חציל ממולא כעת בתנור
מקור המתכון שלהלן הוא של ריקי משעת סיפור במתכונים נט. חציל ממולא בבשר – מתכון של סבתי . חומרים: חציל גדול חצוי לשנים בשר טחון בערך 250 ג' בצל גדול 2 שיני שם קופ' קטנה של רסק עגבניות 2 כפות שמן זית כמה גבעולי פטרוזיליה וכוסברה מלח, פלפל,פפריקה מתוקה, כמה עגבניות שרי לקישוט. אופן ההכנה: להוציא את תוך החציל ולחתוך לקוביות קטנות ככל האפשר. להזהיב את הבצל ושיני השום בשמן, להוסיף את הבשר הטחון וקוביות החציל להוריד מהגז ולהוסיף תבלינים, עישבי התיבול וחצי קופסת רסק עגבניות. למלא את החצילים בתערובת. לערבב בחצי כוס מים רותחים את החצי השני של רסק העגבניות ולתבל במלח פלפל וקצת שמן זית להכניס את החצילים הממולאים לתבנית אפיה ולשפוך מעל את הרוטב, לקשט בעגבניות שרי. לאפות כחצי שעה בחום של 180. בתאבון!
מקור המתכון שלהלן הוא של ריקי משעת סיפור במתכונים נט. חציל ממולא בבשר – מתכון של סבתי . חומרים: חציל גדול חצוי לשנים בשר טחון בערך 250 ג' בצל גדול 2 שיני שם קופ' קטנה של רסק עגבניות 2 כפות שמן זית כמה גבעולי פטרוזיליה וכוסברה מלח, פלפל,פפריקה מתוקה, כמה עגבניות שרי לקישוט. אופן ההכנה: להוציא את תוך החציל ולחתוך לקוביות קטנות ככל האפשר. להזהיב את הבצל ושיני השום בשמן, להוסיף את הבשר הטחון וקוביות החציל להוריד מהגז ולהוסיף תבלינים, עישבי התיבול וחצי קופסת רסק עגבניות. למלא את החצילים בתערובת. לערבב בחצי כוס מים רותחים את החצי השני של רסק העגבניות ולתבל במלח פלפל וקצת שמן זית להכניס את החצילים הממולאים לתבנית אפיה ולשפוך מעל את הרוטב, לקשט בעגבניות שרי. לאפות כחצי שעה בחום של 180. בתאבון!