חציבה בכוחלה בלי פטישון - איך כדאי?

צריך לפתוח כוחלה בין אריחי חיפוי חיצוניים.
בערך מטר עד מטר וחצי.
המטרה היא להעביר כבל תקשורת בחריץ בין האריחים ולסגור מעל בכוחלה. לא משנה שהכבל לא בתוך צינור או תעלה.

כרגע אין פטישון זמין. אבל, יש מקדחה עם מצב פטיש.
איך כדאי לפתוח את הכוחלה?
האם ביט קדיחה באבן, ביט שמשתמשים בו כדי לעשות חור באבן להכניס דיבל) יהיה בסדר?
טיפים לאופן העבודה עצמה?

בנוגע לכוחלה החדש.
מה המתכון המומלץ?
יש צמנט לבן.
האם חייבים לקנות מלט או שהצמנט הלבן יהיה בסדר?
מה היחס לכמות החול והמים? צריך עוד חומר?

תודה!!

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
צריך לפתוח כוחלה בין אריחי חיפוי חיצוניים.
בערך מטר עד מטר וחצי.
המטרה היא להעביר כבל תקשורת בחריץ בין האריחים ולסגור מעל בכוחלה. לא משנה שהכבל לא בתוך צינור או תעלה.

כרגע אין פטישון זמין. אבל, יש מקדחה עם מצב פטיש.
איך כדאי לפתוח את הכוחלה?
האם ביט קדיחה באבן, ביט שמשתמשים בו כדי לעשות חור באבן להכניס דיבל) יהיה בסדר?
טיפים לאופן העבודה עצמה?

בנוגע לכוחלה החדש.
מה המתכון המומלץ?
יש צמנט לבן.
האם חייבים לקנות מלט או שהצמנט הלבן יהיה בסדר?
מה היחס לכמות החול והמים? צריך עוד חומר?

תודה!!
ולמה לא עם דיסק יהלום?

חן 1111

Active member
הכי קל עם דיסק יהלום או דיסק לאבן. או עם מולטיטול ולהב יהלום. עם מקדחה זה ילך קשה.
לגבי כוחלה חדשה צמנט לבן זה מצוין. תערבב אותו עם חול ביחס של 1 צמנט ו-2 חול. לדעתי עדיף חול מחצבה אבל לא קריטי. רצוי להוסיף תוסף כמו ביג'יבונד. תכין קצת ותבדוק אם הגוון מתאים. שים לב שזה כהה כשמבצעים ומתבהר רק כשהוא מתייבש לגמרי.

תודה רבה למגיבים!!

קצת פולואפ:
א. אנסה לבדוק אם יש למישהו בסביבה מסור דיסק עם להב מתאימה.
הכלים שידוע לי שיש לי גישה אליהם הם מקדחה רוטטת ופטישון.

ב. תודה על הרעיון לחורץ רובה!

ג1. בשבוע האחרון מצאתי גם "צמנט פורטלנד - אבן גיר". איזה מוצר עדיף? הצמנט הלבן או צמנט הפורטלנד?
ג2. תודה על המתכון! מניח שצריך גם מים, לא? כמה צריך? איזה סוג עיסה / מה מידת הצמיגות הרצויה?
ג3. אין לי מושג מה זה ביג'יבונד, אעזר בגוגל. אם לא התוסף הזה, כתבת "תוסף כמו", מה מסתתר מאחורי המילה "כמו"?

תודה רבה

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה רבה למגיבים!!

קצת פולואפ:
א. אנסה לבדוק אם יש למישהו בסביבה מסור דיסק עם להב מתאימה.
הכלים שידוע לי שיש לי גישה אליהם הם מקדחה רוטטת ופטישון.

ב. תודה על הרעיון לחורץ רובה!

ג1. בשבוע האחרון מצאתי גם "צמנט פורטלנד - אבן גיר". איזה מוצר עדיף? הצמנט הלבן או צמנט הפורטלנד?
איני מכיר "אבן גיר" אבל אם אתה משתמש בצמנט פורטלנד, אתה תזדקק גם לחול, דבר שיהפוך את החומר לכתום במקום לבן. יש כמובן גם תוסף שהוא לבן. אולי קוורץ. תצטרך לברר.
ג2. תודה על המתכון! מניח שצריך גם מים, לא? כמה צריך? איזה סוג עיסה / מה מידת הצמיגות הרצויה?
ברור שצריך מים. כמה? שלא יהיה מרק אלא סמיך משמנת. מה שנקרא "עביד" - שנוח לעבוד איתו, כלומר, שיימרח אבל שלא ייזל.
ג3. אין לי מושג מה זה ביג'יבונד, אעזר בגוגל. אם לא התוסף הזה, כתבת "תוסף כמו", מה מסתתר מאחורי המילה "כמו"?
בי ג'י בונד זה שם של מותג. יש יצרנים אחרים שמייצרים מוצר דומה, אבל ככל שידוע לי, הבי ג'י הוא היקר והטוב שבין המתחרים. הבעיה שאתה תזדקק לכמות של 1/4 כוס והחומר נמכר במיכלים של גאלון. אז הכי כדאי עבורך זה לשנורר ממישהו כמות קטנה של חומר, ולא לרכוש מיכל שלם.

חן 1111

Active member

תודה רבה
כל צמנט הוא צמנט פורטלנד. אבל יש לבן ויש אפור, ואתה צריך לבן.
מים תוסיף בהדרגה כדי שתהיה עיסה סמיכה שאפשר לעבוד איתה.
ביג'יבונד זה שם מסחרי, ויש גם יצרנים אחרים, תבקש ביג'יבונד בחנות חומרי בניין, ידעו מה לתת לך. כמו שכתבו, אתה צריך ממש מעט ובדרך כלל זה בא במיכלים של גלון, אבל יש גם מיכלים של ליטר, וזה ממש לא יקר.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כל צמנט הוא צמנט פורטלנד. אבל יש לבן ויש אפור, ואתה צריך לבן.
כן. בין השורות ציינתי שלבן, אבל לא כתבתי זאת במפורש. בכל מקרה, גם חומר התערובת ראוי שיהיה לבן!
מים תוסיף בהדרגה כדי שתהיה עיסה סמיכה שאפשר לעבוד איתה.
ביג'יבונד זה שם מסחרי, ויש גם יצרנים אחרים, תבקש ביג'יבונד בחנות חומרי בניין, ידעו מה לתת לך. כמו שכתבו, אתה צריך ממש מעט ובדרך כלל זה בא במיכלים של גלון, אבל יש גם מיכלים של ליטר, וזה ממש לא יקר.

חן 1111

Active member
כן. בין השורות ציינתי שלבן, אבל לא כתבתי זאת במפורש. בכל מקרה, גם חומר התערובת ראוי שיהיה לבן!
לא בטוח. לפעמים קבלנים עושים את הכוחלה בצבע הטבעי של מלט לבן עם חול, שהוא מים אוף-ווייט או בז' בהיר. אז צריך לנסות במקום נסתר, ולבדוק אחרי שמתייבש את הגוון.

למעלה