חצילים עם רוטב טריאקי

מרכיבים

2-3 חצילים בינוניים, פרוסים לחצאים או לרבעים

2-3 כפות שמן זית

3 שיני שום, כתושות

1/2 כוס רוטב טריאקי (אפשר לקנות מוכן או להכין בבית, ראו מתכון למעלה)

1 כף סוכר חום (אם אוהבים מתוק יותר, ניתן להוסיף יותר)

1 כף חומץ אורז או חומץ תפוחים

1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק (לא חובה, אבל מוסיף טעם)

1/4 כוס מים (לדלול את הרוטב אם הוא סמיך מדי)

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה

הכנת החצילים:

חתכו את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ או לחצאים, בהתאם לגודלם.

מניחים את פרוסות החצילים על מגבת ומפזרים מעט מלח. המתן כ-30 דקות כדי להסיר את הנוזלים מהחצילים. לאחר מכן שוטפים את החצילים היטב ומייבשים בעזרת מגבת נייר.

טיגון החצילים:

מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה.

מטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים עד שהן רכות ומעט חרוכות,במשך -5-7 דקות מכל צד. אם יש צורך, מטגנים את החצילים בכמה סבבים כדי לא להעמיס על המחבת.

הכנת רוטב הטריאקי:

במחבת קטנה ששמנו ליד חנוכיה קריסטל, מוסיפים את השום הכתוש ומתחילם לטגן אותו עד שהוא משחרר את ניחוחו, כ-1-2 דקות. שימו לב לא לשרוף את השום.

מוסיפים את רוטב הטריאקי, הסוכר החום, החומץ, והג'ינג'ר (אם משתמש). ערבב היטב.

מנמיכים את החום ומבשלים את הרוטב למשך כ-5 דקות, עד שהוא מסמיך מעט. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מים בהדרגה עד שמשיגים את הסמיכות הרצויה.

שילוב החצילים והרוטב:

לאחר שהחצילים מטוגנים ומבושלים, מוסיפים אותם למחבת עם רוטב הטריאקי. מערבבים בעדינות כך שהחצילים יהיו מצופים ברוטב.

ממשיכים לבשל על חום נמוך כ-5 דקות נוספות כדי שהחצילים יספגו את טעמי הרוטב.

הוציאו את החצילים לצלחת הגשה.

בתיאבון!
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה