חצילים
אני רוצה להכין לשבת

ארידל

New member
חצילים../images/Emo53.gif אני רוצה להכין לשבת

בוקר טוב לכולם במקרה מצאתי את הםורום שלכם ממש כיף אני מחפשת מתכונים לחצילים בכל צורה אני ממש לא בשלנית אין לי את זה ואני נעזרת במה שאתם כותבים וזה נהדר המון תודה מראש ארידל
 

יוכי68

New member
אז כך...כמה מתכונים בסיסיים../images/Emo26.gif

חצילים מטוגנים ברוטב/יוכי _____________________ יש לפרוס חציל לפרוסות בעובי של כ1/2 ס"מ לשים במסננת ולפזר מלח גס - להשהות כשעה לפחות עד להגרת נוזלים. יש לסחוט קלות את פרוסות החציל ולטגן בשמן משני הצדדים עד להשחמה. בקערה: 1 כף שמן רצוי זית 2-3 כפות חומץ 2-3 כפות מיץ לימון מלח, פלפל ,כמון, פפריקה מתוקה, מעט הריסה ביתית פטרוזיליה/כוסברה קצוצה שיני שום קצוצות לפי הטעם לערבב הכל היטב ולשפוך על החצילים המטוגנים.....אין צורך לערבב.....לקרר ולהגיש. חצילים מטוגנים בציפוי פירורי לחם/יוכי ____________________________ יש לפרוס חציל לפרוסות בעובי של כ1/2 ס"מ לשים במסננת ולפזר מלח גס - להשהות כשעה לפחות עד להגרת נוזלים. לסחוט קלות את החצילים. להכין 3 צלחות: באחת שמים קמח מנופה, בשנייה שמים 2 ביצים טרופות + מלח+ פלפל+ כמון בשלישית: פירורי לחם. יש לטבול כל פרוסת חציל בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי הלחם......כך מכינים את כל הפרוסות. מטגנים בשמן משני הצדדים בלהבה בינונית.........טעים חם וגם קר. יש עוד הרבה כמו: חצילים במיונז, חצילים בטחינה, חצילים ממולאים, סירות חצילים, גיבץ' עם חצילים........רק תגידי מה את רוצה ונקליד.
 

רותי410

New member
אוי, יוכי, ברוך שובך

אתמול, למיטב זיכרוני, לא השתתפת בפורום. גם לא מאיוש, אם אני לא טועה. הייתן חסרות. הלכתן יחד לבלות. אה?
 
חצילים חצילים חצילים

חצילים ברוטב עגבניות: פורסת חצילים בעובי ס"מ. לטבול בביצה ולטגן.להספיג את השמן. בסיר : רסק עגבניות מדולל במעט מיים או קוביות עגבניות פרוסות שום (אני אוהבת הרבה) 2 עלי דפנה (ניתן לוותר אם לא אוהבים) אבקת מרק כמון!! מלח פלפל סוכר קצת קשה לי עם הכמויות אבל צריך להרגיש גם את המליחות וגם את הסוכר. להרתיח את הרוטב ולהוסיף את פרוסות החצילים לבשל כחצי שעה. ושוב התבשיל הזה טעים חם כתוספת (הכי טעים על פירה) ומעולה קר כסלט. חציל על האש עם מיונז: לעטוף חצילים בנייר כסף ולשים על הגז לסביבות עשר דקות ואז להפוך צד. תלוי בגודל החציל בעיקרון זה מוכן כשאפשר להחדיר מזלג בקלות לחציל. לחכות שיתקרר ואז לרוקן את החציל מהתוכן. יש כאלה שעושים את ההמשך בבלנדר אני מעדיפה עם מזלג. אבל זה סתם ענין של טעם . להוסיף: מלח, פלפל, לימון עדיף סחוט, כמון, פטרוזיליה קצוצה,שום כתוש (אני אוהבת הרבה) מעט מיונז, ממש מעט, והכי חשוב ולא להיבהל- סוכר!!! לא תאמינו כמה זה משביח את הסלט. טעים טעים!!!
 

