חצוי ובדילמה

BoByBiRd27

New member
חצוי ובדילמה

שלום לכולם.
אני כבר הרבה זמן קורא סמוי בפורום, אך הפעם אזדקק לעצה.
אני וחברתי כבר כשנה ותשעה חודשים יחד. מן ההתחלה, כשהתחלתי איתה, עלתה מחשבה בראשי שהיא לא הטעם שלי, ואיני נמשך אליה יותר מדי, אך אין לי מה להפסיד.
באותו הזמן גם הרגשתי די בודד, ולכן פשוט עזרתי אומץ ופניתי אליה. מהרגע הזה יצא קשר חזק במיוחד: מהדייט הראשון היה נראה לנו שמצאנו את אהבת חיינו (ואני לא צוחק - זה באמת הייתה התחושה, ואני לרוב אדם די סקפטי בנושא הזה). חברתי היא אדם מקסים, אוהב, מקשיב, חברה טובה (היא אולי החבר הכי טוב שלי היום), פתוחה, בעלת תחומי עניין משותפים ואינטליגנציה רגשית גבוהה. נראה שיש בינינו חיבור מעולה - שיוצר כימיה אדירה כבני אדם, שניתן לומר עליהם שהם אפילו די שונים אחד מהשני.
כעת, לאחר שעברנו אפילו ירידה גדולה בקשר - בעקבות משבר אישי שבת זוגתי עברה - ושהפכה לעלייה כשהיא יצאה ממנו, אני מרגיש שוב את עניין המשיכה. אני פשוט מרגיש שאני לא נמשך אליה. זה לא שהיא לא יפה בעיני, אבל היא לא מושכת אותי: מינית, פיזית, ופנימית. ההרגשה היא שיש משיכה אדירה של שנינו כבני אדם וכחברים מעולים, אך חסר משהו. זה התבטא בתחילה ביחסי המין, שהיו לא משהו מבחינתה, אך הבעיה הזאת לאחרונה נפתרה, והיא גילתה עצמה מחדש בעוד אני מרגיש שאין לי את הזיק הזה כבר והחשק שלי מולה יורד.
חבל לי לעזוב את הבחורה שעד לפני כמה חודשים נראתה לי האישה של חיי - אבל אני פשוט לא מרגיש טוב בידיעה שאשאר איתה. ישנו גם את הפחד מה"בחוץ" הזה - משוק הפנויים/פנויות שרואה בך את החיצוניות בלבד (ולא שאני נראה רע) ונראה שלא מחפש את החיבור האמיתי עם האדם. אני מפחד גם שאתחרט על ההחלטה להפרד בעוד חודש-חודשיים, ואבין שאני לא יכול למצוא משהו טוב יותר ממנה, ואז היא לא תרצה אותי יותר.

בקיצור - אני חצוי בין היצר שלי למישהי שאני נמשך אליה לבין העומק שנוצר בינינו. חבל לי לאבד אדם כה יקר וחשוב.

אשמח לעצתם

ArrowNY88

New member
כמעט כולם מכירים את זה

העיצה הראשונה שאני יכול לתת לך, זה שתקשיב רק לעצמך! כי אנשים יכתבו לך כאן כל מיני דעות,חלק ינסו לעזור לך אבל יש כאן גם מטומתמים שידברו שטויות.
יש מצב אני טועה ,ואני נזהר במה שאני כותב, אז קח את זה בערבון מוגבל/ אבל לפי ה: "כשהתחלתי איתה, עלתה מחשבה בראשי שהיא לא הטעם שלי," - זה כבר סימן שאלה ענק!! אצל הגברים זאת בדרך כלל תחושה הראשונה - >>------> או ש זה - זה או ש לא- אין באמצע! - כל היתר זה פשרות (להבדיל מבחורות, שאצלן זה לפעמים אחרת (ומה Text שלך, זה נשמע שהיא פשוט חברה טובה ,אבל לא מאהבת ( כמו חבר טוב שאין לך אליו משיכה מינית או פיזית וכו') מה גם שכתבת ש ה- sex - לא משהו- ומשיכה זה a must!!!-
נראה לי שפשוט התרגלת, ליציבות ולשגרה. ואין מה לפחד מ ה הפחד מה"בחוץ" - החיים יפים- את אתה יודע איזה כיף זה כשאתה סתאם הולך ברחוב, ובחורה כוסית סתאם מחייכת אליך? או סתאם מתחילה לדבר איך כי מצאת חן בעיניה - לפעמים ברגע קצר אתה יכול לדעת אם יש משיכה, או לא
בהצלחה בכל מקרה!

BoByBiRd27

New member
תודה על התגובה

אני מאוד מתחבר למה שכתבת, מצד אחד, ומצד שני - אכן ישנו את הפחד להכנס לעולם הזה בחוץ: פשוט כי נראה לי שמצאתי את האישיות שאני מחפש לחיות איתה, אך ללא המשיכה - וזו הדילמה הגדולה שלי.

