בוקר טוב ארידל
סלטים מחצילים: (כל פעם שמופיע מיץ לימון הכוונה ללימון סחוט טרי) חציל מטוגן- לפרוס את החציל לעיגולים (יש השמים מלח גס על החצילים על מנת שלא יספוג שמן רב בטיגון) ופשוט לטגן. הכי טעים אחרי הטיגון... לערבב בקערית, מיץ לימון, פפריקה, כמון, שום, ופלפל שחור ולשפוך על החצילים. חציל מטוגן בביצה- לפרוס את החצילים.להכין בקערה את קמח ובקערה שניה ביצה טרופה, ואז לקחת את החציל הפרסו לטבול בביצה ואז בקמח (או פירורי לחם....) להכין כמות כפולה כי עוד בטגון נגמר חצי מהכמות.... חציל רומני- לפרוס חציל לעיגולים, או לחתוך אותו לאורכו ואז לחתוך לחצאי עיגולים. לטגן. לטגן בסיר אחר 2-3-בצלים גדולים, ואז להוסיף, 3 כפות רסק עגבניות, מים, (שלא יהיה דליל מידי, כמו קרם...)תבלינים: שום, מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה, והתבלין המנצח- אורגנו וטימין, להוסיף את החצילים שטוגנו קודם, לערבב מס' דק' והרי לך אחלה של סלט. חציל יווני- לחתוך את החציל לקוביות, ולטגן. לטגן בנפרד בצל, ולטגן בנפרד גמבה אדומה ויפה. הסלט- לשים את כל הירקות המטוגנים, להוסיך בזיליקום טרי ומלא ניחוחות, אגוזי מלך, טבעות זיתים שחורים, ולסלט חלבי ניתן להוסיף גבינה בולגרית. התיבול- מיץ לימון, טיפה מלח פלפל שחור גרוס חציל ממולא בגבינה- הפעם לשם שינוי לפרוס את החציל לאורכו. יוצא בערך 7-9 פרוסות בערך בעובי של 1/2 ס"מ. מטגנים. ושמים מיץ לימון על הפרוסות. לוקחים פרוסת חצילים וכף גבינת שמנת , אפשר גם שמנת עם זיתים.שמים את כף הגבינה בקצה הרחב של החציל ומגלגלים כמו רולדה. מעל גלילת החציל אנו מוסיפים כפית של רוטב פסטו. סוף, סוף הדרך..... מתכון לגבינת שמנת- מצרכים 1 גביע שמנת 15% ואחד של 30% (נראה לי, בכל אופן את האחוז הגבוהה ביותאר ואת זה שאחריו...) מערבבים ביחד ומוסיפים, מלח, פלפל לבן ואבקת שום או שום טרי. זה הבסיס לכולם. עכשיו הקטע היצירתי שלכם, ניתן להוסיף: שמן זית וזעתר, זיתים שחורים או ירוקים, או ביחד, שמיר קצוץ דק ואז להוסיף עוד קצת שום, פפריקה אדומה..... מערבבים הכל טוב טוב ביחד ושמים בבד שאינו אטום לגמרי. אני לקחתי את אחד מחיתולי הבד של התאומים וייעדתי אותו לגבינות, הוא אחלה בשביל זה. שמים את התערובת במרכז הבד וקושרים מעל. מניחים את הבד במסננת ומתחתיה צלחת עמוקה ולמקרר לכל הלילה. בלילה בלילה בשקט בשקט, יצאו להם הנוזלים מהגבינה ובבוקר תקומו ותאכלו לאכול ארוחת בוקר כייפית של יום שישי עם הבעל והגבינות המתכון קל להכנה, בוודאי שזול יותר מלקנות ויוצא כמות יפה. אני תמיד מערבבת בקערה גדולה 6 שמנות (3 כאלה ו-3 עם אחוז נמוך) ואז עושה כמה סוגי גבינות. פורום יקר שתהיה לכם שבת מקסימה! אני הולכת לאכול את האוכל הכי טעים... אצל אמא שלי!