חצילים עליך ישראל!

חצילים עליך ישראל!

גילית שחציל מקולף טחון בתערובת קציצות הוא רכיב מבורך- הוא מרכך, הוא מלחך ואינו נושך או מעורר מחלוקות. בכלל לא יודעים שזה הוא.
אזתחלתי להכניס אותו.
למשל היום- קציצות ובהן חציל גדול מקולף,בצלים שניים, זוקיני גדל מידות, חצי כוס פיסטוקים וקשיו לא קלויים- הכל במעבד מזון. לזה הוספתי שניים גזר מגורר, 300 גרם טופו קדיתא כנ"ל. מלח, קינמון , כמון וסלרי מיובש. קמח חומוס. קצה כפית קסנטן גם.

טיגנתי במעט שמן זית.
היגשתי לצד רוטב עתיר ירקות- קוביות קטנטנות של גזר, זוקיני, בצל, מקטעי שעועית צהובה טריה, עגבניות מרוסקות צרור שלם פטרוזיליה מקוצצה.
על ערמת אורז לבן- ככה בשביל השחיתות




 
והיום במקום האורז הלבן

ועם שארית הקציצות אכלנו סלט כרוב סגול צבעוני ושמח
ואורז אדום עם עדשים חומים כרשה לרוב ופטריות שמפניון פציחות חתוכות דק, שורש כורכום טרי על זסטר ויאללה
 
סלט

ובו חצי ראש כרוב סגול קצוץ דקדק
שני גזרים לא קטנים לקוביות קטנות
1 בצל בינוני חתוך קטנקטן
חצי חבילת נבטי חמניה מנוקים משיירי קליפות ומקוצצים בסכין חד
קלח תירס גדול מבושל במים שהופשטו ממנו הזרעים לטובת הקערה
מיץ מלימון שלם, מלח, מעט שמן זית, מעט סירופ מיפל

שזה טעים...



 
היום קציצות משבבי סויה

אורז אדום ועדשים שחורים שבושלו אל דנטה , קמח חומוס ומים להדביק
טיגון קצר והנחה על מצע ירקות
גזר, סלק צהוב, זוקיני, בצל, שורש כורכום.
בגמר האידוי הנחתי את הקציצות בכלי את הירקות ששכחתי להמליח המלחתי ואף הוספתי להם שמנת אלפרו אחת ושפכתי מעל
נרשמה התלהבות בקהל הביתי

 
ולקינוח

פרוסות אגסים ושססי שקדים אפויים בסוכר וניל ומנחים על מצע טפיוקה בחלב סויה וקרם קוקוס עם מעט מי זוהר

 
למעלה