Berethor

New member
הדילמה הגדולה היא כמה משיכה חשובה לך

אני אישית לא הייתי מתפלא אם לא הייתה מאוהב בא או לא הייתה לך משיכה רומנטית עליה, במיוחד בתור גבר, זה באמת לא חייב, אבל אפילו משיכה מינית אין לך עליה? אפילו קצת? זה או שהיא כל כך לא מושכת אותך באופן אישי או שיש לך בעיות אישיות עם משיכה. עם כל הכבוד לאישיות, זוגיות כוללת בתוכה גם דברים רומנטיים או/ו מיניים, רק אישיות מספיק בשביל ידידה לא בשביל בת זוג. בנוסף חוסר משיכה עליה יכולה להיות קשורה גם לאישיות אז אי אפשר לומר שמבחינת אישיות הכל מושלם לך אצלה, זה או בגלל האישיות שלה או בגלל המראה שלה או בגלל בעיה אצלך בנושא.

Berethor

New member
אישיות זה מושג מאוד רחב לדעתי

זה לא רק כמה מישהו 'נחמד', זה כל דבר שקשור לאופי והתנהגות ולמאפיינים של אדם שקשורים בהתנהגות והרגשה וכו, כל דבר שאינו פיזי/מראה, קשור לאישיות.

ArrowNY88

New member
אולי לא כולם

הכוונה לזה שאתה נמצא עם מישהי סתאם כי התרגלת למצב ולא כי אתה באמת אוהב אותה

אני לא כל כך יכולה להבין את המצב הזה

מה שלא מובן לי זה שאם אתה מרגיש שיש בינכם חיבור מעולה וכימיה אדירה אבל אתה לא נמשך אליה מינית, פיזית, פנימית ...

ז"א כמובן שיכול להיות כזה מצב, זה נקרא ידידות, מה שלא מובן לי איך בלי משיכה אליה מינית, פיזית, פנימית נתת לקשר הזה להימשך שנה ו9 חודשים. כל העניין מוזר לי.

BoByBiRd27

New member
הדברים די התגלגלו

זה לא שהיא איזה קוואזימודו, כן?!
אבל אם היית שואל אותי לפני שנתיים איזה אישה אני ארצה לידי בבוקר, כנראה שהחברה שלי הייתה מתאימה ל40% מזה. בגדול, הייתה משיכה בתחילת הקשר. לא הייתי משלה את עצמי ונשאר איתה אם לא, אבל גם הייתה המחשבה הזאת שהיא לא מה שאני באמת מחפש. והיא פשוט אדם מדהים שהתגלה מן השניה הראשונה - כך שבשנה הראשונה הייתה משיכה שהיא בבסיס אישי יותר, מאשר משיכה מינית (זה תמיד תסכל אותי, אגב, והיו לנו שיחות על זה...).
לאחר שנה היא עברה משבר של חצי שנה, שבו גם לה היה משבר משיכה אליי, אבל היא החליטה להמשיך. היא יצאה מהמשבר לאחרונה, וכעת, כשהדברים מתבהרים יותר, ענייני המשיכה עולים בי שוב.

קשה לי להבין למה אתה מתכוון

מצד אחד אתה כותב שאם היו שואלים אותך לפני שנתיים איזו אישה הייתה רוצה לצידך החברה שלך הייתה מתאימה רק ל40% מזה, מצד שני אני מבינה שהתסכול העיקרי זה (חוסר) המשיכה המינית.

ממה שאני מבינה החברה שלך אדם מדהים אבל הדבר היחיד שלא מדהים בה זה שאתה לא נמשך אליה מינית אבל אתה מנסה לתרץ את זה בכך שיש עוד דברים שאתה לא נמשך אליהם (כי מיניות לא יכולה להוות 60% מהקשר הרי...).

התשובה היא פשוטה - אלא אם כן אתה יכול להתחיל להימשך אליה מינית אז תשאר בקשר, ואם לא (ושנה ו9 חודשים לא גרמו לך לעשות את זה) - הגיע הזמן להגיע להחלטה שזה קשר מאוד טוב בהרבה מובנים, ויש התאמה גבוהה אבל משהו לא מתאים וזה משהו משהו משמעותי והדבר הנכון זה להיפרד.

האם יהיה קל להיפרד, ממש ממש לא, ואתה הולך להתגעגע ולחשוב על כל הדברים שכן היו טובים וכמה זה מבאס להיות רווק וכו' וכו' אבל מצד שני גם להישאר בקשר כזה זה לא אידיאלי.