ddh1

New member
בוקר טוב ארידל

סלטים מחצילים: (כל פעם שמופיע מיץ לימון הכוונה ללימון סחוט טרי) חציל מטוגן- לפרוס את החציל לעיגולים (יש השמים מלח גס על החצילים על מנת שלא יספוג שמן רב בטיגון) ופשוט לטגן. הכי טעים אחרי הטיגון... לערבב בקערית, מיץ לימון, פפריקה, כמון, שום, ופלפל שחור ולשפוך על החצילים. חציל מטוגן בביצה- לפרוס את החצילים.להכין בקערה את קמח ובקערה שניה ביצה טרופה, ואז לקחת את החציל הפרסו לטבול בביצה ואז בקמח (או פירורי לחם....) להכין כמות כפולה כי עוד בטגון נגמר חצי מהכמות.... חציל רומני- לפרוס חציל לעיגולים, או לחתוך אותו לאורכו ואז לחתוך לחצאי עיגולים. לטגן. לטגן בסיר אחר 2-3-בצלים גדולים, ואז להוסיף, 3 כפות רסק עגבניות, מים, (שלא יהיה דליל מידי, כמו קרם...)תבלינים: שום, מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה, והתבלין המנצח- אורגנו וטימין, להוסיף את החצילים שטוגנו קודם, לערבב מס' דק' והרי לך אחלה של סלט. חציל יווני- לחתוך את החציל לקוביות, ולטגן. לטגן בנפרד בצל, ולטגן בנפרד גמבה אדומה ויפה. הסלט- לשים את כל הירקות המטוגנים, להוסיך בזיליקום טרי ומלא ניחוחות, אגוזי מלך, טבעות זיתים שחורים, ולסלט חלבי ניתן להוסיף גבינה בולגרית. התיבול- מיץ לימון, טיפה מלח פלפל שחור גרוס חציל ממולא בגבינה- הפעם לשם שינוי לפרוס את החציל לאורכו. יוצא בערך 7-9 פרוסות בערך בעובי של 1/2 ס"מ. מטגנים. ושמים מיץ לימון על הפרוסות. לוקחים פרוסת חצילים וכף גבינת שמנת , אפשר גם שמנת עם זיתים.שמים את כף הגבינה בקצה הרחב של החציל ומגלגלים כמו רולדה. מעל גלילת החציל אנו מוסיפים כפית של רוטב פסטו. סוף, סוף הדרך..... מתכון לגבינת שמנת- מצרכים 1 גביע שמנת 15% ואחד של 30% (נראה לי, בכל אופן את האחוז הגבוהה ביותאר ואת זה שאחריו...) מערבבים ביחד ומוסיפים, מלח, פלפל לבן ואבקת שום או שום טרי. זה הבסיס לכולם. עכשיו הקטע היצירתי שלכם, ניתן להוסיף: שמן זית וזעתר, זיתים שחורים או ירוקים, או ביחד, שמיר קצוץ דק ואז להוסיף עוד קצת שום, פפריקה אדומה..... מערבבים הכל טוב טוב ביחד ושמים בבד שאינו אטום לגמרי. אני לקחתי את אחד מחיתולי הבד של התאומים וייעדתי אותו לגבינות, הוא אחלה בשביל זה. שמים את התערובת במרכז הבד וקושרים מעל. מניחים את הבד במסננת ומתחתיה צלחת עמוקה ולמקרר לכל הלילה. בלילה בלילה בשקט בשקט, יצאו להם הנוזלים מהגבינה ובבוקר תקומו ותאכלו לאכול ארוחת בוקר כייפית של יום שישי עם הבעל והגבינות המתכון קל להכנה, בוודאי שזול יותר מלקנות ויוצא כמות יפה. אני תמיד מערבבת בקערה גדולה 6 שמנות (3 כאלה ו-3 עם אחוז נמוך) ואז עושה כמה סוגי גבינות. פורום יקר שתהיה לכם שבת מקסימה! אני הולכת לאכול את האוכל הכי טעים... אצל אמא שלי!
 

