חצילים
מאפה חצילים שווה
היו לי חצילים עייפים במקרר,
פרסתי שניים גדולים די עבה ( 1-1.5 ס"מ ) טיגנתי במחבת. הספגתי היטב מהשמן.
הנחתי בכלי חסין חום בעל דפנות גבוהות. המלחתי.
בבלנדר טחנתי שתי כוסות קשיו מהפריזר+כוס חלב קוקוס+חצי כוס מים רותחים+ מלח+פלפל שחור+ חצי כוס שמרי בירה+שש שיני שום+חמישה בצלים ירוקים, מיץ מחצי לימון,3 כפות קמח תפוחי אדמה.(למי שבפסח לא אוכל ניתן להשמיט את שמרי הבירה להוסיף מלח וכף עמילן ועוד קצת פלפל שחור ואולי פטריות מיובשות קצוצות דקדק).
הנחתי בכלי שכבה כפולה של חצילים ומעליהם חצי מכמות הקשיו, מעל זה הנחתי שכבה של פרוסות טופו רך דקות(לא חייבים), מעל עוד חצילים ולבסוף מה שנשאר מהתערובת הטחונה. מעל פיזרתי שמרי בירה בנדיבות והכנסתי לתנור לחצי שעה בחום בינוני גבוה 180.
מעדן שאין לתאר
לא צילמתי כי בכלי שאני אפיתי קשה לקבל זווית טובה
תצטרכו להאמין לי
מאפה חצילים שווה
היו לי חצילים עייפים במקרר,
פרסתי שניים גדולים די עבה ( 1-1.5 ס"מ ) טיגנתי במחבת. הספגתי היטב מהשמן.
הנחתי בכלי חסין חום בעל דפנות גבוהות. המלחתי.
בבלנדר טחנתי שתי כוסות קשיו מהפריזר+כוס חלב קוקוס+חצי כוס מים רותחים+ מלח+פלפל שחור+ חצי כוס שמרי בירה+שש שיני שום+חמישה בצלים ירוקים, מיץ מחצי לימון,3 כפות קמח תפוחי אדמה.(למי שבפסח לא אוכל ניתן להשמיט את שמרי הבירה להוסיף מלח וכף עמילן ועוד קצת פלפל שחור ואולי פטריות מיובשות קצוצות דקדק).
הנחתי בכלי שכבה כפולה של חצילים ומעליהם חצי מכמות הקשיו, מעל זה הנחתי שכבה של פרוסות טופו רך דקות(לא חייבים), מעל עוד חצילים ולבסוף מה שנשאר מהתערובת הטחונה. מעל פיזרתי שמרי בירה בנדיבות והכנסתי לתנור לחצי שעה בחום בינוני גבוה 180.
מעדן שאין לתאר
לא צילמתי כי בכלי שאני אפיתי קשה לקבל זווית טובה
תצטרכו להאמין לי