לפחות אם תפרד תוכלו לתת לשניכם צ'אנס להיכנס לקשר שבוא תהיה התאמה מינית, פיזית, נפשית אבל בכך שתשארו בקשר הזה או שתפרדו גם ככה אחרי זה או תשארו בקשר ואתה ו/או היא תרגישו שאתם ברירת המחדל אחד של השניה כי הסיבה שאתם יחד זה רק כי אתם מפחדים להיפרד...

Berethor

New member
תחליט אתה נמשך עליה או לא?

והיא יודעת על כך שאינך נמשך עליה מינית וגם אינך אוהב אותה רומנטית או לא? אם היא לא יודעת לא התפלא אם תרגיש מרומה במיוחד אם ככה זה היה כבר מההתחלה. נראה לי אתה מבלבל פה בין הדברים, מזה מתאימה לי ב40%? אתה מתאר אותה "כאדם מדהים" אבל זה באופן כללי ולא באופן זוגי, בסופו של דבר הייתה יכול להיות גם ידיד שלה או שותף לדירה או ווטאבר, זה אומנם נחמד אם יש לך בת זוג שטובה בתור ידידה או בתור אדם, אבל זה ממש לא מספיק, כי בלי החלק המיני והרומנטי מה שווה זוגיות? אז אומנם יש לך את זה בקשר אבל אתה לא ממש מעוניין בזה אם הבנתי נכון עקב חוסר משיכה רומנטית ומינית עליה. אם החוסר משיכה לא הייתה מפריע לך להתנהגות הקשר בפן הכללי ובפאן הזוגי אז היא לא הייתה משנה הרבה, אבל אם זה מפריע לך כנראה שיש לכך גם השלכות על הפעולות והמצב בשטח ולא רק על ההרגשה. בקיצור זה תסבוכת רצינית, אבל השאלה אם זה מספיק לך הקשר הדיי בעייתי הזה שנכנסת עליו במודע או לא, ואם הבעיה במשיכה שלך זה ספציפי עליה או שזה ככה גם בלי קשר עליה. אתה יכול להמשיך בקשר הזה גם בלי משיכה כמו שעשית את זה כבר כמעט שנתיים השאלה אם זה שווה את זה או לא, ומה האלטרנטיבות שבחוץ, זה אתה צריך להחליט לעצמך.

Berethor

New member
אגב אם הבעיה היא אצלך

גם כלפי נשים אחרות ולא 'רק' משהו אישי איתה. אז תפנה לטיפולים, או תלמד לחיות עם זה.

היו תקופות

שכן היתה משיכה?

פיתויים מבחוץ תמיד יהיו וגם מחשבות "מה היה קורה אילו"
השאלה היא כמה טוב מה שיש לך בידיים?

Survivor Man

New member
ככה זה כשמתפשרים על משיכה,

בהתחלה אתה מאדיר את כל היתרונות שלה וחי עליהם ועל הריגוש הראשוני. אבל בהמשך הריגוש פוחת ויש תחושה של התרגלות ושגרה, ואז צריך להתמודד עם הצדדים הפחות טובים.

ואין מה לעשות, חוסר משיכה מינית זאת בעיה רצינית להמשך היחסים ברוב המקרים. אתה כבר נשמע מתוסכל, איך נראה לך שתרגיש עוד שנה מהיום? יש לי חדשות בשבילך: זה רק ילך ויחמיר. תיפרד עכשיו ותחסוך ממך וממנה תקוות שווא ואומללות מיותרת.

כל הסיבות שציינת למה לא להיפרד רק מחדדות למה אתה כן צריך להיפרד - מדובר בסיבות אגואיסטיות ופחדניות.

שלום

אם אתם אוהבים, חשוב שתישארו באיזשהו קשר. משיכה בסיסית היא הכרחית לקשר זוגי, אבל מספיק שתהיה חלשה. אם אתה נמשך אליה אף באופן בסיסי ביותר, הישאר חבר שלה. אם לא, היה ידיד שלה ואולי פעם במשך הידידות תחזור להימשך אליה.

לא נשארים מהפחד

שתשאר קירח מכל הכיוונים. אתה לא נמשך אליה רומנטית, זה לא פר כלפיה וכלפיך להיות בזוגיות שהיא מבחינתך הכל חוץ מזוגיות.
מעניין מה השתנה מהתפיסה של האישה של חייך למה שור היוו ם, האם יש משהי אחרת בתמונה או שרק עכשיו אתה מתבטא במונחים של משיכה

Berethor

New member
אכן הוא לא נמשך עליה לא רומנטית ולא מינית

הייתה מתאימה לו יותר כידידה מאשר כבת זוג, אבל הקטע שהוא ידע את זה כבר מהתחלה ובכל זאת נכנס לקשר הזה, לכן השאלה אם להישאר בקשר הזה או לא היא אפילו יותר קשה מאם להיכנס לקשר הזה או לא. עכשיו הסיכוי ששניהם יפגעו מזה רק גובר.

למעלה