חצי התייעצות חצי השתפכות.

efratvo

New member
חצי התייעצות חצי השתפכות.

אני צריכה להתייעץ איתכם. בעלי ואנוכי גרים בדירה די גדולה. אחותי הקטנה נתקעה בלי דירה. הצענו לה לעבור לגור איתנו זמנית עד שהיא תמצא מקום אחר והיא הסכימה. הבעיה היא כזו: היא תכננה לגור איתנו כחודש אך בפועל זה מאוד התארך. לנו זה ממש ממש לא מפריע, ואפילו נחמד שהיא גרה איתנו (לא היינו שוכרים דירה ביחד איתה אבל בתור משהו זמני, גם אם זמני ארוך, אין לנו שום בעיה). הבעיה היא שבגלל התארכות המגורים היא מרגישה לא נעים, בעיקר מבעלי. בעלי והיא ביחסים מצויינים אבל לטענתה בטוח זה מפריע לו והוא לא מראה. אני יודעת בוודאות שזה לא מפריע לו אבל היא לא לגמרי מאמינה. בחודש האחרון היא התחילה להכנס לדיכאון מכל הסיפור הזה ובמקום לגור אצלנו להגיע אלינו פעמיים בשבוע ולשוטט בין ההורים לחברים בשאר הימים. אנחנו באמת משתדלים לתת לה להרגיש בבית אבל כנראה שזה לא מספיק, היא לא רוצה להיות בדירה למשל כשאנחנו לא שם כי היא לא מרגישה נוח וזה מתחיל להגביל. אמרתי לה שהדבר היחיד שמפריע לי בזה שהיא גרה איתנו זה שהיא לא מרגישה עם זה בנח ואז זה גורם לי להרגיש לא בנוח. איך אני יכולה לעזור לה ולתת לה הרגשה יותר טובה?

הדבר היחיד שעולה לי בראש

זה פשוט להמשיך להתנהג בהכי טבעיות. זה קשה כשאתה גר אצל אחרים, בגיל מסויים מכביד אפילו לגור את ההורים אז אני מבינה אותה. תמשיכו להתייחס כאילו לא אכפת לכם אם היא שם או לא, אל תתנו לה להרגיש אורחת אפילו בדברים הקטנים כמו לשאול אותה אם הכל בסדר והיא מרגישה נוח. תנסי לחשוב איך הורים מתנהגים כשהילדים בבית ותתנהגו בהתאם

אולי כדי שהיא תרגיש יותר בנוח...

לתת לה לעזור לכם בבית מבחינת עבודה בבית- לנקות, לכבס, לקפל כביסה וכו', או אפילו להשתתף בהוצאות ככל יכולתה.

efratvo

New member
תודה על העצות

לגבי עזרה בבית - כשהיא הציעה אמרתי לה שמבחינתי היא גרה כאן ואם יש משהו שהיא חושבת שצריך לעשות שתעשה (פעמיים היא שטפה כלים ואחר כך די נמאס לה..
אני חושבת שאני אנסה את עניין התשלום הסמלי ואז אני אשמור את הכסף בצד ויחזיר לה אותו כשהיא תעזוב. בנתיים עלה לנו רעיון קטן, אנחנו נוסעים לטיול בסוף השבוע אז נצרף אותה אליה למעין גיבושון... תודה רבה!

למעלה