. האם אני נחשב מחוסן, או שיש צורך במנה נוספת, בשל הפער הגדול בין 2 המנות ? אבעבועות רוח : חוסנתי במנה אחת בגיל ארבעה חודשים, לא חליתי במחלה, הבנתי שאת החיסון מקבלים בין 12-18 חודשים, האם לא קיבלתי מוקדם מידי ? האם יש טעם להתחסן כעת ?

תשובה

שלום רב ! לגבי חצבת - אתה נחשב מחוסן. לגבי אבעבועות רוח: מוזר שקיבלת חיסון בגיל 4 חודשים (לא כ"כ מקובל לתת את החיסון בגיל צעיר כזה). בכל מקרה, אם בוודאות לא חלית - מאוד כדאי לעשות חיסון נוסף עכשיו, אחרת אתה לא מוגן. ניתן לבקש מרופא המשפחה לעשות לך בדיקת דם לנוגדנים נגד נגיף אבעבועות רוח, ואז תדע בוודאות האם אתה מחוסן או לא. בברכה, דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות שירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 6, ת"א טלפון: 03-6973498 שלוחה 0

../images/Emo51.gif רבה ד"ר, שאלה :

1. לגבי החצבת, האם זו לא בעיה הפער הגדול בין 2 המנות ? חיפוש בפורום העלה שכתבת בעבר שאדם בוגר צריך שלא מחוסן צריך לקבל 2 מנות בהפרש של חודש, האם פער של 29 שנים בין המנה הראשונה לשניה עדיין מחשיב אותי כמחוסן ? 2. לגבי אבעבועות רוח, אני יליד ספטמבר 79, מצ"ב צילום מפנקס החיסונים, הצד יצין זה החיסון לאבעבועות, חשבתי שהחודש מסומן בספרות רומיות (I = ינואר), אבל מבט מצד שמאל מראה כתיבה מוזרה (מה זה חודש T ?) לכן אשמח אם תוכל להסתכל ולומר לי האם אתה מזהה את סגנון הכתיבה.

הבהרות

שלום שוב ! לגבי אבעבועות - אתה לא חוסנת כלל נגד אבעבועות רוח, אלה נגד נגיף אחר לגמרי - אבעבועות שחורות, שאין בינהם שוב קשר. זוהי מחלה נחוסלה בכל העולם (הודות לחיסונים !!!). כך שלמעשה, אתה לא מחוסן בכלל. לגבי סגנון הכתיבה - אכן מדובר בספרות רומיות. לגבי חצבת: אתה חוסנת בעבר פעם אחת ובמקרים כאלה מומלצת רק מנה אחת של החיסון בגיל מבוגר, אין צורך ב-2. זה שונה באיש שלא חוסן אף פעם בעבר. דרך אגב, בשנתון שלך בארץ כבר עשו 2 מנות של חיסונים נגד חצבת לכל הילדים, כך שאם אתה יכול לחפש בפנקס טוב יותר, אולי כן תמצא עדות כתובה לכך. בהצלחה דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות שירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 6, ת"א טלפון: 03-6973498 שלוחה 0

למעלה