חציית מסילת ברזל בעת הבהוב רמזור

yogibear1

New member
חציית מסילת ברזל בעת הבהוב רמזור

שלום לכולם . הופנתי לכאן מפורום חוק ומשפט. בכניסה הדרומית לאשדוד ניצבת מצלמה בסמוך למסילה, עברתי כשצלצל וצולמתי. תרוצים? יש, אבל יעזור ? לא הספקתי לבלום, ולדעתי המצלמה לא מכויילת נכון. כי באותו רגע שהתחיל הצלצול וההבהוב חציתי את הפסים וצולמתי לא היה לי שום סיכוי לעצור. האמת היא, שכחודש לפני שקיבלתי דוח עמדתי (ללא הרכב) בצומת המדובר, וראיתי רכבים שצולמו על שמאל וימין. רציתי לפנות למשטרה בטענה לחוסר סבירות ולכיול לא נכון ... לצערי דחיתי את העיניין עוד יום ועוד יום ... עד אשר אני הוא זה שנפל ברשת. בצילום רואים בברור כי המחסומים למעלה ב 2 התמונות, ולא זזו ממקומם. לא , לא ניסיתי להתגנב מתחת למחסומים. פשוט ביש מזל ... אני מחזיק רשיון נהיגה כ 25 שנים עם עבר תעבורתי נקי כמעט לחלוטין (אי חגירת חגורה כשהייתי חייל ...), ולא בגלל שלא נתפסתי, אלא בגלל שאני מנסה לשמור על חוקי התנועה. הגשתי ערעור ובקשת המרה לאזהרה לאור עברי הנקי אך אתמול נענתי בשלילה ואני חייב להשפט מה העונש על עבירה זו ? האם יש טעם לקחת עו"ד ? היכן אני בודק את התקן לגבי זמני הצילום ? פניתי למשטרה, והם (השוטרת) ענו שהם לא יודעים, ברכבת גם ענו לי תשובה זהה, מי אחראי על קביעת זמני תקן ? בתודה מראש לתשובות

guya72

New member
חציית פסי רכבת

ברשותך, אני אענה על שאלותיך, אך בעקיפין. לפי תקנות התעבורה, חל איסור על חציית פסי רכבת מהרגע שבו ניתן אות על התקרבות רכבת (צלצול פעמון / רמזור מהבהב / מחסום יורד). מספיק כי אחד האותות ניתן - מאותו רגע אסור לחצות את פסי הרכבת. אם תטען כי חצית את פסי הרכבת ובדיוק באותו רגע הפעילו את האיתות - תקבל תשובה כי היית צריך לנסוע באיטיות ולקחת בחשבון כי ישנה אפשרות כי יאותתו על התקרבות הרכבת. לגבי תקן למצלמה - אינני חושב כי המצלמה צריכה לעמוד בתקן רשמי מסויים. היא צריכה לקבל אישור (כמדומני מהשר לבטחון פנים). לאחר מתן האישור, נעזרים במומחים אשר מוודאים כי המצלמה פועלת בהתאם לנדרש (מצלמת רק לאחר מתן האות, ולא באופן אקראי וכו'). הערה - באיזור הצפון, ראיתי כי המשטרה נעזרת במומחים מן הטכניון בעת הצבת מצלמה (אינני יודע מי מבצע זאת באשדוד - אבל אני די בטוח כי יש מי שיטפל בזה).

be_roo

New member
בהמשך לתגובתי בפורום משפט

הטיעון "היית צריך לנסוע לאט יותר" אינו תקף מבחינה פיזיקלית. לרמזור המסילה אין אור צהוב שקודם לאדום ולכן גם במהירות אפסית, תמיד יתכן שהרכב יהיה במיקום כזה שלא יתאפשר לו לעצור. אף אחד לא יכול לבטל את זמן התגובה והעצירה, ואם הרמזור נדלק כשאתה במרחק סנטימטר מהפסים, הפכת לעבריין. אולי בעתיד יהיה מישהו שילחם בעובדה שהתקנה בלתי סבירה והמצב הקיים הופך נהגים לעבריינים בלי שום ברירה.

yogibear1

New member
סבירות והגינות זה כל הסיפור !

guya72 כתב " לגבי תקן למצלמה - אינני חושב כי המצלמה צריכה לעמוד בתקן רשמי מסויים. היא צריכה לקבל אישור " לא יעלה על הדעת !!! בלתי סביר , לא עומד בשום קריטריון של סבירות מינימאלית מצלמה חייבת לעבור כיול. כשם שמכמונת מהירות אינה מצלמת במהירות של 91 קמ"ש משום שמדי המהירות ברכבנו הפרטיים אינם מדייקים, המשטרה מתחשבת, ונותנת תוספת של אחוזי מהירות מסויימים למהירות המוגדרת בחוק. אולי ב 91 קמ"ש לא תתפס אבל ב 95 כן ... איננני יודע. מצלמת מחסום רכבת: חייב להיות תקן לזמן בו אדם מספיק לעבור בבטחה, הרי בצומת המדובר (והעמוס הזה ) מהירות ההגעה לצומת היא לפחות 20 קמ"ש ( ואני מנמיך את המהירות לשם הקצנה) , שער בנפשך מצב בו רק עלית עם הפרונט על הרגשים (של המצלמה) ומתחיל איתות הרמזורים לפעול מה יקרה ? , צולמת בכל מקרה. חייב להיות זמן בו מעובד המידע הנמסר לעינך לתגובת עצירה. לטענתי, בזמן שצולמתי לא היה זמן זה. הרי במקרה שלי המחסון אפילו לא ירד !!! ולכן לא היה לי ולו סיכוי סביר לעצור. לכן אשאל שוב : מה העונש לעבירה זו ? אם זה מסתכם בקנס ועל תנאי אבלע את הגלולה המאוד מרה, , אין לי עניין וזמן למלחמה, אם לא ואני מסתכן בשלילה, אלחם במשטרה עד חורמה !!! מי יודע מה העונש ?

shlang

New member
תכתוב את כל הפרטים ל

מח' פניות נהגים, המטה הארצי, משטרת ישראל, דרך חיים בר - לב י-ם 91906 טל, 02-5429667 או תבקש להשפט ותזמין את השופט למקום האירוע כדי שיווכח בצדקתך. אם אתה חושה שאתה צודק, תילחם ואל תיכנע.

be_roo

New member
אתה מערבב בין המצלמה למכמונת

מצלמה תפקידה לצלם ולתעד, כיול למדידת מהירות מתבצע למכשיר שמודד את המהירות, לא למצלמה שרק אמורה לקבל הוראה מתי לפעול). במקרה של מצלמה במסילה הדבר אפילו פשוט יותר, כי גם אם המצלמה תצלם כשלא צריך, יראה בבירור שהרמזור אינו דולק ואין סכנה להרשעת נהגים חפים. אם כבר להשוות, אז למצלמות רמזור, שנדרכות שניה אחרי שהרמזור מתחלף לאדום. האם זה קיים גם במצלמות מסילה? אין לי מושג. אני בהחלט איתך בטיעון לפיו לדרוש מנהג לעצור מידית כשהרמזור נדלק זו דרישה שלא ניתן לעמוד בה. לא ידוע לי מה עונש המינימום לעבירה זו (אולי תמצא בחיפוש בארכיון), ההמלצה הכללית שלי היא לא להגיע לדיון בלי עו"ד.

למעלה