רותי410

New member
אחלה מתכונים

שווה להדפיס ולשמור - עד שתהיה דרך מסודרת לאתר את המתכונים הרצויים. תודה לכולכן
 

ddh1

New member
יוכי יקירתי צפרא טבא

כנראה שכתבנו את המתכונים באותו זמן. מצטערת שחזרתי על חלק ממה שכתבת. דרך אגב, היום מוכרים חצילים קטנים וניתן לפרוס אותם לחצי, להוציא בעדינות את תוכן החציל, להוסיף בשר טחון מתובל או לחילופין גבית מתובלות ולתנור, יוצא מעדן
 

יוכי68

New member
דינה, אני הכנתי סירות חצילים מתכון של רונה

יוצא טעים וממש קל.........אנסה עם גבינות בהזדמנות........אני אוהבת חצילים.
 

mir284

New member
ואוו זה נראה ממש טוב אני גם אוהבת חצילים

אפשר מתכון
 

יוכי68

New member
סירות חצילים מתכון של רונה362 -../images/Emo91.gif

סירות חצילים/ מתכון של רונה362 4 חצילים חתוכים לאורכם. {לתחום שוליים ולרוקן עם כף.} למרוח כל "סירת חציל" בשמן כולל השוליים. 4 ביצים . 2 חזות עוף. 2כפות פטרוזיליה קצוצה. 4-5 ביצים נוספות לבלילה. מלח. חצי כפית כורכום. כפית פפריקה. כף מרק עוף שטוחה. חצי כפית פלפל אנגלי. להכניס לסיר את פנים החצילים.4- הביצים{לשטוף היטב}. והחזות עוף. עד בישול מלא. לסנן את פנים החציל ולרסק עם כף. באמצע הסינון. את החזות לקצוץ לקוביות קטנות וגם את הביצים.{שהפכו קשות כמובן} להכניס לקערה לתבל ולהוסיף 5 ביצים חיות. לערבב ולמלא כל "סירה". למרוח גם מעל לבלילה ככף שמן לכל "סירה". להניח בתבנית. למלא מים בתוך התבנית כ-רבע מגובה החציל.{כדי שהתחתית שלו לא תשרף}. לתנור בחום גבוה עד ששולי החצילים יהיו ממש כהים. בתאבון.
 

יפית מן

New member
יוכי בקר טוב,קצרתי.........

עשיתי את החצילים עם הזיתים ויצא נהדר והבאתי למסיבה, וקצרתי המון מחמאות לא נשאר אתמול פירור מזה,הבוקר קיבלתי הרבה, טלפונים איך עשיתי את המעדן הדה היה גם מתובל מאוד פיקנטי, נתתי לכל מי שהתרשר ובקשתי שיכתבו המתכון של יוכי,כל המביא דבר בשם אומרו,מביא גאולה,לעולם אמן כן יהי רצון,עכשיו עשיתי גם לנו את הקישואים לשבת. (דרך אגב אני לא אוהבת קישואים אבל המתכון הזה אהבתי)ישר כח ותזכו לעשות מעשים טובים.
 

יוכי68

New member
יפית, אני שמחה על המחמאות אבל נדמה לי

שהן שייכות לגולדה המקסימה שהביאה את מתכון הקישואים והזיתים...אם אני לא טועה.
 
יוכי אני ניסיתי עם גבינות

לארוע לפני שנה בערך ויצא נהדר, מילאתי חצילים או קישואים גדולים שהתוכן הוצא. יצא מאד טעים רק צריך להשגיח שהמרקם של המילוי יהיה סמיך אחרת המילוי גולש החוצה .(שזה טעים מאד אבל פחות יפה להגשה.) אז השתמשתי בגבינות קשות ומעט קוטג'. אין לי מתכון מסודר כי זה נעשה ממזמן ומהלב . אני טיגנתי מעט את החציל לפני המילוי ואז שמתי בתבנית סירות ממולאות עם רוטב פטריות סמיך מסביב ואפיתי כך. (הרוטב לא כיסה את החצילים כך שהגבינות קיבלו הקרמה.
 
למעלה