חצובה, מבקש המלצה לקנייה

אהה רון

New member
חצובה, מבקש המלצה לקנייה

הי. אשמח לקבל המלצות לקנייה של חצובת טיולים, קלה יחסית, זולה יחסית (סביבות 500 ש"ח), לעבודה עם מצלמת מיירולס ( אני מניח שזה סביבות 3-4 קילו עם העדשות הכבדות). חושב לקנות אותה באינט' מחו"ל.
מרוב אפשרויות אני 'לא מוצא ת'ידיים והרגלים' ולכן זקוק לנסיונכם .
הרבה תודה.

dudi4321

Active member
יש את הגורילה פוד

שמתלפף על עצמים בטבע וחוסך משקל.
בכלל חצובות קרבון קלות יותר מאלומיניום.
חשוב גם לייצב חצובה עם משקולת שתולים באמצע, מתחת לראש. את המשקל לא לוקחים כל הזמן אלא מסתמכים על אבנים או חול ומה שצריך רק כמה שקיות ריקות.

sagiKor

New member
זה מאד תלוי בשימושים

יש הבדל בין שימוש בשטח עירוני עבור חשיפות מעט ארוכות בתנאי מזג אויר נוחים לבין שימוש בתנאי שטח מאתגרים ומזג אויר סוער. לא כל החצובות מספקות יציבות זהה.

גם תלוי לאיזה גובה מקסימלי אתה רוצה שהיא תגיע וגם מה הגובה המינימלי שדרוש, האם מיועדת לצילום מאקרו כי אז רצוי שיהיה ניתן להטות את המוט המרכזי.
כך שגם נושא הצילום אליו החצובה תשמש חשוב.

באופן אישי, אני מעדיף בטיולים להשאיר את החצובה בבית.... סתם משהו מסורבל לסחוב בשביל שימוש שהוא לרוב זניח. אבל זה אינדבידואלי ותלוי באופי הטיול ומה אתה אוהב ומתכנן לצלם.

dudi4321

Active member
ומוסיף לגבי ראשים,

יש שניתנים להטיה ב-3 צירים כל ציר בנפרד, למשל סביב לפנורמה, ויש כדוריים שעדיפים למעקב בוידאו.

כדורי עדיף למעקב בוידאו?

steiff

New member
לדעתי אתה טועה ואסביר למה.

ראש כדורי מאפשר תנועה בשלושת הצירים. אי אפשר להגביל בו את התנועה לציר אחד בלבד. התוצאה היא שאם היד שלך לא יציבה לגמרי - נסיון לבצע מעקב על הציר האופקי (למשל) ילווה כמעט בוודאות בתזוזות גם בציר האנכי, ואולי גם בגלגול.
לעומת זאת - חצובה בעלת ראש של שלושה צירים נפרדים מאפשר נעילה של צירים ספציפיים (נניח גלגול ועילרוד) ועקיבה של סבסוב בלבד (אפקית).
ראשי ווידאו מקצועיים מוסיפים לכך גם מערכת שיכוך תנועה שלא מאפשרת תנועות חדות ומביאה לכך שתנועה על כל אחד מהצירים תהיה הדרגתית - האצה מתונה והאטה מתונה. מעין מנגנון ״קלאץ׳״ פנימי על כל אחד מהצירים (או לפחות על צירי הסבסוד והעילרוד).

sagiKor

New member
תיקון

למרות שאני מסכים שראש תלת צירי עדיף לוידאו, לראשים כדוריים איכותיים יש גם יכולת לנעול את הכדור אבל לסובב את כל הראש על צירו. זה מצב שמיועד במקור ליצירת פנורמה אך יתאים גם לוידאו. כמובן שזה פתרון רק לציר אחד ולכן ראש תלת צירים עדיף.

dudi4321

Active member
ניתקלתי בבעיה עם החצובה שנועלים בה כל אחד מ3-הצירים

וצילמתי באולם, וידאו ממקום נמוך את הבמה. היתי קרוב יחסית ונאלצתי להזיז את כל החצובה כי 2 צירים היו נעולים. כל כך הרגשתי צורך בחופש ב3 צירים מה שלא היה. היתי צריך להזיז בהדרגה באלכסון, פעם אחרי פעם.
כשצילמתי מופע בתוך בית עם עדשה רחבה הסתפקתי רק בצידוד.
&nbsp

חצובה

יש לי בשבילך בדיוק מה שאתה רוצה קטנה ברמה הכי גבוהה שיש 230 שח נקנתה בגלל איכותה ונמצא אצלי ללא שימוש אם מעונין השאר הודעה ליצירת קשר גר במרכז

למעלה